Kaip išsirinkti patį geriausią robotą dulkių siurblį? 7-nių pačių populiariausių gamintojų robotų dulkių siurblių palyginimas - kuo skiriasi Samsung, Xiaomi, iRobot, Neato, ILIFE, Ecovacs ir Dyson (Apžvalga)  (1)

Šiais laikais namų kampe esantis robotas dulkių siurblys jau nieko nestebina. Tačiau norint išsirinkti tinkamą robotą dulkių siurblį, tai gali tapti tikru iššūkiu. Štai kodėl nusprendėme pasižiūrėti į pačius populiariausius prekės ženklus ir pasigilinti į kiekvieną įrenginį detaliau. Tad kuris geresnis: „Roomba“, „Neato“, „Xiaomi“ ar „Samsung“? Kas negerai su „Dyson“ ir „360 Eye“? Ar „ILIFE“ robotai yra tokie geri, kaip kad teigiama? Mūsų dėmesio sulauks ir „ECOVACS“ įrenginiai. Tad iškart ir pradėkime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ robotų dulkių siurblių privalumai

„Samsung“ kompanija teigia, kad jie gamina super galingus siurblius ir galbūt netgi galingiausius visoje rinkoje. Taip pat teigiama, kad jų įrenginiai neturi jokių problemų dėl kilimų valymo.

Beveik visi „Samsung“ kompanijos robotai turi žemėlapių funkciją. Tai reiškia, kad įrenginys susikuria kambario virtualų žemėlapį ir taip įrenginys pasirenka geriausią valymo kelią bei padeda geriau išvalyti teritoriją.

„Samsung“ robotai suprojektuoti tokios formos, kad jiems būtų nesudėtinga išvalyti namų kampus.

Tad kokios problemos su „Samsung“ robotais?

Kyla problemų su robotų nustatymais. Jų programa yra ganėtinai sudėtinga ir nėra aiškių instrukcijų, kurios padėtų kontroliuoti visus procesus.

Problemos su „WiFi“ ryšiu – „Samsung“ robotams retkarčiais sutrinka belaidis interneto ryšys.

Lėta ir iš esmės nenaudinga programėlė. Jei norėsite robotą valdyti su išmaniuoju telefonu, teks nusivilti, nes programėlė yra neaiški, lėtai dirba ir visiškai ne intuityvi.

Populiariausi „Samsung“ robotai:

Kodėl verta pirkti „iRobot Roomba“ robotus dulkių siurblius?

„iRobot“ yra viena iš geriausiai žinomų ir populiariausių kompanijų, gaminančių „Roomba“ robotus dulkių siurblius. Jos prekės ženklas yra gerai žinomas visame pasaulyje.

Kadangi dauguma „Roomba“ įrenginių yra suprojektuoti valyti kiliminę dangą, tai jie šioje srityje yra tikrai geri. Taip pat dėka purvo detektoriaus ir kai tik robotai aptinka labiau purvinas vietas, jie užtikrina labiau apgalvotą valymą.

„iRobot Home“ programėlė yra intuityvi ir labai paprasta naudotis.

Naujausias „Roomba 980“ įrenginys turi „kilimo padidinimo funkciją“ (angl. carpet boost function). Kalbant paprasčiau, tai yra labai naudinga funkcija, nes, kai tik robotas atpažįsta kiliminę dangą, jis iškart padidina siurbimo galią.

Jei norite roboto, kuris turėtų virtualaus žemėlapio funkciją, tada rinkitės „Roomba 960“ arba „980“. Galėsite matyti roboto nupieštą žemėlapį savo išmaniajame telefone.

Tik senesnių „Roomba“ modelių negalima valdyti balsu. Tačiau kiti „iRobot“ robotai yra suderinami su „Amazon Alexa“ arba „Google Home“.

Papildomą informaciją ir detalius skirtingų „Roomba“ modelių palyginimus galite rasti čia.

„Roomba“ problemos

Dirbdami kai kuriose namų vietose užstringa.

Gana grūbiai trankosi į baldus.

Jei tarpas tarp baldų ir grindų yra mažesnis nei 9 centimetrai „Roomba“ robotai negalės išvalyti tų vietų. Tai tikrai nėra pats storiausias, bet ir ne pats ploniausias robotas.

Vartotojai teigia, kad naujausiuose „Roomba“ modeliuose valymo šepetėliai yra silikoniniai ir dėl to šie robotai nėra tokie geri kiliminės dangos valytojai kaip, kad senesnieji modeliai, kurie turi šereliais aprūpintus valymo šepetėlius.

Palyginus su kitais brangiais robotais, „Roomba“ robotai nepasižymi itin geromis baterijomis. Tik „980“ robotas gali darbuotis apie 120 minučių. Pavyzdžiui „ILIFE“ robotai darbuojasi 120-150 minučių, tačiau kainuoja bent dvigubai mažiau.

Tai vienas iš populiariausių prekės ženklų tarp robotų dulkių siurblių, tad nepakibkite vien tik ant žinomo vardo. Tiesiog „iRobot“ robotai gali būti per brangiai įkainoti.

„Neato“ robotų dulkių siurblių privalumai

„Neato“ naudoja LIDAR sistemą, kad galėtų nusipiešti grindų ir viso kambario virtualų žemėlapį. Tai reiškia, kad šie robotai gali darbuotis visiškoje tamsoje ir jiems dėl to nekyla jokių problemų.

„Neato“ robotai metodiškai valo kambarį, kai tuo tarpu „Roomba“ modeliai viską daro labiau chaotiškai.

Pirkėjai taip pat teigia, kad „Neato“ turi stiprią siurbiamąją galią ir gerai bei giliai išvalo kiliminę dangą, tačiau ne pačius storiausius kilimus.

„Neato“ robotai turi „recharge and resume“ funkciją, kuri leidžia robotams papildomai įkrauti bateriją ir tęsti darbą nuo ten, kur baigė.

Naujausi modeliai, tokie kaip „Neato D5 Connected“, „Botvac Connected“ ir „Neato D7 Connected“ turi padorią baterijų veikimų trukmę, kuri siekia 90-120 minučių vienu įkrovimu.

Be to, naujausi modeliai palaiko „Amazon Alexa/Google Home“, todėl juos galima valdyti paprastomis balso komandomis (tik „D80/D85“ neturi šios funkcijos).

Čia galite pasižiūrėti kuo skiriasi „Neato“ modeliai vienas nuo kito.

Kas yra negerai su „Neato“ robotais?

Kaip ir „Samsung“ robotai, „Neato“ dėl savo formos gali įstrigti kai kuriose namų vietose. Taip pat yra problemų su „WiFi“ ryšio stabilumu. Visi „Neato“ robotai kuria kambario žemėlapį, tačiau jus jo nematysite savo išmaniajame įrenginyje jei robotas nepalaikys programėlės (pvz., D80 ir D85 modeliai).

Kodėl „Xiaomi“ robotai dulkių siurbliai yra geri?

„Xiaomi“ kompanija siūlo 3 skirtingus modelius, bet pirkėjai juos vertina itin teigiamai. Iki šiol galima įsigyti pirmosios kartos „Xiaomi Mi Robot“, antrosios kartos „Xiaomi Roborock S50“ ir naujausią versiją – „Xiaowa“.

Kalbant apie kokybės ir kainos santykį, „Xiaomi“ produktai yra aukščiausiame lygyje. Abiejų kartų („Mi Robot“ ir „Roborock“) robotai aprūpinti pažangiomis navigacijos ir žemėlapių kūrimo funkcijomis. Robotai naudoja lazerį, kad sukurtų teritorijos žemėlapį, todėl jiems nekyla jokių problemų dirbti visiškoje tamsoje. Naudodamiesi „MiJia“ programėle, galite matyti, kur yra robotas ir stebėti jo judėjimą realiu laiku.

Abu robotai palaiko „recharge and resume“ funkciją (grįžta įkrauti baterijos ir tęsia darbą nuo ten kur baigė) ir tokios funkcijos neturi nei vienas kitas robotas tokioje kainų kategorijoje.

Tikra retenybė, kad „Xiaomi“ robotas kur nors įstrigtų.

Už mažiau nei 300 eurų gauname pirmosios kartos „Xiaomi Mi Robot“ su gausybe funkcijų, kurių dauguma robotų tokiame kainų diapazone neturi. Protinga navigacija ir sistemingas valymas, lengvai valo plonesnius kilimus, susitvarko su gyvūnų plaukais ir puikiai darbuojasi ant įprastų grindų.

„Xiaomi Roborock S50“ kainuoja apie 440 eurų ir turi ne tik siurbimo, bet ir grindų plovimo funkciją. Šis robotas vienu metu daro abu darbus – siurbia ir plauna. Robotas turi didelės talpo bateriją, kurios užtenka 150 minučių. Tokiam pačiam laikui užtenka ir „Mi Robot“ baterijos ir tai skamba beprotiškai, nes kiti ilgiausiai vienu įkrovimu galintis dirbti robotai gali pasigirti 120 minučių ir, žinoma, kainuoja gerokai daugiau.

Daugeliu parametrų, tokių kaip: baterijos tarnavimo trukmė, galimybė plauti grindis, protinga navigacija ir teigiami pirkėjų atsiliepimai, „Roborock S50“ įveikia savo konkurentus. Pirkėjai teigia, kad jis yra geresnis už „Roomba“ ar „Neato“.

„Roborock S50“ sugeba surinkti naminių gyvūnų plaukus, valyti grindis ir darbuotis ant kiliminės dangos. Nors jis neturi silikoninio šepetėlio, kaip naujausi „Roomba“ ar iLIFE“ robotai, jo specialus dizainas neleidžia plaukams apsivynioti aplink valymo šepetėlį ir roboto ratus.

Kalbant apie biudžetinį „Xiaowa“ robotą dulkių siurblį, kurio kaina siekia apie 200 eurų, jis turi galingą bateriją, kurios užtenka apie 120 minučių ir didelę 640 ml talpos dulkių dėžę. Didelė siurbimo galia padės susitvarkyti su kilimėliais ir kilimais, o dideli roboto ratai leis jam įveikti 2 cm aukščio kliūtis. Nors „Xiaowa“ neturi intelektualios navigacijos ir žemėlapių funkcijos, į jį vis tiek verta atkreipti dėmesį.

„MiJia“ programėlė gavo rimtų patobulinimų. Dabar galima valdyti „Roborock“ vien tik palietus konkrečią vietą programėlėje rodomame žemėlapyje ir robotas judės link tos vietos. Taip pat yra galimybė kurti virtualias sienas. Išmaniajame telefone nupiešiama teritorija į kurią robotui tiesiog uždraudžiama įvažiuoti.

Kodėl „Xiaomi“ robotas jums gali netikti?

Kadangi „Xiaomi“ yra Kinijos bendrovė, Europos ir JAV pirkėjai gali ilgiau laukti kol gaus papildomus priedus, palyginus su vietiniais gamintojais, tokiais kaip „Roomba“ ar „Neato“. Nors dabar jau yra ir Lietuvoje parduotuvių, kurios pardavinėja „Xiaomi“ siurblius bei jų detales, tad didelės problemos dėl to nekils.

JAV pirkėjai turėjo problemų dėl „WiFi“ nustatymų. Kad viskas veiktų, įrenginius reikia prijungti prie Europos arba Kinijos serverių, tačiau su šia problema susidūrė tik JAV vartotojai.

Deja, tik „Roborock“ turi ribotą „Alexa“ palaikymą, o „Mi Robot“ ir „Xiaowa“ nėra suderinami su šiuo balso asistentu.

Kuo geri ir blogi „ILIFE“ robotai dulkių siurbliai?

Galbūt kai kurie dar negirdėjote apie šią bendrovę, bet „ILIFE“ yra dar viena Kinijos bendrovė, kuri jau 7-eri metai kaip yra plačiojoje rinkoje.

