„Texas Instruments“ susidomėjimas mobiliaisiais įrenginiais mažėja  (0)

Kol vienos kompanijos, tokios kaip „Intel“, bando įsitvirtinti procesorių, skirtų planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams, segmente, kiti pradeda skeptiškai vertinti savo galimybes šioje rinkoje. Pavyzdžiui, įdomių komentarų pažėrė kompanijos „Texas Instruments“ (TI) vadovas Rich Templeton, pasirodęs Las Vegase vykusioje „Deutsche Bank“ konferencijoje, praneša portalas „The Dallas Morning News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Texas Instruments“ galva prisipažino, jog prarado ankstesnį susidomėjimą planšečių ir išmaniųjų telefonų rinka, ir daugiau nemato joje ypatingų perspektyvų. Jo teigimu, šiame segmente galimybių liko žymiai mažiau po to, kai „Apple“ ir „Samsung“ ėmėsi aktyviai integruoti visas galimas funkcijas į savo mikroprocesorius. Kaip žinome, būtent „Apple“ ir „Samsung“ yra didžiausi pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojai, o šie įrenginiai dabar diktuoja madą galingų mobiliųjų mikroprocesorių su itin mažu energijos suvartojimo lygiu srityje. Akivaizdu, jog „Texas Instruments“ mano, kad su dabartiniu savo produkcijos spektru jai sunkiai seksis konkuruoti.

Rich Templeton perspektyvų mato automobiliams skirtose pramoginėse sistemose bei pramoniniuose kompiuteriuose. Jis taip pat mano, jog šie rinkos segmentai augs dar gerą dešimtmetį. Žinoma, tai nereiškia, jog TI visiškai atsisakys savo ambicijų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje. Šiuo metu „Texas Instruments“ mikroprocesoriai naudojami naujausiose „Amazon“ planšetėse, kurios JAV rinkoje pasižymi stabilia paklausa. Gali būti, jog ši veikos kryptis tiesiog nebebus kompanijai prioritetine, o visa kita liks po senovei.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: