JAV uždrausta pardavinėti kai kurias „Word“ versijas  (7)

JAV federalinis teismas nurodė, kad „Microsoft Corp“ per 2 mėnesius sustabdytų kai kurių plačiai naudojamų „Word“ programų versijų pardavinėjimą Jungtinėse Valstijose. Tai buvo nuspręsta po to, kai viena maža Kanados firma apkaltino programinės įrangos milžinę „Microsoft“ pažeidus jos patentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV apygardos teismo Teksase sprendimas buvo kompanijos „i4i“ naudai. Paskelbta, kad „Microsoft“ jai padaryta žala siekia 290 milijonų dolerių. Didžiausiai pasaulyje programinės įrangos gamintojai uždrausta pardavinėti „Word“ versijas, susijusių su ginčytinais patentais. Patento klausimas yra susijęs su dokumentų aprašų kalbos „XML“ naudojimu 2003 ir 2007 metų „Word“ versijose.

Nemanoma, kad šis uždraudimas, turintis įsigalioti per 60 dienų, pridarys nuostolių „Microsoft“. Programinės įrangos milžinė gali lengvai pakoreguoti savo programas, kad laikytųsi teismo nutarimo ar susitarti su „i4i”. Nauja „Word“ versija, kuri neturi dėl patento ginčytinos technologijos, bus pradėta pardavinėti kitais metais, kai bus išleistas naujas „Office 2010“ paketas.

„Microsoft“ akcijų kaina per trečiadienį pakilo daugiau nei dviem procentais, o ketvirtadienį po kelių valandų prekybos - dar 0,3 procento. „Microsoft“ teigė, jog šį teismo sprendimą ketina apeliuoti. „Mes manome, kad įstatymo nepažeidėme, nes „i4i“ patentas yra negaliojantis“, - sakė „Microsoft“ atstovas Kevin Kutz.

„Word“ yra pagrindinė teksto apdorojimo programa „Office“ rinkinyje. Ji naudojama visame pasaulyje ir teikia kompanijai „Microsoft“ didelį pelną. Svarstomas patento klausimas yra dėl „XML“ naudojimo – technologijos, leidžiančios tokius dokumentus kaip, pavyzdžiui, įmonių pajamų ataskaitos ar naujienų straipsniai, apdoroti kompiuteriu ir lengvai publikuoti. Toronte esanti kompanija „i4i“ 2007 - ųjų metų pareiškime tvirtino, kad „Microsoft“ sąmoningai pažeidė vieną iš jos patentų „Word“ programoje ir „Vista“ operacinėje sistemoje.

JAV apygardos teismas taip pat pripažino, jog kompanija „Microsoft“ pažeidė „i4i“ patento teises.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: