Naujas bevielio ryšio standartas WiGig pateiktas sertifikavimui: nuo 2017 m. turėsime įspūdingą greitį, tačiau bus vienas rimtas trūkumas  (9)

Wi-Fi Aljansas yra ne pelno siekianti organizacija, kuri rūpinasi Wi-Fi sertifikatais įvairiems bevielio ryšio produktams. Jie praneša, kad dabar dirbama prie naujo bevielio ryšio standarto sertifikavimo – WiGig. Šis ryšio standartas dar bus žinomas kaip 802.11ad.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitai pasirodysiantis WiGig standartas pasiūlys stipriai išaugusį greitį – net iki 8 Gb/s – ir galės prilygti laidiniam ryšiui. Be to, įrenginiai, palaikantys tokį duomenų siuntimo būdą, beveik neturės gaišties, kurią turi dabar naudojami Wi-Fi standartai. Kadangi taip stipriai išaugs bevielis duomenų pralaidumas bei sumažės gaištis, tai ateityje virtualios realybės įrenginiai galės atsikratyti laidų.

Bet viskas nėra tobula. Norint išgauti tokius didelius duomenų perdavimo greičius, tai vyksta 60 GHz dažniu, kas lems, jog spartus ir be gaišties ryšys bus užtikrinamas tik iki dešimties metrų atstumu.

Šis minusas turi ir teigiamų pusių: į tokį bevielį tinklą bus labai sunku įsilaužti jei nesate pačiame name, nes lauke jis tiesiog neveiks. Tai vyksta todėl, kad 60 GHz dažnis itin stipriai sąveikauja su atmosfera ir labai greitai slopsta.

60 GHz dažnio kitas privalumas tas, jog įrenginiai, veikiantys tokiu dažniu, beveik netrukdo vienas kitam, ne taip, kaip veikiant dabar paplitusiems 2.4 GHz ar 5 GHz dažniams. Prietaisai su WiGig taip pat palaikys ir duomenų perdavimą 2.4 GHz ir 5 GHz dažniais.

Tikimasi, kad jau 2017 metais į rinką pateks apie 180 mln. telefonų, kurie palaikys naująjį WiGig standartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(54)
(2)
(52)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: