Teismas aiškiai ir paprastai paaiškino „Kaspersky Lab“, kodėl juos išspyrė iš JAV  (3)

Praėjusiais metais JAV Vyriausybė ėmėsi žingsnių, kad kibernetinio saugumo bendrovės „Kaspersky Lab“ programinė įranga būtų pašalinta iš visų federalinių agentūrų kompiuterių, motyvuojant sprendimą tuo, kad „Kaspersky Lab“ artimi ryšiai su Rusijos vyriausybe yra grėsmė saugumui. „Kaspersky Lab“ norėjo tokį sprendimą apskųsti teismui, tačiau teismas abu Rusijos bendrovės ieškinius atmetė, rašo engadget.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjį JAV Krašto apsaugos departamentas pasirašė įsakymą, kuriuo buvo reikalaujama iš visų federalinių departamentų ir agentūrų kompiuterių bei kompiuterių sistemų pašalinti bet kokią „Kaspersky Lab“ programinę įrangą, o JAV Kongresas išleido bei prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė patvirtino įsakymą (Nacionalinės gynybos autorizacijos aktą, NDAA), kuriuo uždraudė „Kaspersky Lab“ produktų naudojimą federalinėse įstaigose.

Tuo tarpu dabar žinoma, kad JAV Kolumbijos apygardos teismo teisėja Colleen Kollar-Kotelly atmetė „Kaspersky Lab“ ieškinius, grindžiamus teiginiu, kad šie draudimai prieštarauja JAV konstitucijai. Rusijos įmonė tvirtino, kad NDAA paskirtis yra „antikonstitucinė bausmė“, tačiau teisėja su tokiu teiginiu nesutiko. Ji tvirtina, kad įstatymas yra ne bausmę, o „suvokiamos grėsmės šalies kibernetiniam saugumui pašalinimas, tuo pačiu turintis antrinį efektą – vieno mažo pajamų šaltinio didelei tarptautinei korporacijai panaikinimą“.

Atmetus ieškinį dėl NDAA, ieškinys prieš Krašto apsaugos departamentą taip pat neteko prasmės, nes NDAA yra už departamento įsakymą aukštesnio lygio teisinis aktas. „Tokie gynybiniai veiksmai iš tiesų gali neigiamai paveikti tam tikras trečiąsias šalis, tačiau dėl to veiksmai netampa antikonstituciniais“, - aiškino teisėja.

„Kaspersky“ programinės įrangos draudimas pagal NDAA įsigalios spalio 1 dieną.

Rusijos bendrovė jau paskelbė, kad ieškos galimybių pateikti apeliaciją ir mano, kad JAV valdžios įgyvendinami draudimai nėra pagrįsti reikšmingais faktais ir dėl to yra nesąžiningai nukreipti prieš jų įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(50)
(5)
(45)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: