Bitcoin įkūrėjo medžioklė: po „Wired“ ir „Gizmodo“ straipsnių skubi policijos akcija  (10)

Žmogaus, kurį leidiniai „Wired“ ir „Gizmodo“ pavadino galimu Bitcoin kriptovaliutos įkūrėju, namuose ir biure Australijos policija atliko kratą, praneša agentūra „Reuters“ kaip šaltinį nurodydama įvykio liudininką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Policija įsiveržė į 44 metų Craigo Steveno Wrighto namus, praėjus keletui valandų po jo asmenybę atskleidžiančios publikacijos paskelbimo. Leidinyje teigiama, kad būtent jis slepiasi po Satoshi Nakamoto slapyvardžiu, tačiau teisėsaugos institucijos patikino, kad tarp šių įvykių jokių sąsajų nėra.

Kratą surengė daugiau nei 12 policijos pareigūnų. Vienas iš vykdomosios valdžios atstovų, paklaustas apie tai kas čia vyksta, pareiškė apie „namo valymą“. Žurnalistui nuvykus į dvi Wrightui priklausančias biuro patalpas jį taip pat pasitiko operaciją vykdanti policija.

Bitcoinų kūrėjas Satoshi Nakamoto yra viena iš pagrindinių problemų, kurią nuo 2009 metų, kada buvo sukurta kriptovaliuta, bando išspręsti valdžia ir IT leidiniai. 2014 m. „Newsweek“ rado žmogų, kuris pareiškė esąs Bitcoin kūrėjas, bet vėliau Kalifornijos gyventojas pats paneigė šią informaciją.

Šį kartą „Wired“ ir „Gizmodo“ atliko savo tyrimą ir padarė išvadą, kad Wrightas yra populiarios kriptovaliutos kūrėjas. Jie rėmėsi ekspertų vertinimu, informatoriais, viešai prieinamais duomenimis ir asmeniniu įtariamo Bitcoin vadovo susirašinėjimu su kitomis įtakingomis srities asmenybėmis, visų pirma su kompiuterinės kriminalistikos ekspertu Deivu Kleimanu.

Policija neatskleidė kratos rezultatų ir nepatikslino ar pavyko sulaikyti Wrightą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(6)
(20)
(-14)

Komentarai (10)