Pristatyta lietuviška „Office Live Workspace“ vartotojo sąsaja  (2)

Informacinių technologijų bendrovė „Microsoft“ pristatė lietuvišką „Office Live Workspace“ virtualios darbo aplinkos vartotojo sąsają. Visi dirbantieji kompiuteriu šioje aplinkoje gali patogiai saugoti dokumentus, nuotraukas ir kitą informaciją, ja keistis su bendradarbiais ar bičiuliais. Bandomoji „Office Live Workspace“ versija praplečia „Microsoft Office“ biuro programų galimybes – komandiniai projektai, bendras darbas, keitimasis idėjomis ar dokumentais tampa paprastas ir patogus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lietuviška vartotojo sąsaja padės pažinti „Office Live Workspace“ savybes, atrasti šios virtualios aplinkos siūlomas patogaus komandinio darbo galimybes. Daugelis ne kartą esame įrašę į nešiojamą atmintinę ar patys sau siuntę elektroniniu paštu failus, kurių prireiks dirbant kitu kompiuteriu. Naudojantis „Office Live Workspace“ tą patį galima atlikti paprasčiau – duomenis išsaugome savo virtualioje darbo aplinkoje, o pasiekti juos galime iš bet kurio prie interneto prijungto kompiuterio“, - pasakoja „Microsoft Lietuva“ verslo strategijos ir rinkodaros vadovas Martynas Bieliūnas.

Parsisiuntus atitinkamą priedą, dokumentus galima iškart išsaugoti „Office Live Workspace“ kataloguose. Informacija lengva keistis su bičiuliais ar bendradarbiais, drauge įgyvendinti komandinius projektus, kurių dokumentai saugomi virtualioje erdvėje. Daugeliu atvejų tai gerokai paprasčiau nei daugybės versijų siuntimas elektroniniu paštu ar perdavimas kitais būdais. Bendroje darbo aplinkoje galima drauge rengti projekto dokumentaciją, mokslo darbą ir net planuoti kelionę su 6, 8 ar 10 bičiulių tuo pačiu metu.

Kiekvieno „Office Live Workspace“ vartotojo informacijai skiriama 5 GB vietos. Failus siūloma rūšiuoti naudojantis katalogų sistema, kaip įprastai tai darome savo kompiuteryje. Bendradarbiams ir draugams pasirinktus duomenis galima leisti peržiūrėti bei redaguoti. Kurdami naują paskyrą vartotojai gali rinktis lietuvių kalbą kaip standartinę, o naudojantieji anglišką „Office Live Workspace“ versiją anglų kalbą į lietuvių gali pakeisti darbo aplinkos nuostatose.

Bandomoji „Office Live Workspace“ versija – vienas pirmųjų projektų, įgyvendinančių „Microsoft“ plėtojamą programinės įrangos ir paslaugų integracijos viziją. 2008 metais pristatyta „Office Live Workspace“ jau naudojasi 3 milijonai viso pasaulio vartotojų. Tai viena sparčiausiai augančių virtualių bendruomenių, kurioje informacija efektyviai keičiasi namų vartotojai, specialistai, moksleiviai ir studentai. Prisijungti prie „Office Live Workspace“ visi norintieji gali apsilankę interneto tinklalapyje http://workspace.officelive.lt.

Jau šiais metais „Office Live Workspace“ vartotojai galės ne tik dalytis dokumentais, bet ir juos kurti naršyklės lange. Į darbo aplinką bus integruotos „Microsoft Office“ paketo programų – tekstų redaktoriaus „Word“, skaičiuoklės „Excel“, pristatymų kūrimo įrankio „PowerPoint“ ir darbų planavimo priemonės „OneNote“ – versijos, pritaikytos dirbti internete. Jomis už abonentinį mokestį arba dalyvaudami „Microsoft Volume Licensing“ programoje galės naudotis ir verslo atstovai.

Drauge su lietuviškąja startavo ir virtualios darbo aplinkos versijos latvių, ukrainiečių, vengrų, rumunų, serbų, slovakų bei slovėnų kalbomis. Bendras „Office Live Workspace“ vartotojo sąsajos kalbų skaičius šiuo metu siekia 28.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: