Geoterminis šildymas iš 30 m. ilgio kanalizacijos vamzdžio ir ventiliatoriaus (Video, Lt)  (0)

Pasiimti šilumą iš žemės nereikia brangių prietaisų ir 5prastin4s geoterminiu 6ildymui skirtos sistemos. Užtenka paprasto ekskavatoriaus ir 30 vatų ventiliatoriaus, kad gautume 6-7 laipsnius šilumos net ir šalčiausią žiemą. Tai puikus sprendimas šildomam garažui ar naudojant kartu su su rekuperatorium ar savadarbiu šilumos siurbliu. Vienintelė problema - drėgmė, kuri neišvengiamai kaupiasi vamzdyje. Tam reikalinga įrenginėti vamzdį su nuolydžiu ir numatyti drenažas. Šioje rodomoje sistemoje drenažas atliekamas nebrangiu vandens siurbliuku, kokie naudojami kondicionierių sistemose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudingi interneto komentarai apie sistemą:

Izoliuoti galima (tam įprastai naudojamas putplastis), ypač jei nadoti kartu su "šilumos įkrovimu" per vasarą. Tiesiog leidžiamas šiltas oras iš lauko. Tada aplink vamzdį esnti žemė veikia lyg šilumos akumuliatorius. Kuo molingesnė žemė - tuo geresnis rezultatas. Nerekomenduočiau žvyro-smėlio grunto atveju.

Viskas labai teisingai tik vamzdis turi būti ne pvc o ppe.
Pvc vamzdis Labai elektrinasi,ko pasekoje prilimpa dulkės ir lengvai vystosi grybelis.Dar vienas minusas tai kad jonai įgauna + o turi būti - .
PPE savybės yra žymiai tinkamesnės.
Taip pat nepaminėtas drenažas,kuris yra labai svarbus nes dideliam temperatūrų
skirtumui kaupiasi kondensatas.

Labai gera sitema, ipatingai naudojant ja su rekuperatorium, veikia kaip oro kondicionierius vasara ir kaip labai geras rekuperatorius ziema. siaip jai ne garazui ar sodo nameliui, tai tikrai nepamaisytu dar 10m uzkastu metru, tuo atveju 40m turetu tikrai pakakti normaliam namukui, beja cia siek tiek placiau apie sistema
http://en.wikipedia.org/wiki/Ground-coupled_heat_exchanger

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: