Interneto naudotojų ir tinklaraštininkų konferencija "Login 2009": žvilgsnis iš arčiau  (0)

Tinklaraščių rašytojai, vadinamieji blogeriai, su nekantrumu laukia birželio 4-osios. Tądien sostinės „Siemens“ arenoje vyks didžiausia iki šiol tinklaraščių konferencija „Login 2009“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blogerių konferencija vyksta treti metai iš eilės: 2007-aisiais vyko pirmoji Lietuvos blogerių konferencija, pernai ji buvo pavadinta „Blogin 2008“, o šįmet konferencija vėl mutavo ir tapo „Login 2009“. Nors apie šią konferenciją mes jau esame rašę, tačiau papildoma informacija kiek labiau nutolusiems nuo IT skaitytojams nepakenks.

Nors į konferenciją kviečiami tinklaraštininkai, iš tiesų ji bus kur kas abstraktesnė – bus kalbama ne tik apie tinklaraščius, jų ateitį (kaip ir kasmet), bet ir apie e.paslaugas, gyvenimą „tinkle“, žiniasklaidą, e.paštą, interneto svetaines ir kt.

Išsiplėtė ir apdovanojimų sferos. Anksčiau buvo apdovanojami tik blogeriai, o šįmet jie liko antrame plane – didžiausias dėmesys skiriamas įvairiems interneto projektams. Apdovanojimų sąrašą rasite straipsnio pabaigoje.

Tinklaraščių autoriams „Login 2009“ skirtos dvi nominacijos – „Metų interneto žmogus“ ir „Geriausias naujas tinklaraštis“. Iki šiol bene žinomiausias blogeris buvęs tinklaraščio Nezinau.lt autorius Džiugas Paršonis pretenduoja vienoje kategorijoje – „Metų interneto žmogus“. Šioje kategorijoje taip pat nominuotas viešųjų ryšių specialistas Liutauras Ulevičius, rašantis tinklaraštį Ulevičius.lt, kuris balandžio 20-ąją laimėjo bylą prieš Lietuvos Respublikos Seimo kanceliariją dėl galimybės gauti žurnalisto akreditaciją parlamente.

Tinklaraštininkai į savo būrį išskėstomis rankomis priėmė neseniai tinklaraštį pradėjusį rašyti agentūros BNS vyr.redaktorių Artūrą Račą – jis nominuotas abiejose minėtose kategorijose.

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje žurnalistas A.Račas atviravo savo tinklaraščiui rašyti kasdien skiriantis maždaug 1–2 valandas. „Aš manau, kad tai nėra tradicinis dalykas – gali per dieną skirti 15 minučių, o kitą vakarą prisėsti 3 valandoms“, – žurnalistams sakė A.Račas.

Paklaustas, kas svarbiausia pradėjus rašyti tinklaraštį, A.Račas minėjo pastovumą. „Negali išeiti, kada sugalvoja. Tai turi būti reguliaru, – teigė blogeris ir pridūrė, kad jo tinklaraštyje Racas.lt galioja tam tikros taisyklės, kurios padeda išlaikyti tvarką: – Mano (blogo – aut. past.) lankytojai jau supranta, ko nereikėtų daryti. Yra tam tikros taisyklės, pagal kurias žaidžiama.“

Šiais metais apie interneto tendencijas, socialinius tinklus, tinklaraščius, rašančių ir komentuojančių santykius ir sąsajas kalbės ne tik Lietuvos pranešėjai, žymiausi interneto turinio kūrėjai, bet ir užsienio žvaigždės. „Login“ organizatoriai itin džiaugėsi galėdami pristatyti Jungtinių Amerikos Valstijų rinkodaros guru vadinamą Steve‘ą Chaziną. Jis „Login“ konferencijoje papasakos apie „Apple“ populiarumo fenomeną.

Prie įvairių šalių pranešėjų prisijungs ir Lietuvos filosofas Leonidas Donskis. Jis į interneto problemas žada pažvelgti globaliai – iš filosofinės pusės.

Didžiausio lietuviško tinklaraščio autorius Džiugas Paršonis kartu su savo komanda pristatys antrąją tinklaraščių tyrimo ataskaitą. Apklausoje dalyvavo 600 žmonių. „Tyrimas parodė, kad tinklaraščius skaito keturi iš penkių žmonių, o pasitikėjimas jais ne tik nenusmuko, bet dar ir išaugo“ – sakė Dž. Paršonis. Anot jo, plinta ir technologiniai pokyčiai, pavyzdžiui, tokie, kaip RSS.

Taip pat Dž. Paršonis pristatys ir savo studiją apie tinklaraščių ateitį. „Manau, kad dabartinis tinklaraščių formatas – nėra galutinis“, – tvirtino jis. Anot populiariausio Lietuvoje tinklaraščio autorius ir žurnalisto, pamažu gali išnykti net ir piktojo anonimo interneto komentatoriaus bruožai.

Nominacijos

Konferencijoje „Login 2009“ apdovanojimai bus skiriami šiose srityse:

Geriausia iniciatyva internete (pretenduoja Manobalsas.lt, Mainyk.lt, Sveikasvaikas.lt, Darom09.lt, Neigalieji.lt ir Redtape.lt);

Geriausia virusinė kampanija internete (nominuoti „Šokėja Veronika“ – Ežio inkubatorius, „Pabučiuok pardavėją“ – IKI ir „Mes laimėsim“ – „Švyturys“);

Geriausias naujas tinklaraštis (pretendentai – Racas.lt, Dansu.lt, Flylal.blogas.lt, Commonsense.lt);

Geriausias metų e.projektas (nominuoti Manoknyga.lt, Policija.lt/vaikams, Paskutinisvaldovas.lt, Meslaimesim.lt, Marsrutai.lt);

Metų interneto tendencija (pretendentai – „Lietuva kraustosi į Facebook“, Mikrotinklaraščiai ir Elektroninė komercija);

„Metų interneto žmogus“ (nominuoti Džiugas Paršonis, Artūras Račas bei Liutauras Ulevičius);

Metų interneto fiasko (LANVA kova su piratais; HANNER kova su „Bajorų forumu“, ATN.lt, Delfinas.lt, Lietuva.lt).

Už nominantus iki konferencijos bus galima balsuoti internete – įvairiuose tinklalapiuose, tinklaraščiuose ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: