Atsisveikinimas su Franklinu: kodėl norima uždrausti 100 $ banknotus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2016-02-10 17:29
įvairių valstybių pinigų atspausdinta labai daug.jei pradės įš kojinių traukti ir senutės ir mafiozai,tai manau hiper infliacijos neišvengsime.pinigų daug-prekių resursų mažoka.pvz rusų ekonominė situacija 1998-2001 m.tada rusai prispausdino labai daug grynūjų nes nafta kainavo pigiai ,o valstybė algas turėjo mokėti tarnautojams.dabar rusija daro ta patį.spausdina rublius, nes išlaidos didelės,o pajamos sumažėjo.defliacija bendrai kenkia kapitalistam ir ypač kapitalui,nes pinigai stovi bankuose ir pelno nėra,dar ir įmonių akcijos nuvertėje.žmonėms situacija (ne investuotojams)nebloga.sąskaita banke ar kojinėje pilnėja ir nieks nebrangsta.lt paslaugos tik brango.
sabotan 2016-02-10 21:08
Tu prekiu nors vezimu vesk. Na eurui grestu hiper infliacija jai ja paliktu vokietija prancuzija nes tada euro niek nebevaldytu. 1998 2001 rusijoje nebuvo hiper infliacijos ir dabar jos nera hyper infliacija tai bent 200 procentu per labai trumpa laika o rusijoje ji tada buvo gal 40 na metine dabar apie 20 30 procentu. Rusijos mafija nera silpna, cia tau ne kokia venesuela kur vien nafta ar kokia zimbave, argentina kur betvarke visiska remtusi rusai turi ir kitu istekliu plius zmones dar priprate prie tokiu nesamoniu ssrs laikais panasiai buvo. Rusija didele salis viska gali pasidaryti aisku kaip jie daro tai gali apsiverkti is juoko, bet salis gali atsitverti siena ir isgyventi.
Gediminas Jurgaitis 2016-02-11 10:32
„2014 metų Anglijos banko apklausa parodė: daugelis pirkėjų mieliau moka grynaisiais, nes tai greitas, universalus, jam nebaisūs techniniai nesklandumai“, padeda lengviau tvarkyti asmeninį biudžetą ir jam nebaisūs techniniai nesklandumai“, – sakoma Anglijos Banko ataskaitoje. sutikciau tik su "jam nebaisūs techniniai nesklandumai", "jam nebaisūs techniniai nesklandumai" visa kita nesamone. Dauguma mano pazystamu mieliau moka kortelemis, bent jau man asmenini biudzeta zymiai lengviau tvarkyti naudojantis kortele, moketi kortele yra daug greiciau ir paprasciau (niekada nepadarysi klaidos skaiciuodamas pinigus), pametes kortele ja tiesiog uzblokuoji ir tiek. grynieji reikalingi pensininkams ir mafijozams na ir dar anglams, nes jie niekaip nesugeba "priimti" technologiju.
immortallt 2016-02-11 10:52
Vokietijoje lygiai taip pat, dauguma naudojasi grynaisiais, tiesa, pats mėgstu labiau kortele mokėti. O ten dėl hyperinfliacijų, pirma reiktų suprasti, kaip jinai atsiranda... Net jei visi puls staiga savo santaupas leisti, vargu ar tai persiduos į hyperinfliaciją. Tiesa, pabrangtų tikrai paslaugos, bet to hyperinfliacijai neužtektų. Taip pat, dvejotina, kad visi staiga išleistų savo santaupas, ypač dėl tokio pasikeitimo. Tiesiog iškeisi į smulkesnes kupiūras arba kitas turto klases, kaip pvz deimantai (nors nebūčiau linkęs dėti ilgalaike investicija).
lucy 2016-02-11 11:45
Nors nieko blogo nedarau, bet man iš principo nepatinka atsiskaitinėti kortele, nes tada realiai viską ką tu perki yra suregistruojama ir panašiai. + Jei kažkas didelio įvyktų tada kortelės per vieną dieną pavirstų plastmasės gabalu. Karas ar pvz https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_storm_of_1859 Manau tokiam atvejui niekas nėra pasiruošęs. +Nors popierius ir neturi vertės vis turi kažką "pačiupinėti". Mano idealiam pasaulyje būtų naudojami įvairūs metalai atsiskaitinėjimui, nes dabar bankai tiesiog pučia burbulus iš niekur.
immortallt 2016-02-12 09:21
Bankas nemato, ką tu pirkai. Bankas mato kiek išleidai ir kur. Įvykus kažkam panašiam, kaip saulės audrai iškepinančiai viską, įtariu ir pinigai gali tapti beverčiai. Tavo idealus pasaulis prieš ~50 metų jau žlugo. Bretton Woods standard. Ot vat suprasti kodėl metalai netinka mainams negali, nes neturi net bazinio ekonominio išsilavinimo, užtat pamokslauti ekonomikos klausimais labai mėgsti.
- 2016-02-12 09:35
AŠ ir mėgstu lįst į ekonomiką be bazinių žinių. O rimčiau - Bretton Wodds žlugo nes (grubiai tariant) neužteko metalo? T.y. aš net Wiki nežiūrėjęs mąstau taip : fiksuotas doleris prie metalo (aukso) yra ekvivalentus auksui (100% dengtas auksu), tačiau didėjant žmonių skaičiui, kuriamų prekių kiekiui, metalų kiekis lieka labai jau pastovus, lyginant su bendru ekonomikos augimu, ir tai lemia, kad doleris ir visos griežtai susietos valiutos su metalais tampa per daug brangios. T.y. nustoja veikti infliacija, viskas defliuoja, ir tai stabdo prekybą net ir vidaus rinkose? Sprendimas būtų, jei visi galėtų pasikasti aukso dar daugiau, tačiau tai neįmanoma dėl ribotų radimviečių ir kiekių. Ergo, norint prekiauti, metalai tinka tik ribotose ekonomikose (Senovės Romos imperija), o pasaulinėje prekyboje jie tampa stabdžiu. Pataikiau kažkiek?
Fikcija 2016-02-16 16:39
Gediminas Jurgaiti kai dings internatas kotele griausi vietoj maisto? Ir nereikia sekti pasaku , kad nebuna interneto sutrikimu...
Gediminas Jurgaitis 2016-02-17 02:33
Fikcija, yra toks dalykas kaip auorizavimas offline.
immortallt 2016-02-17 09:22
-, didžiąja dalimi pataikei, bet realiai supaprastinsiu: Iki ~1920 metų pasaulio ekonomikos augimas ir aukso gavybos vidutiniai augimai sutapo. Po pramonės revoliucijos, ekonomika pradėjo augti daug sparčiau, nei aukso gavyba. Iš pradžių centriniai bankai vykdė mainus taip palaikydami standartą, bet galų gale sistema neatlaikė ir žlugo. Defliacija yra viena to priežasčių.