„Intel“ atskleidė daugiau informacijos apie „Nehalem EX“ procesorių  (1)

Kompanija „Intel“ atskleidė daugiau informacijos apie netrukus pasirodysiantį serverio lustą „Nehalem EX“. Šis procesorius skirtas sistemoms, turinčioms daugiau nei keturis lizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad tai padidins sistemų našumą. Kiekvienas „Nehalem EX“ branduolys galės vienu metu apdoroti po du instrukcijų srautus, vadinasi, 4 lizdų sistemoje šis skaičius išaugs net iki 64. Kompanija „Intel“ kol kas neatskleidė tikslios „Nehalem EX“ išleidimo datos, tačiau tikimasi, kad šiais procesoriais bus pradėta prekiauti jau antroje šių metų pusėje.

Jau dabar bendrovė drįsta teigti, jog „Nehalem EX“ užtikrins didžiausią našumo padidėjimą. Kompanija tvirtina, o ir atlikti bandymai rodo, kad „Nehalem EX“ galės siųsti 2,5 karto daugiau duomenų nei jo pirmtakai. Ši procesorių serija taip pat užtikrins ir didelio patikimumo funkcijas, būdingas „Itanium“: pavyzdžiui, automatinė patikrinimo sistema galės nustatyti ir ištaisyti klaidas.

Procesorius „Nehalem EX“ visų pirma yra skirtas keturių lizdų sistemoms, bet kai kurios lusto versijos bus pritaikytos ir didelės atminties dviejų lizdų sistemoms bei dideliems aštuonių lizdų serveriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: