„Intel“ pristatė tokį procesorių, kokio pasaulis dar nematė – „Asus“ šiuo monstru jau aprūpino savo žaidimų kompiuterius ir šiais metais sulauksime net 100 naujų modelių  (2)

„Intel“ pristatė naujos kartos, nešiojamiems kompiuteriams skirtus procesorius, kurie pirmą kartą istorijoje peržengė 5 GHz taktinio dažnio ribą. 10-os kartos „Intel Core H“ procesorius iki šiol buvo galima sutikti tik stacionariuose kompiuteriuose ir tokie galingi procesoriai leidžia atlikti itin sudėtingas ir daug resursų reikalaujančias užduotis. Jais ypač džiaugėsi žaidimų mėgėjai ir įvairias kūrybiniais darbais užsiimantys specialistai. Dabar šie procesoriai atkeliavo ir į nešiojamus kompiuterius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-04-10 „Intel“ pristatė tokį procesorių, kokio pasaulis dar nematė – „Asus“ šiuo monstru jau aprūpino savo žaidimų kompiuterius ir šiais metais sulauksime net 100 naujų modelių  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, naujoji lustų partija, kurią „Intel“ vadina „Comet Lake-H“, yra padalinta į tris klases.

Aukščiausioje klasėje turime 8-nių branduolių ir 16 gijų „Intel Core i9“ procesorių, kuris maksimaliai gali pasiekti 5,3 GHz taktinį dažnį.

Vidutinėje klasėje sutinkame 6-ių arba 8-nių branduolių „i7“ procesorių su iki 5,1 GHz siekiančiu dažniu.

Kukliausias 4-rių branduolių „i5“ procesorius pasieks taip pat labai gerą rezultatą – iki 4,6 GHz.

Tokius didelius skaičius šie naujieji „Intel“ procesoriai gali pasiekti dėl kompanijos integruotų įvairių optimizavimo sprendimų.

„Intel Turbo Boost Max Technology 3.0“ svarbiausias užduotis nukreipia į greičiausius branduolius. „Speed Optimizer“ ir „Extreme Tunning Utility“ įrankiai leidžia vartotojams lengvai valdyti savo sistemas.

„Thermal Velocity Boost“ aptinka, kai procesorius yra atvėsęs ir iškart padidina jo galią, o „Adaptix Dynamic Tuning“ leidžia stebėti tokius veiksnius, kaip temperatūrą bei ventiliatoriaus veikimo greitį ir nesudeginant procesorių iš jų išpešti maksimumą.

„Asus“ jau skelbia, kad šiais 10-os kartos procesoriais „apginklavo“ žaidėjams skirtus nešiojamus kompiuterius – „Zephyrus Duo 15“, kurių kaina prasideda nuo 3 000 JAV dolerių.

„Acer“ pristatė ir dar kelis naujus žaidimų kompiuterius.

„Predator Triton 500“, kuris, žinoma, turi naujausią „Comet Lake-H“ procesorių ir „GeForce RTX 2080 SUPER“ arba „2070 SUPER“ vaizdo plokštę. Jis taip pat nepigus, kaina prasideda nuo 2 200 JAV dolerių.

„Acer Nitro 5“ kiek draugiškesnis piniginei. Jis aprūpintas vidutinės klasės „Core i7“ procesoriumi ir maksimalus vaizdo plokštės pasirinkimas siekia iki „GeForce RTX 2060“. Kaina nuo 750 dolerių.

„Razer“ jau taip pat turi ką pasiūlyti ir naujasis „Razer Blade 15“ aprūpintas „Intel Core i7“ procesoriumi bei „GeForce RTX 2080 SUPER“ vaizdo plokšte. Kaina prasideda nuo 1 600 JAV dolerių.

„Intel“ tvirtina, kad šiais metais bus išleista daugiau nei 100 nešiojamų kompiuterių, aprūpintų 10-os kartos procesoriais. Maždaug 30 nešiojamų kompiuterių modelių turėtų būti ploni bei lengvi, skirti verslo žmonėms ir tiems, kurie daug keliauja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(29)
(16)
(13)

Komentarai (2)