Japonai teigia turintys LCD ekraną, kuris puikiai veikia tiesioginėje saulės šviesoje (Video)  (6)

Gaminių apžvalgose, kurios susijusios su LCD ekranais ar įrenginiais, kurie juos naudoja, pavyzdžiui planšetiniais kompiuteriais ar išmaniaisiais telefonais, visada aptariama tai, kaip ekranas rodo vaizdą tiesioginėje saulės šviesoje. Tai yra „Achilo kulnas“ bet kokiems dabartiniams LCD ekranams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paprastai foninį apšvietimą (angl. backlight) naudojantys LCD ekranai rodo sunkiai įžiūrimą tiesioginėje saulės šviesoje vaizdą. Visgi japonai iš kompanijos „Japan Display“ teigia turintys LCD ekraną, kuris nenaudoja foninio apšvietimo, tačiau vietoje to panaudoja natūralią aplinkos šviesą ekranui apšviesti. Visgi yra tam tikrų problemų, su kuriomis tokie ekranai susidurs.

Kadangi ekrano apšvietimui naudojamas ne įprastas foninis apšvietimas, tačiau natūrali aplinkos šviesa, tokio LCD ekrano nebūtų įmanoma naudoti tamsoje. Akivaizdu, kad toks ekranas geriausiai veiktų lauke, kai diena yra ypač saulėta.

„Japan Display“ teigia sukūrę 7 colių įstrižainės,1024x768 taškų raiškos prototipą, skirtą masinei gamybai. Tačiau kol kas toks LCD ekranas aprėpia viso labo 5 procentus NTSC spalvų gamos. Antrasis prototipas aprėpia jau 36 procentus NTSC spalvų gamos, tačiau jo raiška kiek mažesnė – 1024x576 taškai.

Trumpą video, kuriame pademonstruota, kaip veikia ekranas, galite pamatyti apačioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(12)
(0)
(7)

Komentarai (6)