Skandalų krečiama „Kaspersky Lab“ daro netikėtą viražą: atvers savo programinės įrangos kodą  ()

„Kaspersky Lab“ paskelbė apie Pasaulinę Skaidrumo Iniciatyvą, kaip savo nuolatinį įsipareigojimą apsaugoti klientus nuo kibernetinių pažeidimų nepriklausomai nuo jų kilmės ar tikslo. Naudodamiesi šia iniciatyva „Kaspersky Lab“ pateiks išsamesnę informaciją saugumo bendruomenei ir kitiems suinteresuotiems asmenims, taip užtikrindami savo produktų, vidaus procesų ir verslo operacijų patikimumą. Kaip iniciatyvos dalį, bendrovė ketina pateikti savo programinės įrangos šaltinio kodą, įskaitant programinės įrangos atnaujinimus, nepriklausomoms apžvalgoms ir vertinimams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandieninė visuomenė vis labiau pasitiki informacijos ir ryšių technologijomis (IRT), o kibernetiniai nusikaltimai toliau plinta ir vystosi. Dėl sparčių IRT diegimo tempų ir grėsmės plėtros, „Kaspersky Lab“ tiki, kad apsaugoti kibernetinę erdvę dabar svarbiau negu bet kada. Pasitikėjimas -  esminis kibernetinio saugumo klausimas, todėl pasitikėjimas turėtų būti bet kokio bendradarbiavimo pagrindas siekiant apsaugoti asmenis, organizacijas ir įmones nuo kibernetinio pobūdžio grėsmių. Tačiau „Kaspersky Lab“ pripažįsta, kad pasitikėjimas nėra duotas, o jį reikia pelnyti užtikrinant skaidrumą ir atskaitomybę.

„Kaspersky Lab“ Pasaulinė Skaidrumo Iniciatyva dar kartą patvirtins įmonės įsipareigojimą kasdien pelnyti ir išlaikyti bendrovės klientų, ir partnerių pasitikėjimą. Bendrovė niekada nelaikė tokio pasitikėjimo savaime suprantamu dalyku ir nori siekti nuolatinio tobulėjimo visais įmanomais būdais.

„Kaspersky Lab“ Pasaulinio Skaidrumo Iniciatyvos pradinis etapas susidarys iš:

  1. Iki pirmojo 2018 m. ketvirčio bus pradėtos įmonės šaltinio kodo nepriklausomos apžvalgos kartu su panašiomis apžvalgomis apie įmonės įrangos atnaujinimus ir grėsmių nustatymo taisykles;
  2. Iki pirmojo 2018 m. ketvirčio bus įvykdyta i) įmonės saugios procesų plėtros ir ii) programinės įrangos ir tiekimo grandinės rizikos mažinimo strategijos nešališko vertinimo pradžia;
  3. Iki pirmojo 2018 m. ketvirčio vykdomas papildomų kontrolės priemonių kūrimas, siekiant valdyti įmonės duomenų tvarkymo praktiką, derinant ją su nepriklausoma trečiąja šalimi, kuri galės patvirtinti, kad bendrovė laikosi minėtų kontrolės priemonių;
  4. Trijų Skaidrumo Centrų steigimas, pirmąjį planuojama įsteigti 2018m., siekiant spręsti bet kokius saugumo klausimus kartu su klientais, patikimais partneriais ir suinteresuotomis šalimis; centrai bus patikimų partnerių galimybė susipažinti su įmonės kodo, programinės įrangos atnaujinimų ir grėsmių nustatymo taisyklių apžvalga bei kita veikla. Skaidrumo Centrai bus atidaryti Azijoje, Europoje ir JAV iki 2020 m.
  5. Iki 2017m. metų pabaigos bus padidintas klaidų suradimo apdovanojimas: 100 000 JAV dolerių už didžiausią pažeidžiamumą, nustatytą pagal bendrovės koordinuojamą pažeidžiamumo atskleidimo programą, taip siekiant paskatinti nepriklausomus saugumo tyrėjus papildyti mūsų pažeidžiamumo aptikimo ir sušvelninimo pastangas.

Be to, pradėdami šį pirminį Pasaulinės Skaidrumo Iniciatyvos etapą, „Kaspersky Lab“ tikisi susitarti su suinteresuotomis šalimis ir informacijos saugumo bendruomene, kad nustatytų, koks turėtų būti kitas iniciatyvos etapas, prasidedantis antroje 2018 m. pusėje. Pasiūlymus dėl tolimesnių veiksmų ir trečiųjų šalių, norinčių bendradarbiauti su bendrove, galite siųsti: transparency@kaspersky.com.

Kalbėdamas apie šios naujos iniciatyvos poreikį, „Kaspersky Lab“ pirmininkas ir generalinis direktorius Eugenijus Kaspersky sakė: „Balkanizacija internetu nėra naudinga niekam, išskyrus kibernetinius nusikaltėlius. Sumažėjęs šalių bendradarbiavimas padeda blogiems žmonėms jų veikloje, o viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės neveikia taip, kaip turėtų veikti. Internetas buvo sukurtas siekiant suvienyti žmones ir dalintis žiniomis. Kibernetinis saugumas neturi sienų, tačiau bandymai įvesti nacionalines ribas kibernetinėje erdvėje yra neveiksmingi ir turi būti sustabdyti. Mes turime atkurti pasitikėjimą tarp bendrovių, vyriausybių ir piliečių. Štai kodėl pradedame šią Pasaulinio Skaidrumo Iniciatyvą: norime parodyti, kaip esame visiškai atviri ir skaidrūs. Mes neturime ko slėpti. Ir aš tikiu, kad šiais veiksmais galėsime įveikti nepasitikėjimą ir tęsti mūsų įsipareigojimą saugoti žmones bet kurioje planetos šalyje.

„Kaspersky Lab“ reguliariai dalinsis Iniciatyvos pažanga ir informacija apie papildomą veiklą. „Kaspersky Lab“, bendradarbiaudama su įvairiomis suinteresuotomis šalimis, tikisi, kad jų  klientai ir partneriai prisijungs prie šios kelionės.

Dagiau apie „Kaspersky Lab“ skaidrumo principus galite sužinoti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()