„Smegenų šturmas“ pagerins Ubuntu Linux savybes  (12)

Operacinės sistemos Ubuntu Linux kūrėjai nusiteikę šią sistemą padaryti dar priimtinesnę ir draugiškesnę paprastam vartotojui. O kaip tai padaryti, jei nebus žinomi sistemos gerbėjų pasiūlymai ir pageidavimai. Štai šiems pageidavimams ir „šviežioms“ mintims surinkti ir buvo paleistas specialus projektas, pavadintas Ubuntu Brainstorm.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Smegenų šturmo“ idėja produkto kūrimui nėra nauja. Ne tik bendrąja prasme – toks metodas naudojamas praktiškai kiekvieno stambaus projekto metu, tačiau ir konkreti metodo realizacija nužiūrėta nuo Dell korporacijos, kuri dar prieš metus paleido projektą IdeaStorm. IdeaStorm saitas iš esmės yra forumas, kuriame lankytojai gali palikti savo nuomonę apie Dell gaminius, išsakyti pageidavimus ir pasiūlymus. Reikia pažymėti, jog kai kurie iš pageidavimų jau įgyvendinti ir praktikoje. Pavyzdžiui po daugkartinių IdeaStorm lankytojų prašymo Dell pradėjo prekiauti personaliniais kompiuteriais su Linux operacine sistema.

Ubuntu Brainstorm idėja ir realizavimo principas yra analogiškas IdeaStorm. Ubuntu Brainstorm lankytojai gali palikti atsiliepimus ir pasiūlymus naujoms Linux versijoms. Taip pat galima komentuoti kitų lankytojų išsakytas idėjas. Pagal balsavimo reitingą pačios populiariausios idėjos publikuojamos pirmajame svetainės puslapyje.

Ubuntu Brainstorm lankytojai šalia visų kitų pageidavimų, Linux programuotojų dažniausiai prašo patogios grafinės sąsajos tinklinių sujungimų valdymui, pagerinti maitinimo parametrų valdymo sistemą, pagreitinti OS užsikrovimą, o taip pat praplėsti periferinės įrangos tvarkyklių duomenų bazę. Be to dažnai išsakomi nusiskundimai dėl blogo Ubuntu Linux darbo energijos taupymo režime bei prasto suderinamumo su kai kuriomis web kameromis, mikrofonais ir t.t.

Pagal grafiką balandyje turėtų pasirodyti Ubuntu Linux 8.04 versija. Tuo po jos sekanti Ubuntu versija, pavadinta Intrepid Ibex. Šios programinės platformos laukiama rudenį, spalio mėnesį, o jos versija bus žymima 8.10. Visai tikėtina, jog jau artimiausiose šios OS versijose bus padaryti pakeitimai, atsižvelgiant į vartotojų pageidavimus. Tad ir Lietuvos Linux mėgėjai gali išsakyti savo nuomones ir pageidavimus Ubuntu Brainstorm sistemoje – galbūt ir jūsiškės idėjos bus įgyvendintos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)