Ąsočių metodas, padėsiantis jums sutaupyti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2015-03-22 16:56
Mano žmona pinigus lesa kur kas greičiau nei aš, nemanau, kad pavyks išlesti protingai...
punktyras 2015-03-22 17:34
Dėkoju už akylumą, jau pataisyta
sielinas 2015-03-22 18:44
Teisa pasakius panašų principą naudojam jau kelis metus.
bahuriux 2015-03-22 19:44
Taupyti is principo negerai (ekonomikai ir visiems asmeniskai pasekoje), geriau stengtis daugiau uzdirbti, kad uztektu viskam ko nori.
ponulis 2015-03-22 20:22
nu cia tokia sistema 80% Lietuvos gyventoju neimanoma, nes mokesciai ir maistas sudaro turbut 80% gaunamu pajamu...
immortallt 2015-03-22 23:56
Bahuriux, nesvarbu kiek uždirbi, visad gali išleisti daugiau nei uždirbi. Net jei ir tai milijonai per mėnesį. O išlaidų planavimas ir sukaupimas kapitalo yra ekonomikos variklis, nors ir sulėtina augimą trumpuoju laikotarpiu, bet ilguoju paspartina bei sumažina krizių padarinius.
bahuriux 2015-03-23 08:27
Visada norisi ir galima isleisti daugiau nei uzdirbi, nuo asmeniskai kiekvieno iki visos valstybes, pavyzdys JAV. O ka, ar jie blogai gyvena. Paskolos=pinigai yra pagrindinis ekonomikos variklis, nors tai ir veikia tik nuo krizes iki piko ir vel iki krizes, bet kolkas nieko geriau niekas nesugalvojo. O taupymo padarinius dar ir dabar srebia Lietuva ir kitos salys.
rndmintzdude 2015-03-23 08:53
Labai geras pastebejimas, cia kaip ir valstybiniu mastu, kvailiausia ka galima turet tai kruva rezervo, nes is esmes tik degini pinigus, pinigus, kuriu nepanaudoji kitaip - reikia investuoti, tada ju uresi dar daugiau, kaikurie zmones, bei valstybes to nesuvokia.
immortallt 2015-03-23 09:07
Vat čia jūs ir klystate. Rezervai yra labai gerai, tik juos tinkamai reikia valdyti. Jei ne rezervai Rusijoje, jinai jau prieš pusmetį būtų sugriuvusi, net nepradėjusi karinės intervencijos Ukrainoje. Jei ne rezervai, iš Norvegijos jau masiškai grįžinėtų lietuvaičiai. Paskolos irgi nėra blogai, bet reikia jas tinkamai naudoti. Skolintis investicijoms - gerai. Skolintis pravalgymui - blogai, nes iš to beveik niekas neužsilieka ekonomikoje ilgesniam efektui, kad padengtų paskolą. Taupymo padariniai tokie ryškūs Lietuvoje, nes staiga nuo 1% taupančiųjų patapo 20% taupančiųjų. Nuo 16mlrd litų prikauptų per beveik 20 metų indėliai išaugo virš 50mlrd per dar 5 metus. Štai kas buvo blogai - stiprus pasikeitimas. O sukaupti pinigai yra gerai, tik kad jie būtų panaudojami efektyviau, nei 0.25% indėliai, bet nėra pas mus investavimo kultūros (nebūtinai akcijos ar vertybiniai popieriai, nors ir daugumai gali būti patogiausia).
rndmintzdude 2015-03-23 09:13
Rusijoj rublis todel perpus ir nukrito, del rezervo, jei butu investave, o ne kaip visad biudzetave 80% pajamu i biudzeta is naftos/duju, galetu numot ranka i sankcijas, bet kai naudoja kaimo botutes logika ir viska i kojine kisa, tai ner ko stebetis, kai ekonomika suluzta vos naftai atpigus. Skandinavai investuoja, jie supirkineja imoniu akcijas, dabar turi bene 1% jau, o populiacija ten gerokai mazesne nei 1% pasaulio, taigi net ir pasibaigus naftai gyvens puikiai, lygiai taip pat ir saudo arabai, investuoja naftos pinigus, priesingai nei rusai.
kionig 2015-03-23 09:36
Ne kiekvienas gimė būsimuoju verslininku ar investuotoju kaip G. Soros. Taip pat ne kiekvienas yra geras ekonomistas, kuris supranta tuos dalykus.
