„Kaspersky Lab“ antivirusai sulaukė rimto smūgio iš JAV  ()

JAV vyriausybė uždraudė federalinėms agentūroms pirkti programinę įrangą iš Rusijos antivirusinę programinę įrangą kuriančios „Kaspersky Lab“, nuogąstaujant dėl kompanijos ryšių su Rusijos žvalgybos tarnybomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrųjų paslaugų administracija (GSA), atsakinga už federalinės valdžios viešuosius pirkimus, pranešime, su kuriuo susipažino AFP, nurodo, kad „Kaspersky Lab“ – pasaulinio masto kibernetinio saugumo programinės įrangos kūrėja, buvo pašalinta iš aprobuotų pardavėjų sąrašo.

„GSA prioritetas yra užtikrinti JAV vyriausybinių sistemų ir tinklų integralumą ir saugumą ir vertinti produktus ir paslaugas pagal tiekimo grandinės rizikos vertinimo procesus“, – nurodoma tarnybos pranešime.

Tokių veiksmų imtasi praėjus kelioms savaitėms po to, kai JAV žvalgybos ir teisėsaugos pareigūnai viešai išreiškė nuogąstavimų dėl „Kaspersky Lab“ kuriamos programinės įrangos naudojimo.

Gegužę Kongrese kalbėję pareigūnai išsamesnių duomenų nepateikė, tačiau leido suprasti, kad nerimaujama dėl „Kaspersky Lab“ tariamų sąsajų su Rusijos gynybos ir žvalgybos tarnybomis.

Tuo tarpu „Kaspersky Lab“ trečiadienį išplatintame pareiškime teigė, kad neturi „jokių ryšių su jokia vyriausybe ir kompanija niekada nepadėjo ir nepadės jokiai pasaulio vyriausybei šnipinėti“.

Pareiškime sakoma, kad „kompanija yra nepagrįstai kaltinama nepateikiant tvirtų įrodymų, kuriais būtų galima paremti šiuos melagingus kaltinimus“.

Tuo tarpu „Bloomberg“ naujienų agentūra šią savaitę paskelbė, kad vidiniai kompanijos elektroniniai laiškai rodo, kad bendrovė palaiko artimesnius darbinius ryšius su Rusijos federaline saugumo tarnyba, nei viešai teigia.

„Kaspersky Lab“ antradienį išplatintame pranešime atmetė tokius „Bloomberg“ kaltinimus ir teigė, kad duomenys buvo „netinkamai interpretuoti ir jais manipuliuojama“, tačiau pripažino, kad „reguliariai bendradarbiauja su teisėsaugos agentūromis, kitomis sektoriaus kompanijomis bei kibernetinių nusikaltimų aukomis“.

„Kaspersky Lab“ anksčiau jau ne kartą neigė bet kokius ryšius su Rusijos valdžia. Rusijoje gimęs kompanijos įkūrėjas Jevgenijus Kasperskis birželio 30 d. paskelbtame tinklaraščio įraše teigė: „Dėl kažkokios priežasties ir toliau manoma, kad kadangi esame rusų kompanija, mes būtinai turime turėti ryšių su Rusijos valdžia. Tačiau iš tiesų esame pasaulinė kompanijos. Negi kažkas tikrai mano, kad taip ilgai gyvuotume, jeigu būtume kokios nors vyriausybės marionete?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()