[Žinios trumpai] Rusija ir Kinija gali pradėti karą kosmose: pasekmės bus katastrofiškos  (3)

Atakuojant palydovus, gali sugesti antžeminės GPS įranga, bankų sistemos, elektros tinklai, greitojo reagavimo tarnybų ryšiai ir kt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukšto rango JAV ir Kanados kariniai lyderiai per Australijos strateginės politikos instituto kosmoso tyrimų konferenciją išreiškė susirūpinimą, jog Rusijos Federacija ir Kinija yra pajėgios sukelti karą orbitoje, rašo „The Guardian".

Pasak generolės leitenantės, JAV kosminių pajėgų štabo viršininkės Ninos Armagno, kosmose prasidėjęs karas Žemėje būtų labai pastebimas. Ji mano, kad išpuoliai prieš palydovus gali išjungti ryšių tinklus dviem būdais: per tiesioginę ataką arba dėl susidūrimo su šiukšlėmis, susidariusioms iš sunaikintų palydovų.

N. Armagno paaiškino, jog JAV kariuomenė seka 600 nuolaužų, kurios atsirado 2007 m., kai Kinija sugadino vieną iš savo palydovų. Norint pažeisti erdvėlaivius, tokius kaip Tarptautinė kosminė stotis ar JAV palydovai, reikia labai nedaug. Tam gali „padėti" net ir mažiausios kosminės šiukšlės.

N. Armagno teigė, kad JAV ir sąjungininkės, įskaitant Australiją, turėtų dirbti kartu, padarydamos kosminę erdvę atsparesne bet kokioms galimoms atakoms. Pavyzdžiui, ji pasiūlė sukurti mažesnius palydovus, kurie galėtų skristi greičiau nei dabartiniai. Be to, naujos kartos palydovai turės sugebėti išvengti ne tik šiukšlių, bet ir atakų.

 

Australijos oro pajėgų vadas Nicholas Hoganas pridūrė, jog Australija, JAV ir Kanada šia kryptimi dirbs kartu. Kosmoso apsaugą jis laiko didele problema, nes, anot jo, „kosmose nėra įstatymų, taisyklių, normų ir tai yra viena iš reikšmingų problemų".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(9)
(-4)

Komentarai (3)