[Žinios trumpai] Tamsioji VR pusė – 21 metų moteris buvo išprievartauta „Metaverse“, ten praleidusi vos valandą  (3)

„Metaverse“ su daug fanfarų ir optimizmo pristatė Markas Zuckerbergas, siekdamas sujungti žmones internete, sujungiant papildytą ir virtualią realybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, kaip ir socialinės žiniasklaidos platformose, kuriose siaučia patyčios ir elektroniniai nusikaltimai, „Metaverse“ taip pat turi savo ydų.

Pasak internetinės priežiūros tarnybos, per valandą nuo patekimo į „Metaverse“ 21 metų moteris patyrė seksualinę prievartą.

Ataskaitoje, pavadintoje „Metaverse: dar viena toksiško turinio šiukšliadėžė“, teigiama, kad moteris buvo išprievartauta per valandą nuo patekimo į „Metaverse“, remiantis nauja ataskaita, kurią pateikė „SumOfUs“.

„SumOfUs“ yra pasaulinė ne pelno siekianti organizacija ir internetinė bendruomenė, kuri rengia korporacijų atsakomybę už tokius klausimus kaip klimato kaita, darbuotojų teisės, diskriminacija, žmogaus teisės, gyvūnų teisės, korupcija ir įmonių valdžia.

Neįvardinta moteris, dirbanti „SumOfUs“ tyrėja, teigė, kad jos avataras buvo išprievartautas, o kiti vartotojai stebėjo, kai ji pateko į privatų kambarį vakarėlyje „Horizon Worlds“ – metaversinėje platformoje, kurią „Meta“ išleido praėjusį gruodį JAV ir Kanadoje. „Horizon Worlds“ leidžia vartotojams susitikti su kitais, žaisti žaidimus ir kurti savo virtualius pasaulius.

Nors viskas vyksta virtualiai, moteris pajuto nepageidaujamą prisilietimą, kurį juto per VR valdiklius.

„Metaversijoje“, kai vartotoją paliečia kitas asmuo, rankiniai VR valdikliai vibruoja, „sukurdami labai dezorientuojančią ir net trikdantį fizinį potyrį virtualaus užpuolimo metu“.

 

„Tai atsitiko taip greitai, kad tarsi atsiribojau. Viena mano smegenų dalis sakė „kas po velnių čia vyksta“, kita dalis sakė „tai nėra tikras kūnas“, o trečia – kad „tai svarbus tyrimas“, – ataskaitoje sakė neįvardyta tyrėja.

Stebėtoja taip pat atkreipė dėmesį, kad „VR naudotojai jau seniai pranešė apie seksualinio priekabiavimo, žodinio priekabiavimo, rasinio įžeidimo ir įsiveržimo į asmeninę erdvę problemas daugybėje programų“.

Reaguodamas į incidentą, „Meta“ atstovas „Daily Mail“ sakė: „Nerekomenduojame išjungti saugos funkcijos žmonėms, kurių nepažįstate“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(27)
(-17)

Komentarai (3)