Windows 7 ir 8.1 jau gali atsinaujinti iki Windows 10  (2)

Praėjusios savaitės pabaigoje programos „Microsoft Windows Insider“ dalyviams buvo pristatyta pirmoji šiais metais išleista Windows 10 versija, kuri gavo numerį „9926“. Joje galima rasti nemažai naujovių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Windows 10 Build 9926 jau palaiko DirectX 12, tačiau iš jos šiuo metu mažai naudos. Norint pasinaudoti šiuo API, reikia sulaukti atitinkamų vaizdo plokščių tvarkyklių, taip pat palaikymo iš kitų programinių produktų. Pirmasis žingsnis buvo padarytas dar Windows 10 prezentacijoje: kompanija Futuremark pažadėjo greitu metu išleisti 3DMark atnaujinimą, kuris gaus testą Overhead Feature Test. Jis leis pratestuoti kompiuterines sistemas, naudojant ne tik DirectX 12, bet ir DirectX 11 bei AMD Mantle.

Kita naujiena susijusi su sistemos atnaujinimu. Build 9926 tapo pirmąja Technical Preview versija, iki kurios gali atsinaujinti esamų Windows sistemų vartotojai, nesisiųsdami ISO failo.

Tokią galimybę turi Windows 7 ir 8.1 vartotojai, kuriems reikia apsilankyti šiame Microsoft puslapyje ir sekti nurodytomis instrukcijomis. Atnaujinimo procesas bus atliktas automatiškai.

Kaip matyti paveiksliuke, atnaujinimas taip pat prieinamas per Windows Update. Toks pats metodas bus naudojamas po to, kaip pasirodys galutinė Windows 10 versija.

Atnaujinimo pašalinimas ir grįžimas prie senos operacinės sistemos versijos negalimas, todėl pagrindiniuose kompiuteriuose atnaujinimo diegti nepatartina (arba reikėtų pasinaudoti virtualių mašinų, pavyzdžiui, VirtualBox, paslaugomis).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(82)
(10)
(72)

Komentarai (2)