Jų robotai yra itin kokybiški ir rimtai konkuruojantys su brangesniais modeliais. Visi „ILIFE“ robotai turi geras baterijas, kurių užtenka mažiausiai 90 minučių darbui ar dar ilgiau ir tai yra pagrindinė priežastis kodėl verta atkreipti dėmesį į šią bendrovę. Kai kiti robotai gali darbuotis apie 70-90 minučių, „ILIFE“ robotai gali darbuotis ir iki 120-150 minučių.

Senesni modeliai, tokie kaip „X5“ arba „V5S Pro“, turi stiprią siurbimo galią, leidžiančią išvalyti plonesnius kilimus. Tuo tarpu „A4S“ turi galingesnį variklį, todėl jis gali išvalyti dulkes bei kitus nešvarumus iš kilimų geriau nei jo „vyreni broliai“.

Kadangi naujausi modeliai „A6“ ir „A8“, yra galingiausi iš „ILIFE“ robotų šeimos, juose yra guminiai šepečiai, kurie sugeba pakelti naminių gyvūnų plaukus. Jiems nekyla problemų dėl plaukų ir jie neapsivynioja aplink šepetį, taip pat puikiai tinka grindims.

Visgi, kai kurie vartotojai teigia, kad šie siurbliai nėra tokie geri, kai susiduria su kilimine danga. Nors jie ant kiliminės dangos dirba gerai, bet geresnis šepetys jiems pridėtų papildomų pliusų. „ILIFE A8“ turi šepečius – šerelių ir guminius – todėl jis geriau susitvarkys su kiliminėmis dangomis nei jo pirmtakas „A6“.

Reikia pripažinti, kad naujausi „Roomba 960“ ir „980“ modeliai turi labai panašius silikoninius šepetėlius ir jie taip pat padeda geriau išvalyti grindis nei kiliminę dangą. Bent jau taip teigia pirkėjai.

Tik kai kurie „ILIFE“ modeliai turi išmaniąją programėlę – naujausias modelis „A8“ ir senasis „ILIFE V7“, nors pastorojo programėlė yra labai paprasta ir su minimaliomis galimybėmis.

Taip pat nei vienas „ILIFE“ robotas nepalaiko „Alexa“ ar „Google Home“.

Jei jums svarbi žemėlapių sudarymo funkcija, tada apsvarstykite „ILIFE A8“ modelį, nes jis yra vienintelis „ILIFE“ šeimos modelis, kuris palaiko tokią funkciją.

Senesni robotai dulkių siurbliai, kurie palaiko plovimo funkciją – vienu metu siurbia ir plauna grindis: „V7“, „V7S Plus“, „V5 Pro“ ir „X5“.

Jei norite, kad dulkių siurblys surinktų naminių gyvūnų plaukus ir išvalytų plonus kilimus bei kilimėlius, tada verta atkreipti dėmesį į „A4S“, „A6“, „A8“ ir naujausią „V8S“ modelius.

Dėl akivaizdžių pranašumų ir kainos, kuri neviršyja 300 eurų, „ILIFE“ robotai yra laikomi vienais geriausių biudžetinių robotų dulkių siurblių.

„Ecovacs“ robotų privalumai ir trūkumai

„Ecovacs Deebot“ užsitarnavo pasitikėjimą tarp vartotojų. Įmonė gamina robotus dulkių siurblius su bazinėmis funkcijomis ir parduoda už ganėtinai žemą kainą. Kainos prasideda nuo maždaug 180 eurų už patį paprasčiausią biudžetinį modelį ir baigiasi ties 600 eurų riba.

Dauguma „Ecovacs“ robotų gali darbuotis iki 110 minučių ir ganėtinai gerai išvalo plonus kilimus. Jei norisi išmanios navigacijos, tada verta atkreipti dėmesį į brangiausią „ECOVACS DEEBOT OZMO 930“, kuris kainuoja apie 570 eurų. Tik šis modelis turi kamerą, kuri padeda kurti virtualius žemėlapius.

Teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad „OZMO 930“ kainuoja pernelyg daug kaip už tokį kiekį funkcijų. Jei jau ketinate išleisti 600 eurų, tada geriau rinktis „Neato“, „Roomba“ ar ir tą patį „Roborock“. Dar ir pinigų sutaupysite.

Pagrindinė priežastis kodėl verta atkreipti dėmesį į „Ecovacs“ robotus yra ta, kad šie biudžetiniai robotai turi tūkstančius atsiliepimų „Amazon“ parduotuvėje. „ECOVACS Deebot N79“, „ECOVACS Deebot N79S“ ir „ECOVACS DEEBOT M80 Pro“ „Amazon“ parduotuvėje kainuoja apie 200 eurų. „N79S“ ir „M80“ palaiko „Alexa“, o atsižvelgiant į kainą, tai geras pasiūlymas. „Deebot N79“ turi programėlę, tačiau jo negalima valdyti balsu.

Bendrai, „Ecovacs“ biudžetiniai robotai dulkių siurbliai yra labai gerai vertinami, o juos įsigiję pirkėjai yra tiesiog šiuos robotus įsimylėję. Tad jei nenorite robotui dulkių siurbliui išleisti didesnės pinigų sumos, tada rekomenduojame atkreipti dėmesį į šiuos „Ecovacs“ modelius.

Kuo geras „Dyson 360 Eye“?

„Dyson“ kompanija ilgus metus buvo vertikalių dulkių siurblių lyderis, tad nusprendė sukurti ir robotą dulkių siurblį.

Daugiau kaip 1100 eurų kainuojantis „Dyson“ robotas dulkių siurblys pasižymi stipria siurbimo galia. Jis yra vienas galingiausių dulkių siurblių rinkoje ir dėl to robotas yra labai triukšmingas. Tad iškart neįsimylėkite šio įrenginio, nes vartotojai teigia, kad bet kuris kitas aukščiausio lygio robotas dulkių siurblys yra geriau nei „Dyson 360 Eye“.

„360“ buvo vienas iš pirmųjų, turinčių unikalią „360° Vision“ sistemą ir pažangią navigaciją. Tai leidžia sukurti žemėlapį ir telefono ekrane galima matyti kur robotas buvo. Po to, kai robotas sukuria žemėlapį, jis pats nusistato valymo modelį.

Galiausiai įrenginys yra suderinamas su „Amazon Alexa“ ir „Google Home“.

Kodėl „Dyson 360 Eye“ nėra tas robotas dulkių siurblys, kurį norėsite įsigyti?

Programėlė nėra gera ir intuityvi, palyginus su kitais robotais ir jų programėlėmis. Be to, „360“ tiesiog yra per daug aukštas ir nesugeba palįsti po lova, sofa bei kitais baldais ir dažnai įstringa. Baterija atlaiko tik 30 minučių ir, kai baterija išsenka, jis tiesiog „miršta“ ir nesugeba nukakti iki įkrovimo stotelės. Taip pat jis neatsimena kur baigė darbą ir vėl pradės viską iš naujo.

Tad koks robotas dulkių siurblys yra geriausias?

Prieš nuspręsdami pirkti robotą dulkių siurblį, apsvarstykite ko tikitės iš šio įrenginio. Ar jūsų namuose yra daug kiliminės dangos, o gal vien tik „plikos“ grindys? Ar turite augintinių? Ar norite, kad robotas judėtų protingai ir nepraleistų nei vienos vietos, ar jums tinka ir toks, kuris juda atsitiktinai? Koks jūsų namas/butas: didelis, vidutinis, mažas? Ar tikrai reikia „Alexa“? Ar norite, kad jūsų robotas turėtų prieigą prie „WiFi“ ar ketinate robotą naudoti tik tuo metu, kai patys būsite namuose? Koks jūsų asmeninis biudžetas ir kiek esate pasiryžę išleisti už naują robotą dulkių siurblį?

Populiausi prekių ženklai dažnu atveju turės tam tikrų privalumų, bet tikrai neverta žiūrėti vien tik į pavadinimą.

Jei nenori išleisti papildomų pinigų brangesniam dulkių siurbliui, rinkitės „ILIFE“ arba „Ecovacs“. Šie prekių ženklai yra populiarūs „Amazon“ parduotuvėje ir dauguma juos įsigyjusiųjų yra patenkinti šiais robotais dulkių siurbliais. Paprastai šie įrenginiai turi gerą baterijos veikimo trukmę, vidutinę siurbimo galią, kurios užtenka išvalyti ploniems kilimams, ir pagrindines funkcijas, kurių galima tikėtis ir jas gaunate už mažą kainą (nuo maždau 130 iki 300 eurų). Dauguma šių robotų naudoja antialerginį HEPA filtrą ir gali susitvarkyti su naminių gyvūnų plaukais.

„Xiaomi Mi Robot“ ir „Xiaowa“ yra brangesni įrenginiai, tačiau tai labai geri dulkių siurbliai, kurių kaina siekia apie 250 eurų. „Mi Robot“ yra protingas namų tvarkymo pagalbininkas su virtualių žemėlapių piešimo funkcija, o „Xiaowa“ yra galingas įrenginys, kuris gali išvalyti kilimus taip pat kokybiškai, kaip ir gerokai brangesni modeliai.

Kai kalba pasisiuka apie brangiausius modelius, čia nėra vienintelio teisingo atsakymo, kuris robotas dulkių siurblys yra geriausias pasirinkimas. Jei ketinate išleisti 800 eurų, tada atkreipkite dėmesį į naujausią „Samsung Powerbot R9350“, bet būkite pasiruošę susidurti su tam tikrais sunkumais prisijungiant prie „WiFi“ ir tai, kad programėlė yra labai paini. Ir jei jūsų namuose tarp baldų ir sienų yra maži tarpai, tada „Samsung“ modelis netinka. Prieš pirkdami šį įrenginį gerai perskaitykite ir peržiūrėkite visas apžvalgas apie šį įrenginį ir apsvarstykite ar jums jis tikrai tinka.

Už 400-800 eurų geriausia atkreipti dėmesį į „Roomba“, „Neato“ ir „Xiaomi Roborock“. Dažniausiai „Neato“ modeliai turi ilgiau veikiančią bateriją nei visi „Roomba“ modeliai, išskyrus paskutinę „Roomba 980“ versiją. „Neato Botvac Connected“ ir „Neato D7 Connected“ yra du modeliai iš ganėtinai plačios šios kompanijos įrenginių pasiūlos, į kuriuos rekomenduojame atkreipti dėmesį. Visgi, jie yra ganėtinai brangūs, kainuoja apie 800-1000 eurų.

„Xiaomi Roborock“ dirba ilgiausiai iš viso šių robotų sąrašo – palaiko 150 minučių galingą siurbimą, kuris valo kilimėlius ir kilimus bei puikiai dirba ant grindų. Dėl specifinių dizaino sprendimų, „Roborock“ yra idelaus pasirinkimas tiems, kurie turi naminių gyvūnų. Be to, robotas naudoja HEPA filtrą, kuris yra idelus sprendimas tiems žmonėms, kurie kenčia nuo astmos ir tam tikrų alergijų. Taip pat „Roborock“ kainuoja mažiau nei naujausi „Neato“ ar populiarieji „Roomba“ robotai dulkių siurbliai.

Galiausiai, kai jau įsigyjote savo svajonių robotą, reikia nepamiršti juo rūpintis. Reikia laiku ištuštinti ir išvalyti atliekų dėžutę, išvalyti pagrindinį šepetį bei šoninius šepetėlius. Jei jūsų robotas turi plaunama filtrą, būtina jį gerai išvalyti. Tvarkingai prižiūrint naująjį savo pagalbininką, jis darbuosis ilgai ir sėkmingai.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(279)
(28)
(251)

Komentarai (1)