"Quabel": itin paprastas ir patogus teksto redaktorius internete (Video)  (0)

Jei dažnai rašote tekstus, tikriausiai sutiksite, jog nemažai teksto redagavimo programų kompiuteryje yra griozdiškos ir nepatogios. Dabar yra 21-as amžius – laikas, kuomet dokumentus galima redaguoti interneto programomis ir visiškai nesijaudinti, jog dokumentai pradings ar papildomai apsunkins mums darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, net ir kai kurios internetinės teksto redagavimo programėlės yra prikimštos visiškai nereikalingų funkcijų ir verčia vartotoją skirti daug laiko programos perpratimui. Tad ką rinktis, jei norime paprasto ir nesudėtingo teksto redaktoriaus internete? „Quabel“ – itin paprastu, „Mac“ vartotojams pažįstamu dizainu pasižyminti teksto redagavimo programa internete, kaip diena ir naktis besiskirianti nuo „daugiafunkcinių“ alternatyvų. Kol kas „Quabel“ naudotis galima nemokamai. Bet taip bus tik iki tol, kol gyvuos „beta“ versija. Vėliau bus taip pat galima naudotis programa, tačiau tik ne daugiau kaip penkiems tekstiniams dokumentams. Už papildomą 2 JAV dolerių mokestį vartotojas galės kuri tiek dokumentų, kiek jam reikės. Be galimybės rašyti tekstus, „Quabel“ taip pat siūlo patogiai dalintis dokumentais su draugais ar atsisiųsti dokumentus kaip rinkmenas vartotojui patogiu formatu. Dokumentų kūrimas Užsiregistravę, jūs tuoj pat galėsite pradėti kurti tekstus. Pagrindinis svetainės langas padalintas į dvi dalis: dokumentų naršyklę bei teksto redaktorių. Naršykle vartotojas gali rasti jam reikiamus dokumentus, kuriuos galima rūšiuoti pagal jų sukūrimo laiką. Dar viena naudinga funkcija – tai etiketės (angl. – labels). Kiekvienam jūsų sukurtam dokumentui galima priskirti savo paties sukurtą etiketę, kuria galima lengvai rūšiuoti dokumentus pagal jų temas. Tai ypač padeda, kai norime greičiau rasti reikiamą tekstą. Teksto redaktorius Pagrindinis „Quabel“ puslapis – teksto redaktorius. Keista, jog čia neišvysime jokio „išsaugoti“ mygtuko – viskas išsaugoma automatiškai ir sinchronizuojama su „debesiu“. Be to, kiekvienas vartotojas gali nusistatyti vadinamuosius reikalavimus, t. y. galima nustatyti, jog būtų rodomas pranešimas, kuomet pasieksite tam tikrą žodžių ar simbolių skaičių. Tai yra, ypač naudinga, kai mums yra svarbus teksto ilgis.

Apačioje redaktoriaus yra ir išsami rašomo teksto statistika. Čia rodomas parašytų žodžių skaičius, laikas, kurio reikia skaitytojui perskaityti jūsų rašomą tekstą. Pastaroji funkcija naudinga naujienų portalų žurnalistams, kuriems yra aktualu, kiek jų skaitytojas turi užtrukti prie atitinkamo straipsnio.


Mėgstantiems rašyti tamsiuoju paros metu, paslaugos kūrėjai siūlo specialią funkciją – naktinį režimą, kuriuo naktį rašyti patogiau, tausojant savo akis.

Ar verta?

Daugelis jūsų tikriausiai pamanys, jog kreipti dėmesio į tokią „smulkią“ teksto redagavimo programėlę neverta. „Turime „Google Docs“, – sako jie. Taip, tiek „Google Docs“, tiek ir kitos paslaugos pasižymi žymiai didesniu funkcijų asortimentu. Tačiau, jei ieškome paslaugos, kad tiesiog galėtume rašyti tekstus, „Quabel“ išties vertas dėmesio. O turint omenyje ir tas kelias išties neblogas funkcijas, „Quabel“ tampa vienu geriausiu kada nors mano matytu tokio tipo teksto redaktoriumi.

Šis įrašas taip pat rašytas su teksto redaktoriumi „Quabel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Paulius Orinas
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (0)