Laimės barometrą užpuolė nelaimingi programišiai  (12)

Vilnius tapo pirmuoju pasaulyje miestu, kurio gyventojai gali sužinoti, kiek yra laimingi miestiečiai. Tačiau projektas „Laimės barometras“ susidūrė ir su pirmaisiais nesklandumais: nelaimingi programišiai pamėgino numušti gyventojų nuotaikos indeksą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-07-03 Laimės barometrą užpuolė nelaimingi programišiai  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prieš kurį laiką prasidėjo atakos ir bandoma dirbtinai dideliais kiekiais, matyt, balsuojant per robotus, numušti laimės indeksą iki žemiausio lygio. Vakar per dieną subalsavo daugiau nei 1,5 tūkst. žmonių, šiandien ryte balsuojančių buvo apie kelis šimtus ir staiga jų padaugėjo iki kelių tūkstančių, o indeksas nukrito iki beveik dviejų balų. Tai rodo, kad yra siunčiamas didelis srautas dirbtinio balsavimo, kai bandoma indeksą numušti iki minimumo “, – pasakojo vienas „IQ Polls“ projekto partnerių Artūras Jonkus.

Apie ataką prieš projektą patvirtino ir skaitmeninės rinkodaros agentūros „Soundest“, kuruojančios projekto techninius sprendimus, vadovas Rytis Laurinavičius. Anot jo, per pirmąją parą savo nuomonę išreiškė apie 1,7 žmonių, o antradienį per apytiksliai pusvalandį jų buvo padaugėję iki 2 tūkst.

„Matyt, yra nelaimingų žmonių, kuriems laimės barometras trukdo gyventi, ir, matyt, tokių yra tarp technologiškai išprususių, nes prasidėjo tam tikra ataka, kuria bandoma kuo daugiau neigiamų balsų įskaityti imituojant miestiečių nuomonę, – teigė R. Laurinavičius. – Iš techninės pusės mes matome, kad yra labai daug pasikartojančių, tipiškų atėjimų, kurių žmogus negali atlikti ir balsai yra vienareikšmiškai blogi. Matome, kad vyksta balsavimo cikliškumas, o IP kaitaliojami, tad mes negalime nustatyti galutinio gavėjo – naudojami vadinamieji proxy serveriai.“

Dabar, bendrovės duomenimis, laimės barometras jau rodo tikslius duomenis, nes specialistai apribojo ir anuliavo cikliškus ir pasikartojančius balsus.

„Už robotų, manau, sėdi, nelaimingas programišius, kuris liūdi, kad yra toks projektas, todėl jis suprogramavo robotuką, kurs bando mums kenkti“, – šmaikštavo R. Laurinavičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Erika Fuks
(7)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: