10 baidarių maršrutų, kuriuos turite išbandyti Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edgaras.edgariauskas 2015-06-29 11:09
sveiki, gal kažkas esat plaukę Nemunu atkarpomis nuo Druskininkų iki Kauno HES ir nuo Kauno HES iki Šilutės? įdomu būtų sužinoti kliūtis ir ar išvis toks maršrutas įmanomas? ir ne su baidare o plaustu
Nerkus 2015-06-29 15:10
Natūralių kliūčių ten nėra, tik yra Lietuvos - Rusijos pasienis. Ten turbūt reikia leidimų iš pasieniečių norint plaukti Nemunu.
FtBall 2018-05-07 12:41
Beveik visur kartus plaukiu Anykščių apylinkėse. Šventoji - labai rami upė, iš esmės irkluoji dėl to, kad labai lėta srovė. Bet šiaip nemažai gražių vaizdų ir lankytinų vietų. Yra beždžionių tiltas, bažnyčia bei šaltinis pasipildyt gėlo vandens atsargoms, keli statūs smėlio skardžiai. Kita upė šalia Anykščių - Virinta. Gerokai sraunesnė, bet labai sekli upė ir plaukimo greitis priklauso nuo to, koks vandens gylis tuo metu būna. Vienais metais nuplaukėm per 6val, o kitais metais - tą patį maršrutą plaukėm daugiau nei dvi dienas. Irkluot dėl greičio nebūtina, bet dėl vairavimo - privaloma. Taip pat dažnai gali tekt persinešt baidares per medžius(dėl to ir plaukėm virš 2 dienų) Plaukiant Virinta, galima įplaukt į Šventąją, ir jei yra noro ir energijos, galima plaukt prieš srovę iki Puntuko akmens (kaip sakiau - Šventoji - labai rami upė). Galima plaukt ir pasroviui, bet ganėtinai nuobodu, ypač artėjant link Kavarsko užtvankos - plauki tarsi ežeru. O paskui dar ir neštis baidares kelis šimtus metrų reikia.
sub 2018-05-07 13:28
Nerkus - Nemunu vienintelė kliūtis - Hesas. Dėl plaukimo baidarėmės, tai man asmeniškai Žeimena, Šventoji, Dubysa labai patiko, nes kažkiek srėvė neša, upės nėra labai siauros, kraštovaizdžiai gražūs. Ūla, Merkys - siauros, su daug kliūčių ir pastovaus irklavimo, po šių abiejų rankas skaudėjo.