PS3 ir iPhone nulaužęs hakeris tapo Google saugumo ekspertu  (0)

Kompanija Google pranešė, kad pasamdė hakerį George Hotz, kuris žinomas slapyvardžiu GeoHot. Jis taps neseniai suformuotos saugumo ekspertų komandos „Project Zero“ nariu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-07-24 PS3 ir iPhone nulaužęs hakeris tapo Google saugumo ekspertu  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas skirtas kovai su pažeidžiamumais Internete bei vartotojų duomenų apsauga nuo įvairių grėsmių.

Būdamas saugumo ekspertų komandos nariu, George Hotz ieškos pažeidžiamumų įvairioje programinėje įrangoje, taip pat informuos kūrėjus apie esamas ir potencialias grėsmes jų produktuose.

Google dėmesys jaunuoliui turi savų priežasčių: vienas iš paskutinių George Hotz pasiekimų – tai pažeidžiamumų atradimas naršyklėje Google Chrome. Už tai jis gavo net $150 tūkst. premiją. Tiesa, IT eksperto pasiekimų sąraše yra ir daugiau įdomių įrašų.

George Hotz pagarsėjo dar 2007 m., kai nulaužę iPhone operacinę sistemą. 2010 m. jam pavyko nulaužti PlayStation 3 programinę įrangą, o tai leido konsolėje naudoti piratines žaidimų kopijas, diegti norimas operacines sistemas ir programėles.

Kompanija Sony savo laiku netgi buvo padavusi jaunuolį į teismą, apkaltinusi kibernetiniu nusikaltimų įvykdymu bei intelektualinės nuosavybės pažeidimais. Tačiau incidentą pavyko išspręsti taikiai, o George Hotz dabar galės savo talentą realizuoti, dirbdamas Interneto gigantui Google.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (0)