Artėjant šventėms: kaip akimirksniu gražiai ir stilingai supakuoti dovaną (Video)  (0)

Nė vieno neturėtų stebinti, jog japonai, išradę popieriaus lankstymo būdą – origami, dovanas pakuoja greičiau. Internetinėse platybėse išgarsėjęs ir sau lygių neturintis Japonijos kompanijos „Takashimaya“ dovanų pakavimo meistras tvirtina, kad truputį pasistengus dovaną galima supakuoti vos per 15 sekundžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas „Housebeautiful.com“ siūlo išbandyti japonišką dovanų pakavimo būdą.

Jums prireiks:
  1. dovanos (geriausia dėžutės), kurią pakuosime;
  2. pakavimo popieriaus;
  3. žirklių;
  4. lipnios juostelės.

Iškirpkite pakavimo popieriaus tiek, kad jis iš visų pusių apsivyniotų aplink pakuojamą dėžutę (apgaubus dėžutę popieriumi iš viršaus turėtų likti maždaug 5 cm popieriaus, o dėžutės kraštai turėtų sutapti su popieriaus kraštais).

Dėžutę paguldykite įstrižai popieriaus viduryje, ją apsukite ir paguldykite kampu, kad liktų apie 1 cm popieriaus nuo dėžutės krašto. Prie stačios dėžutės kraštinės užlenkite vieną kraštą popieriaus ir tuomet lenkite popierių per jame susidariusį įlinkimą, rodomuoju pirštu sustumdami atliekamą popierių į vidų. Užlenkę popierių ant viršaus, pritvirtinkite jį lipnia juosta.

Tą patį padarykite su kitu dėžutės šonu – lenkiamas popieriaus kraštas turi būti lygiagretus dėžutės kraštinei. Užlenkite paskutinį dėžutės šoną tokiu pačiu principu – prilaikydami pirštais, lenkite popierių ties dėžutės kraštinėmis ir viršuje užklijuokite lipnia juostele.

Nenusiminkite, jei iš pirmo karto nepavyks taip gražiai ir taisyklingai sulankstyti, kaip pateiktame vaizdo įraše. Įdėję kantrybės ir įgiję praktikos įsitikinsite, kad tai vienas greičiausių pakavimo būdų, o likusį laiką galėsite išnaudoti kalėdinių sausainių gamybai ar jaukiems filmų vakarams.

Milda Sendžikaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: