„Intel“ neturi tokių pajėgumų, kad galėtų gaminti „Apple“ procesorius?  (14)

Finansinės kompanijos „CLSA Asia-Pacific Markets“ analitikas kritiškai įvertino rinkoje cirkuliuojančius gandus, jog kompanija „Intel“ gali tapti „Apple“ procesorių kontraktiniu gamintoju.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2012-05-11 „Intel“ neturi tokių pajėgumų, kad galėtų gaminti „Apple“ procesorius?  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, „Apple“ mikroprocesoriai palaiko ARM komandų rinkinį, o kompanija „ARM Holdings“ yra „Intel“ konkurentė. Visa tai, analitiko manymu, sukuria „strateginį pavojų“. Dar daugiau, CLSA analitikas nemato priežasties, kodėl „Intel turėtų atskleisti ARM savo pasaulyje pirmaujančias technologijas, netgi jei būtų daroma dėl „Apple“.

Eksperto teigimu, „Apple“ procesorių gamyba kasmet galėtų atnešti korporacijai „Intel“ maždaug 8 mlrd. JAV dolerių pajamų, o tai atitinka maždaug 15 % tų pajamų, kurias „Intel“ gauna per metus.

Vistik pagrindinis faktorius, kuris tampa kliūtimi „Intel“ gaminti „Apple“ mikroschemas – tai pačių gamybinių pajėgumų trūkumas. Pastarųjų perteklius „Intel“ atsiras ne anksčiau kaip 2015 metais, mano „CLSA Asia-Pacific Markets“ analitikas. Įvertinimas atliktas, atsižvelgus į „Intel“ poreikį savai produkcijai, taip pat į gamybos modernizavimo planus bei perėjimo prie 22 nm ir 14 nm technologinių procesų terminus.

Beje, rinkoje taip pat egzistuoja nuomonių, jog „Intel“ imtis „Apple“ mikroprocesorių gamybos yra netikslinga ir dėl to, jog jai strategiškai svarbiau orientuotis į didelio našumo mikroprocesorių segmentą: būtent šis segmentas skatina esmines viso sektoriaus inovacijas, ypač perėjimą prie didesnės raiškos technologinių gamybos procesų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: