Optimizuojame Windows 8/8.1 ir Windows 10: kaip paspartinti paiešką kompiuterio diske?  (2)

„Microsoft“ vis dažniau imasi kardinalių permainų, siekdama kuo glaudžiau integruoti savo teikiamas paslaugas visuose savo kuriamuose sprendimuose. Pavyzdžiui, kartu su Windows 8 pradėtas taikyti pačios korporacijos plėtojamos „Bing“ paieškos integravimo modelis, leidžiantis atlikti paieškas ne tik kompiuterio diske, bet ir internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau nepaisant suprantamo „Microsoft“ noro šią funkciją populiarinti, dabartiniam „Windows“ operacinės sistemos naudotojui ji nepadeda ir tik bereikalingai prailgina reikiamos informacijos paiešką kompiuteryje. Nors šią funkciją galima išjungti, tačiau pasirodžius „Windows 10“, tai atlikti šiek tiek sudėtingiau nei, pavyzdžiui, Windows 8/8.1 OS. Anksčiau šią paieškos internete galimybę buvo galima išjungti „PC settings“ valdymo nustatymų subkategorijoje „Search and apps“ išjungus „Get search suggestions and web results from Bing“ funkciją, tačiau „Windows 10“ šio nustatymo bent jau laikinai nebeliko. Tad parodysime alternatyvų šios funkcijos išjungimo būdą, veikiantį tiek „Windows 8/8.1“, tiek „Windows 10“ OS.
  1. Klaviatūroje kartu nuspauskite „Win + R“ klavišų kombinaciją, kuri iškviečia „Run“ komandų įvesties langą.
  2. Atsidariusiame „Run“ komandų įvesties lange įrašykite gpedit.msc, ir paspaudę Enter, įjunkite kompiuterio grupių teisių valdymo įrankį „Local Group Policy Editor“.
    1. Naujai atsivėrusiame „Local Group Policy Editor“ lange du kartus kairiu pelės klavišu spragtelėkite ant „Computer Configuration“ kategorijoje matomo užrašo „Administrative Templates“, o iš naujai atsiradusių subkategorijų pasirinkite „Windows Components“ bei ten susiraskite „Search“ aplankalą.
    2. Dešinėje pusėje pasirodžiusiame „Search“ nustatymų sąraše susiraskite „Do not allow web search“ ir „Don’t search the web or display web results in Search“ nustatymus bei ant jų atitinkamai du kartus spragtelėdami kairiu pelės klavišu,naujai atsidariusiame lange pasirinkite „Enable“ ir spauskite „OK“.
    Dabar prie „Do not allow web search“ ir „Don’t search the web or display web results in Search“ eilutėse „State“ stulpelyje turėtumėte matyti užrašą „Enable“, o tai reiškia, kad sėkmingai išjungėte integruotą paieškos internete funkciją ir nuo šiol rezultatai bus pateikiami, remiantis tik kompiuterio diske surasta informacija.
    Pasidalinkite su draugais
    Aut. teisės: MTPC
    MTPC
    Autoriai: Jonas Bunevičius
    (21)
    (5)
    (16)

    Komentarai (2)