Ekonometras 2015-03-23 10:12
Žmogus parašė visišką tiesą. Diskusiją galima nutraukti.
immortallt 2015-03-23 10:21
Investuoja, bet ne į vietines įmones Norvegija pagrinde. Kaip ir Saudo Arabija. Tai yra rezervai teisingai valdomi, niekas nesako laikyti tik grynus Norvegijoje ir pragyvenimo lygis nėra vidutinis, o ~2x brangesnis nei pasaulio vidurkis. Nei Lietuvos kokie 3-4x. kionig, nereikia būti geru ekonomistu ar verslininku suprasti ir išmokti atsidėti 10% savo pajamų ir vietoje padėjimo į indėlį, išskaidyti ir dėti į obligacijas, kai jau turi atsidėjęs likvidų (kad ir indėliai) 6 mėnėsių rezervą. to ponulis ir ekonometras, nustebtu,. Pirma, komunaliniai, tai ne mokesčiai. Tai paslaugos. Antra, maistui žmonės išleidžia dažnai tik pusę pinigų. Likusią pusę sudaro užkandžiai, kurie brangūs ir maistinės vertės neturi. Alkoholis ir cigaretės dažnai sudaro tiek pat, kiek maistas. Automobilis sudaro dar daugiau nei maistas. Viskas susiveda į blogą išlaidų planavimą. Negana to, neimk oficialios vidutinės algos, kaip realų skaičių. Jis toks nėra. Šešėlis klesti Lietuvoje.
bahuriux 2015-03-23 10:21
Šita Graikijos pvz. kaip nereikia taupyti ir pats norejau parašyti, na netaupė ir px viskas ten gerai pas juos, blogiausiu atveju išspirs iš euro zonos, gal net bankrutuos nusirašys skolas ir vel skolinsis iš naujo. Tik būkit protingi neimkit nei cento, nei vieno karto gyvenime iš greitūjų kreditų, nes negausit rimtos paskolos, iš banko, net jei ir gerai pradėsit uždirbti, tiesiog bus sugadinta kredito istorija. Beja pastebėjot, kiek greitieji kreditai varo reklamos? Net keista, kas jiems atsitiko, neberanda pakankamai durnių, ar aršiai susikonkuravo.
immortallt 2015-03-23 10:29
bahuriux, tau gerai yra dešimtmetį krentančios algos, itin aukštas nedarbas ir realiai jokių perspektyvų, nes valdžia problemų vis dar neapsiima spręsti? Ar vis dėl to vokiečiai geriau gyvena, kurie pasiskolintus pinigus investavo ir dabar skolinasi pirminėje rinkoje už neigiamas palūkanas? Greitieji kreditai varo daug reklamos, nes tai nerealus biznis. Visad rasi kaip išmušti kelis tūkstančius, kai paskolini tik kelis šimtus.
Simintis 2015-03-23 10:40
Tai kad dabartinės ekonomikos variklis yra skaičiuoti pinigus, kurių dar neturi. Todėl ja šiuo metu laikau itin trapia, nes net ir nedidelis susvyravimas šiandien, stipriai veikia ateities perspektyvas, o tai grįžtamuoju ryšiu supurto šios dienos ekonomiką. Rezervai yra gera priemonė atlaikyti tuos supurtimus ir iš jų netgi pasipelnyti, tačiau baisus dalykas jei tie rezervai laikomi staigiai nuvertėjančiu pavidalu. Kad skandinavai, arabai supirkinėja akcijas, yra geriau nei krautis į kišenes, bet jų vidinės išlaidos yra peilis po kaklu, užtenka rimtai susvyruoti naftos rinkai, iš paskos dreba ir visa tarptautinė ekonomika, kartu smogdama ir toms supirktoms akcijoms. Norvegijos ir Arabijos likimas labiau priklauso ne nuo investicijų, o nuo to kaip jie valdo savo vidines išlaidas, o šiuo metu tai daro itin išlaidžiai.
kionig 2015-03-23 12:00
O dabar šioje vietoje įdomu, kaip kredito istoriją lems lengvi uždarbiai, kur galėjai iš greitųjų kreditų gauti ten litų už "draugų" pakvietimą.
immortallt 2015-03-23 12:21
kionig, nežinau dėl "greitų uždarbių", bet pasiėmus greitąjį kreditą gauni didelį raudoną minusą bent penkmečiui, nes nesugebi savo finansų suvaldyti + tau ir taip kartais pritrūksta lėšų pragyventi, taigi, kaip gali išmokėti paskolą, jei kasdienai būna pritrūksta pinigų. Dėl kitko visiškai teisus. JAV apendicito operacija su 3d ambulatorija kainuoja ~10,000-20,000 USD, Europoje apie 4,000-5,000 €
Ekonometras 2015-03-23 12:27
Lems taip pat, kaip ir kredito pasiėmimas - neigiamai.
pozitronas 2015-03-24 08:26
Man tik idomu kaip ta asociu principa igyvendinti praktikoje, kai gauni atlyginima, tuos pinigus isdalinti i atskiras saskaitas su atskirom kortelem, ar iskart viska nusigryninti ir atsidalinti i atskiras pinigines, gal kas turi patarimu, juk per ta pacia diena gali prireikti leisti pinigus ir is triju ar keturiu asociu