Startavo VGTU inicijuotas portalas apie tiksliuosius mokslus  (2)

Š.m. gegužės 2 dieną startavo interaktyvus portalas moksleiviams Brendu.lt. Tai pirmasis portalas Lietuvoje, kuriame bus galima moksleiviams tiesiogiai bendrauti su dėstytojais, konsultuotis jiems rūpimais klausimais tiksliųjų ir gamtos mokslų, technikos, ekologijos ir kt. sričių temomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„VGTU iniciavo šį projektą, nes profesinis orientavimas Lietuvoje yra nepakankamas, o viena iš patraukliausių priemonių informuoti mokinį apie galimybes yra internetinė erdvė. Neformalus projekto formatas leis paprastai ir mokiniui suprantama kalba diskutuoti apie sudėtingus dalykus“ - teigė VGTU studijų prorektorius Alfonsas Daniūnas.

Portalo tikslas - patrauklia forma supažindinti jaunimą su techninės/inžinerinės kūrybos galimybėmis, skatinti domėtis technologijomis.

Portalas www.brendu.lt – susidės iš pagrindinių rubrikų, kurios apims beveik visą inžinerinę raidą, t.y. nuo idėjos atsiradimo iki galutinio rezultato – kaip tai veikia. Portale besilankantys moksleiviai – galės tiesiogiai konsultuotis su dėstytojais jiems rūpimais klausimais, taip pat susipažinti jau universitetinio lygio uždaviniais, jų sprendimo būdais.

„Techninės studijos nėra nei pilkos, nei nuobodžios, jei žinai, jog skaičiai ir iš pirmo žvilgsnio sudėtingos schemos yra tavo kūrybos įrankiai, kuriuos įvaldęs gali tobulėti ir prisidėti prie Lietuvos bei pasaulio judėjimo pirmyn.“– apie technines studijas pasakojo brendu.lt projekto vadovas Justas Nugaras.

Iniciatyva graži, belieka tikėti jos gyvybingumu. Neabejotinai tokiu projektu universitetas bando privilioti pas save studentus - tenka pripažinti, jog tai žymiai geresnis žingsnis už eilinių reklaminių skrajučių išleidimą. Na, o ar pasiteisins - parodys laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)