Nemaloniausios „Windows 10“ naujovės: privatumas neegzistuoja?  (43)

Viena iš nemaloniausių „Windows 10“ naujovių yra saugumo nustatymai pagal nutylėjimą, kurie leidžia rinkti duomenis apie kompiuterio savininką ir perduoti juos gamintojui. Maža to, dabar paaiškėjo kita naujosios OS paslaptis – net išjungus visą įmanomą duomenų rinkimą, naujasis „Microsoft“ produktas ir toliau rinka duomenis ir siunčia juos programinės įrangos milžinei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ArsTechnica“ specialistai eksperimento metu nustatė, kad net išjungus visus privatumo nustatymus „Windows 10“ renka duomenis ir siunčia juos į „Microsoft“ serverį. Perduodama ir visiškai nekenksminga informacija, pavyzdžiui, jungiantis prie tinklo siunčiamas paketas prieigos prie interneto patikrinimui. Čia, pasak ekspertų, nėra jokių naudotojo identifikatorių. Kitas nekritinės informacijos pavyzdys: „MSN“ atnaujina „plytelės“ informaciją, net jei „Pradžioje“ nėra atitinkamo meniu. Daugiausia klausimų kelia „Windows 10“ darbas su atjungtomis personalizuotomis paslaugomis – operacinė sistema periodiškai siunčia duomenis į „Microsoft“ serverį ssw.live.com. Ekspertai mano, kad jis yra naudojamas „OneDrive“ ir kitų „Microsoft“ paslaugų darbui. „Windows 10“ siunčia duomenis ir prisijungia prie serverio su lokaliu „Microsoft“ vartotojo profiliu, net kai „OneDrive“ yra atjungtas. Kokie asmeniniai duomenys šiuo būdu yra perduodami nustatyti nepavyko dėl jų užšifravimo, bet pats siuntimo faktas atrodo keistai – jei paslauga yra išjungta, kam jai kažką perduoti serveriui?

Specialistai taip pat nustatė, kad tam tikra informacija yra perduodama per neužšifruotą kanalą, todėl šį srautą potencialiai gali perimti programišiai.

Į žurnalistų užklausą „Microsoft“ atsakė, kad perduodami duomenys neturi asmeninės informacijos ir yra būtini visų siūlomų funkcijų palaikymui aktualioje būklėje ir jų tinkamo veikimo užtikrinimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(62)
(3)
(59)

Komentarai (43)

Susijusios žymos: