Marse pastebėtos „jūrų būtybės“. NASA marsaeigis užfiksavo kai ką įspūdingo  ()

Ryklio pelekas ir krabo letena matomi naujoje Raudonosios planetos fotografijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA mokslininkai paskelbė naują Marso nuotrauką, kurią Jezero krateryje padarė „Perseverance“ roveris. Šiame paveikslėlyje pavaizduoti du akmenys, primenantys sausumos jūrų gyventojų dalis, rašo „Forbes“.

Marse, kur paviršiuje gausu įvairaus dydžio ir formos uolienų, stebint šias uolienas gali atsirasti pareidolija. Tai reiškinys, atsirandantis stebint gamtos objektus, kai jie tarsi primena, pavyzdžiui, gyvūnus. Taip pat, pažvelgę ​​į debesis Žemėje, galite pamatyti, kad jie atrodo kaip avis ar dramblys.

Tuo pačiu jausmu dalijosi ir NASA mokslininkai, analizuodami naują Marso nuotrauką, kurioje matyti dvi ryklio peleko formos uolos ir krabo letena.

Komentaruose prie nuotraukos mokslininkai rašė, kad šie du akmenys yra regione, kuriame pučia labai stiprūs vėjai. Atsižvelgiant į tai, kad šis vaizdas pasirodė socialiniame tinkle X (buvęs „Twitter“), Marso tyrinėjimo gerbėjai taip pat turėjo galimybę palikti savo komentarus apie tai, ką matė šiame paveikslėlyje. Jiems šie akmenys taip pat priminė jūrų gyvūnus, tokius kaip banginiai ir delfinai.

 

Marso uolos dėl erozijos įgauna keistų formų. Dabar akmenų formą formuoja stiprūs vėjai ir dulkių audros, o kadaise šie akmenys taip pat buvo paveikti vandens erozijos. Mokslininkai mano, kad tolimoje praeityje Jezero krateryje buvo ežeras ir upės delta.

Mokslininkų teigimu, milijardų metų senumo akmenys, veikiami vandens, įgavo labai neįprastą formą, ant jų atsirado įvairių įdubimų, dėl kurių atsiranda optinė iliuzija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(8)
(9)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: