Naudingi patarimai. Greitas interneto puslapio perkėlimas iš „Android“ įrenginio į kompiuterio naršyklę  (0)

Vis gausėjant elektroninių įrenginių, neretai tenka susidurti su keitimosi skaitmenine informacija tarp jų nepatogumais.

Ypač daug problemų kyla vis dar vengiantiems debesų kompiuterijos sprendimų ar nenorintiems naudotis aukšto lygmens sinchronizacija visus įrenginius susiejant su ta pačia paskyra. Vis dėlto kūrybiški programinės įrangos kūrėjai geba rasti alternatyvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, „Android“ OS naudojančių įrenginių šeimininkams programinės įrangos kūrėjai visai neseniai pristatė alternatyvą, kuria išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje naršomą internetinį tinklalapį galima greitai ir patogiai perkelti į įprastinio kompiuterio interneto naršyklės langą be jokių sinchronizacijų, o tiesiog pasitelkiant integruotą daugiafunkcinio įrenginio kamerą.

Pradėti naudotis „CaastMe“ teikiamas privalumais iš tikrųjų labai paprasta:


  1. Iš „Google Play“ elektroninės parduotuvės parsisiųskite ir į savo „Android“ įrenginį įdiekite programėlę „CaastMe“.
  2. Nešiojamame arba stacionariame kompiuteryje nueikite į „CaastMe“ kūrėjų sukurtą internetinį puslapį caast.me.
    1. Norėdami perkelti puslapį iš „Android“ išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio, kuriame įdiegta „CaastMe“ taikomoji programėlė, naudojamoje naršyklėje iš meniu pasirinkite „Bendrinti“ (angl. Share) subkategoriją bei ten paspauskite „CaastMe“ užrašą. Čia verta pabrėžti, kad nėra visiškai jokio skirtumo kokią interneto naršyklę naudojate savo „Android“ įrenginyje, tačiau dėl to gali šiek tiek keistis funkcijos „Bendrinti“ iškvietimas.
    1. Atlikę trečiame punkte aprašytus veiksmus, turėtumėte pastebėti, kad „Android“ įrenginio ekrane buvo iškviesta speciali „CaastMe“ kameros taikomoji programa. Norėdami perkelti puslapį, „Android“ įrenginio kamerą nukreipkite į kompiuterio naršyklėje atidaryto tinklalapio „CaastMe“ kairėje pusėje matomą mėlynos spalvos QR kodą.
    1. Vos tik kamera sufokusuos kompiuterio ekrane esantį mėlyną QR kodą, pastebėsite, kad caast.me tinklalapis automatiškai persikraus ir ekrane bus pradėtas rodyti būtent tas puslapis, kurį naršėte „Android“ įrenginyje.
    Štai ir viskas. Šių penkių punktų visiškai pakanka perprasti „CaastMe“ veikimo principą bei pagrindinę paskirtį. Tokia programa ypatingai pasitarnaus išmaniajame telefone naršantiems, tarkime, „Chrome“ naršykle, tačiau įprastame darbalaukyje besirenkantiems, pavyzdžiui, „Firefox“. Būtent tokioje situacijoje sinchronizacija negelbsti, o kitais būdais persiųsti nuorodą užtruks tikrai kur kas ilgiau nei „CaastMe“.

    Pasidalinkite su draugais
    Aut. teisės: MTPC
    MTPC
    Autoriai: Jonas Bunevičius
    (4)
    (1)
    (3)

    Komentarai (0)

    Susijusios žymos: