id Software neplanuoja Linux žaidimų ir apskritai nieko, kas susiję su Linux  (8)

Toli gražu ne visos kompanijos, kurios susijusios su žaidimų kūrimu ir/arba leidimu, palaiko kompanijos Valve ketinimus populiarinti operacinę sistemą Linux žaidimų segmente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis pranešimu, paliktu sistemoje Reddit, John Carmack neplanuoja nieko, kas vienaip ar kitaip susiję su operacinėmis sistemomis Linux.

Kompanijos id Software idėjinis lyderis J. Carmack nemano, kad Linux sistemai skirtų žaidimų kūrimas šiuo metu yra gera idėja, tuo tarpu vis didėjantis susidomėjimas „laisvomis operacinėmis sistemomis“, jo nuomone, yra išskirtinai akademinis ir gali gana greitai išblėsti.

Be to, John Carmack nuomone, „motininė“ kompanija Zenimax aiškiai nerodo palankumo tokio tipo užsiėmimams. Savo ruožtu, galima priminti, kad savo laiku kompanija id Software jau turėjo panašių „atviro kodo“ užsiėmimų, o pati kompanija mano, kad visa tai nebuvo labai sėkminga. Priminsime, kad buvo bandoma į Linux perkelti ne vieną projektą, tame tarpe Quake Arena ir Quake Live, tačiau sėkmės nesulaukti, taigi id Software dabar Linux baidosi kaip velnias kryžiaus, o artimiausioje ateityje nieko šia tema tikrai neplanuoja.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (8)