IT pasaulyje tikras chaosas: „Intel“ atnaujinimai gadina kompiuterius - „Microsoft“ teko skubiai įsikišti ir gelbėti situaciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rock2400 2018-01-30 13:31
O problemos dėl „Spectre“ ir "Meltdown" nėra kartais aktualios visom operacinėm sistemom? Nes kažkur skaičiau kad čia liečia visas sistemas, ne tik intel'į.
zipper 2018-01-30 15:00
Abi problemos yra aktualios visoms operacinėms kurios veikia sistemose su pažeidžiamais procesoriais, berods Linux operacinės sistemos pirmos gavo saugumo pataisymus."Meltdown" pagrinde aktualus Intel procesoriams (x86_64 arhitekturos), o "spectre" aktualus ARM, Intel, AMD t.t.
Shinigami 2018-01-31 06:58
Intel nėra operacinė sistema tai procesorius. Intel procesoriai turi abi minėtas problemas, kiti procesoriai tik „Spectre“. Kadangi tai nėra programinė problema, bet procesoriaus architektūros problema, jį galioja visoms OS. Tik kaip su tuo tenka tvarkytis OS kūrėjams, girdime tik apie MS, nes jį daugiausiai užima PC rinkos. Nors visų įrenginių rinkos greičiausiai užima Android, bet kadangi tai mobilus įrenginiai jie atrodo mažiau reikšmingi nei PC ir serveriai. Linux gali lengviau su tuo susidoroti, nes yra švaresnis kodas. Komerciniame produkte viskas paremta pinigais, todėl rastos skylės užglaistomos glaistų, bet ne ištaisomos, o nemokamuose produktuose viskas paremta asmeniniais principais. Todėl surastos klaidos dažniausiai yra perrašomos ir jų nelieką. Todėl windows instalui reikia DVD kompakto, o Linux CD.
HDi 2018-02-01 10:25
Kuri čia linux distribucija telpa į CD šiais laikais? Nekalbant apie sado mazo Arch linux.