nVidia neria į krūmus dėl „nepilnavertiškų“ vaizdo plokščių: ko jūs norit? tai geriausia vaizdo plokštė rinkoje!  (1)

Vokiečių puslapis Heise.de praneša, kad kompanija nVidia dar neturi oficialios pozicijos, kaip ji turėtų elgtis, vartotojams bandant masiškai grąžinti „nepilnavertėmis“ tapusias vaizdo plokštes GeForce GTX 970.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-02-02 nVidia neria į krūmus dėl „nepilnavertiškų“ vaizdo plokščių: ko jūs norit? tai geriausia vaizdo plokštė rinkoje!  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš esmės, parduotuvės ir vaizdo plokščių gamintojai gali veikti savo nuožiūra, iš nepatenkintų vartotojų priimdami veikiančias GeForce GTX 970. Pati nVidia savo partneriams jokios kompensacijos nesiūlo, nors nusiskundimų skaičius auga.

Masinio grąžinimo vis dar nesimato, tačiau bent jau kai kurios Vokietijos parduotuvės, anot šaltinio, yra pasiruošusios grąžinti pinigus už įsigytas GeForce GTX 970.

Kompanija EVGA taip pat turi savo firminę programą, kuri leidžia pakeisti vaizdo plokštę į brangesnį variantą, taigi pakeistų ir GTX 970, tačiau tai susiję tik su jos produkcija.

Kuo pasibaigs visa ši istorija, mums dar teks pamatyti. Formaliai, priversti pardavėjus grąžinti pinigus už įsigytą GeForce GTX 970 ne taip jau ir paprasta, jei pati nVidia nebus pasiruošusi už tai kompensuoti.

Situacija jau bando pasinaudoti kompanija AMD, kuri iki šiol turi daugybę neišparduotų Radeon R9 200 serijos vaizdo plokščių, tačiau situaciją palengvintų, jei rinkoje jau būtų prieinami nauji Radeon R9 300 serijos flagmanai, kurių, deja, teks laukti mažiausiai iki II ketvirčio.

Pati nVidia mano, kad GeForce GTX 970 yra geriausia vaizdo plokštė už tą kainą, kurią ji siūloma rinkoje. Kiek tiesos šiame skambiame pareiškime, reiktų spręsti patiems  - tolesnėse nuorodose galima palyginti lietuviškas kainas tų vaizdo plokščių, kurios turi nVidia GTX 970 mikroschemų rinkinį su vaizdo plokštėmis, kaip pavyzdžiui, kurios turi AMD Radeon R9 290 mikroschemų rinkinį.

Sulėtėjusios atminties darbo vidutinis žaidėjas nepastebėtų, tam reikia ekstremaliai didelių raiškų ir/arba maksimalių antialiazingo, anizotropinio filtravimo ir kitų parametrų nustatymų. Antra vertus, kompanija stengiasi sumažinti lėtesnio atminties segmento įtaką.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(5)
(13)

Komentarai (1)