Norite praturtėti? Štai ką apie investavimą į Bitcoin sako investavimo ekspertai ir tai išbandę žmonės  (3)

Ar reikalingas bitkoinas šiuolaikiniame pasaulyje? Net jei finansų ekspertai nusiteikę yra prieš kriptovaliutą, žmonės vis tiek ją pirks. Dabar jie bando nustatyti, kada ateis tinkamas laikas išleisti šiek tiek pinigų bitkoinams. Tai yra klausimas, kurį šiuo metu vis dažniau girdi finansų patarėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau investavimo ekspertai dažniausiai nerekomenduoja pirkti skaitmeninę valiutą ar bitkoino ateities sandorius. Anksčiau šiais metais „Merrill Lynch“ savo klientams uždraudė pirkti virtualias monetas. James Dimonas pavadino skaitmeninę valiutą sukčiavimu. Nors vėliau jis šiek tiek sušvelnino požiūrį į šią turto klasę.

Timas Buckley duotame interviu sakė:

„Jūs niekada nesužinosite, kad „Vanguard Fund“ investuoja į bitcoiną.“

Bitkoino rinka nepaprastai nestabili, todėl tiek daug konsultantų jos prisibijo ir ragina savo klientus vengti investicijų į kriptovaliutas.

Priimtinas turtas

Lexas Sokolinas iš „Autonomous Research“ mano, kad tai yra didelė klaida. Ekspertas sako:

„Bitcoinas yra labai nepastovus, tačiau investuotojai turi likti rinkoje. Blokų grandinės (blockchain) technologija iš tiesų yra labai svarbi šiuolaikiniams startuoliams ir kitoms didelėms bendrovėms.“

Sokolinas perspėja, kad dabar bitcoinas yra labai nestabilus. Todėl jūs neturite pasiduoti pagundai ir užpildyti visą savo investicijų portfelį su kriptografinėmis valiutomis.

„Bet tai puiki investicijų alternatyva, jei skirsite maždaug 3-5 proc. nuo visų savo aktyvų.“

Sokolinas perspėjo finansų patarėjus, kad įmonės klientai ketina įsigyti bitcoinų, patinka jiems tai ar ne. Konsultantai turėtų paaukoti savo laiką ir atnaujinti žinias apie kriptografinę valiutą ir blockchain technologijas tam, kad jie galėtų tinkamai išspręsti savo klientų problemas. Sokolinas paaiškina:

„Investicinių bendrovių darbuotojai iš tikrųjų turi pradėti suprasti, kaip veikia bitcoinas ir jo technologijos, kodėl egzistuoja įvairios skaitmeninės monetos. Koks skirtumas tarp įvairių rūšių kriptovaliutos, pavyzdžiui, Bitkoino ir Eterio? Investicijų konsultantai turėtų pasistengti tam, kad suteiktų savo klientams tinkamus patarimus.“

Norite praturtėti?

Taigi, ką duoda investicijos į bitcoiną? Yra žmonių, kurie gauna daug pajamų investuodami į kriptovaliutą. Praeityje buvęs elektrikas Steponas Hajnalas uždirbo 79 500 JAV dolerių per metus. Jis taip pat dirbo akcijų rinkoje ir investavo 4 000 JAV dolerių į virtualią valiutą.

„Aš apie tai sužinojau prieš metus ir tada ketinau prekiauti tarp dviejų ar trijų monetų. Nuo to laiko aš padvigubinau savo santaupas, sako p. Hajnalas.“

Nepaisant sėkmės bitkoino rinkoje, investuotojas teigia, kad jis daugumą savo pinigų investuoja į labiau standartinius aktyvus, pavyzdžiui, nekilnojamą turtą.

Spekuliantas-mėgėjas Arnoldas Blipperis susidomėjo bitkoinu jo paleidimo metais – 2009 m. Tada šio aktyvo vertė tuomet buvo 0,3 JAV dolerio. Nuo to laiko moneta tai kyla, tai krenta. Straipsnio rašymo metu bitcoino kaina buvo 8 313 JAV dolerių. Per ateinančias savaites ekspertai tikisi dar didesnio svyravimo.

„Dalyvavimas kriptovaliutos rinkoje reikalauja lankstumo ir strateginės minties derinio. Laukimas – pagrindinis veiksnys šioje veikloje“, – dalijasi patirtimi Blipperis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(8)
(22)
(-14)

Komentarai (3)