Karinė žvalgyba skelbia, ką slapta daro Kinija: tai rimtas pavojus Vakarams  ()

Informaciją patvirtino karinė žvalgyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų karinė žvalgyba MIVD praneša, kad Kinija iš jų šalies nori gauti ne tik kosminės įrangos, bet ir žinių. Tuo pat metu Pekinas nori apeiti sankcijas ir eksporto apribojimus.

Informaciją patvirtino karinė žvalgyba paskelbtoje ataskaitoje už 2022 m. Dokumente taip pat rašoma, kad Pekinas kasmet į kosmosą paleis iki 100 savo palydovų, informuoja „Reuters“.

 

MIVD teigia, kad Pekinas bandė iš Nyderlandų įsigyti karinių technologijų, kurios viršija eksporto apribojimus. Šiuo tikslu Kinija bandė pasitelkti fiktyviąsias bendroves.

Kinijos ambasada Nyderlanduose pateikė savo pastabas, pareikšdama, kad Pekinas yra prieš bet kokias ginklavimosi varžybas, ypač kosmose. Kartu buvo paskelbta, kad kosmoso programa bus naudojama pačios Kinijos nacionaliniam saugumui apsaugoti.

 

 

MIVD vadovas Janas Swillersas teigė, kad iki 2030 metų Kinija nori tapti galingiausia kosmoso šalimi. Šiuo tikslu Pekinas bandė įsigyti įrenginių su ryšių, stebėjimo ir žvalgybos palydovais. Nyderlandai taip pat įsitikinę, kad Kinija kelia grėsmę jų šalies ekonomikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(9)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: