Norite tapti „Excel“ guru? Štai 5 triukai, kurie padės suvaldyti šią programą  (8)

Manote, kad puikiai išmanote, kaip naudotis „Excel“? Ne taip greitai... Ši programa slepia daug gudrybių, kurios paprastą skaičiuoklę gali paversti į sudėtingesnių uždavinių sprendimo platformą. Kviečiame susipažinti su keliais „Excel“ triukais, kurių dauguma žmonių nežino:


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja linija langelyje

Kai rašote kažkokį tekstą į langelį, kartais prireikia jį nukelti į kitą eilutę. Tada dažniausia spaudžiame mygtuką ENTER, tačiau paspaudę ALT+ENTER galite pridėti naują teksto eilutę į tą patį langelį, nesugriaudami jų hierarchijos.

Greitasis skaičiavimas

Jei norite sudėti dviejų skirtingų langelių sumą, tačiau tingisi sudaryti visiškai naują formulę kitame laukelyje, žinome kaip jums padėti.

Norėdami sudėti du skaičius, spustelėkite pirmąjį langelį ir, laikydami nuspaustą CTRL, paspauskite antrąjį langelį. Šių dviejų skaičių suma automatiškai atsiras naudojamo „Excel“ lango apatinėje būsenos juostoje (dešinėje).

Taip pat galite spustelėti ant šios juostos dešiniuoju pelės mygtuku ir rasite daug kitų funkcijų.

Lapo užrakinimas

Jei dirbate su daug duomenų, informacija labai greitai gali pasimesti. Tačiau nesijaudinkite, informaciją galite apsaugoti, naudodamiesi lapo užrakinimo funkciją.

Spauskite PERŽIŪRA>APSAUGOTI LAPĄ>PASIRINKTI UŽRAKINTUS LANGELIUS. Čia galite pasirinkti, nuo kokio veiksmo norite apsaugoti lape esančią informaciją.

Lengviau suprantamos formulės

Jei jūsų skaičiuoklėje yra net keletas sudėtingų formulių, matyti tokius rašmenis, kaip =A6*F9*(H3/S6) ir panašiai, gali būti painu. Aiškesniam vaizdo susidarymui jūs galite savo formulėms suteikti vardą, pavyzdžiui, „Rodiklis“ arba „Koeficientas“.

Juos įvedus į langelį, sugalvoti žodžiai atitiks tam tikrą formulę. Norėdami tai padaryti, pažymėkite langelius, kuriems suteiksite pavadinimą ir eikite į FORMULĖS>APIBRĖŽTI PAVADINIMĄ.

Kai tai padarysite, galite parašyti šiuos pavadinimus ir naudotis formulėmis be jokių skaičių vedimo. Langelių pavadinimai taip pat leidžia kur kas greičiau juos rasti programoje.

Dvigubo paspaudimo gudrybės

„Excel“ turi daugybę funkcijų, kurios yra valdomos dukart paspaudus tam tikras lapo vietas. Jei dukart spragtelėsite pelės mygtuką ant stulpelio viršaus, jis visus duomenis automatiškai įtalpins į tą stulpelį.

Galite greitai atsidurti paskutiniame stulpelio langelyje ar eilutėje, dukart paspaudę ant pirmojo langelio rėmo.

Galiausiai, jei turite duomenų, kurie turėtų automatiškai padidėti arba sumažėti priklausomai nuo pasikeitusių aplinkybių, jums nereikia rankiniu būdu iš naujo vesti kiekvieną naują vertę.

Tiesiog įveskite į du pirmus langelius, tada juos pažymėkite ir dukart spustelėkite apatiniame kampe, kai pasirodo pliuso ženklas. Tai automatiškai užpildys likusius langelius reikiamais duomenimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(63)
(90)
(-27)

Komentarai (8)