Apple pristatė naujuosius iPad Air ir iPad mini su Retina ekranu (Video)  (0)

Kompanija Apple pristatė galybę gandų apaugusius naujos kartos planšetinius kompiuterius – pilno formato iPad Air, kuris iki šiol buvo minimas kaip iPad 5, bei kompaktišką iPad mini, kuris nuo šiandien galės pasigirti Retina klasės ekranu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-23 Apple pristatė naujuosius iPad Air ir iPad mini su Retina ekranu (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

iPad Air, lyginant su pirmtaku iPad, yra plonesnis, lengvesnis ir produktyvesnis. Procesorius Apple A7 pakeitė anksčiau naudotą Apple A6X. Jam kompaniją sudaro ko-procesorius M7, atsakantis už daviklių darbą.

Planšetinio kompiuterio storį pavyko sumažinti nuo 9,4 mm iki 7,5 mm. Taip pat 43% pavyko sumažinti rėmelio storį aplink ekraną, o įrenginio masė „sutalpinta“ beveik į vieną svarą (469 gramai). Fotografavimo srityje apsiribota 5 megapikselių pagrindine kamera ir priekine, kuri gavo sensorių su padidintais taškais.

Planšetinis kompoiuteris iPad Air gali filmuoti Full HD 1080p režimu, taip pat įrašyti garsą, pasitelkiant stereoskopinius mikrofonus.

iPad Air prekyboje pasirodys lapkričio 1 d., įskaitant pagrindinę Europos dalį (taip pat ir Lietuvą) bei Kiniją. Pradinė planšetinio kompiuterio versija su 16 GB kaupikliu kainuos $499, už versiją su mobiliojo ryšio modemu teks primokėti $129.

Prekyboje taip pat liks ir iPad 4, ir iPad 2, kuris kainuos $399. Beje, nei naujų, nei senų planšetinių kompiuterių versijų su aukso spalvos korpusu nebus. Prie balto – sidabrinio varianto prisidės juodai pilkas. iPad Air variantas su 128 GB kaupikliu kainuos $799 (tik Wi-Fi versija).

Jei įdomu, galite peržiūrėti dabartines lietuviškas iPad 4 kainas bei iPad 2 kainas.

Antros kartos iPad mini, nepaisant analitikų baimių, vis tik gavo Retina klasės ekraną, taigi 7,9“ įstrižainėje rasime 2048 х 1536 taškų raišką. Įdiegtas Apple A7 procesorius bei išplėstinis LTE palaikymas. Naujasis procesorius leidžia pasigirti keturis kartus spartesniais skaičiavimų branduoliais bei aštuonis kartus greitesne grafikos posisteme. Baterija leis dirbti iki 10 valandų.

iPad mini Retina kameros paveldėtos iš galingesnio modelio iPad Air: turime tą pačią 5 MP kamerą su Full HD filmavimo galimybe ir 1,2 MP kamerą su HD 720p filmavimo raiška. Nugarinėje dalyje esanti kamera palaiko 3x padidinimą, atpažįsta veidus, turi vaizdo stabilizavimo bei automatinio fokusavimo sistemą.

iPad mini Retina versija su 16 GB kaupikliu kainuos $399, tačiau prekyboje pasirodys tik lapkričio pabaigoje. Pirmos kartos iPad mini atpigs iki $299. Tiesa, įvardintos kainos yra JAV rinkoje - kitose šalyse jos skirsis. Dabartines iPad mini kainas Lietuvoje galite peržiūrėti čia.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: