Ar būtina „civilizuotai“ išjungti USB kaupiklį prieš jį ištraukiant? Ištrinti duomenys – tik smulkmena, gali baigtis ir blogiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2018-07-23 16:53
Mano SSD disko dažnai nepavyksta atjungti per WNDOWs 10, kuris per USB prijungtas. Rašo, kad programa kažkuri jį naudoja, nors visos programos uždarau. Ir antra, kai ištraukiu ką nors neatjungdamas programiškai, paskui visąlaiką rašo, kad yra klaidų ir reikia padaryti disk chek. Žodžiu kažkokia painiova su šitais kaupikliais ir windowsais. / Linux tokių šposų neturi, ten viskas visada greitai ir paprastai programiškai išsijungia. Bet išjungus su linux, windows vėl rašo, kad yra klaida ir reikia padaryti chek disk. Kažkokia bėda konkreti su tais windows ir su tuo ištraukimu programiniu.
Nerkus 2018-07-23 22:15
Man paprastas išorinis hdd diskas irgi niekaip neatsijungia, kartais rašo, kad atsijungė ir iškart vėl prisijungia. O kartais parašo, kad naudojamas, nors tuo metu tikrai nebūna naudojamas.
AAA000 2018-07-23 22:28
cia ntfs failu sistema matyt pas jus knisa prota. linux naudoja panasia, bet siektiek kitokia sistema. arba reikia naudot seno tipo fat32 (ji buna flaskese iki 32gb), tik extended versija. garantuotai sugadinsi duomenis, kai pvz kopijuosi dideli faila ir istrauksi kopijavimo metu. arba jei sistemoje nurodyta, kad programos gali plest laikinus failus i bet kokia laisva vieta, tam tarpe ir i isorines laikmenas. o taip nutinka kai pagrindinis kaupiklis perpildytas.
UTF16 2018-07-23 22:37
Iš visų USB raktų esu nepataisomai sugadinęs net 3 ar 4. Įrašai duomenis, ištrauki, įkiši ir OS neranda USB rakto, nors pasigirsta prietaiso prijungimo garsas.
bahuriux 2018-07-24 11:09
Kišk tuos sugadintus flešiukus į kompą ant linux ir paleidęs kažkurį diskų valdymo įrankį suformatuok, jei pavyks net ištrauksi kas ten buvo įrašyta. Aš per kokius 15 metų nesu sugadinęs nei vienos fleškės usb, arba SD kortelės, nei jokio tipo prietase nuo PC iki automagnetolos, tikrai jų nesaugau traukiu lauk, kai tik įrašomi failai iki galo ir nežaidžiu su safe remove.
Kirtiklis 2018-07-24 14:05
Niekada neatjunginejau jokių USB ir HDD, ir nei vienas nesugedo, neišsitrine jokia informacija ir nebuvo jokių klaidų. Manau čia atsitiktinumas kaip ir visa kitas kas susiję su PC.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-07-24 17:18
Esu keletą sugadinęs, o prikelt nepadėjo net visokios programėlės (kaip kad čia rekomenduojat su linux pažaist). Bet iš principo "eject" darau tik tuo atveju, kai ten yra duomenys, kurių tiesiog negaliu prarast (pvz. nusikopijavus dokumentus iš svetimo pc, prie kurio paskui neturėsiu galimybės sugrįžt). O dėl to sugadinimo, tai galvoju, kad tas usb raktas gali sugesti ne dėl tų "programinių niuansų", o dėl prastos kokybės gaminio: atjungimo metu sukibirkščiavo ir pramušė kokį tranzą. Žinoma tas pats turėtų galioti ir įkišinėjant tą USB, tai čia gal 50/50 tikimybė, ko pasekoje vis tiek kaltini save, nes blogai atjungei (o neprijungęs gi nepatikrinsi ar atjungdamas nesugadinai)