Rusijos raketa „atsisakė“ skristi į kosmosą. Kas nutiko  (1)

Iš Baikonūro kosmodromo į TKS turėjo pakilti raketa „Sojuz-2.1a“ su erdvėlaiviu „Sojuz MS-25“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketos „Sojuz-2.1a“  su erdvėlaiviu „Sojuz MS-25“ paleidimas į TKS iš Baikonūro kosmodromo buvo atšauktas. Tai buvo pasakyta per „Roskosmos“ transliaciją, praneša „Interfax“.

Pažymima, kad paleidimas turėjo įvykti kovo 21 d., ketvirtadienį, 16:21 Maskvos laiku.

„Dėmesio, paleidimo kompleksui. Paleidimas automatiškai atšauktas. Perjunkite paleidimo komplekso blokus į pradinę būseną. Ruoškitės stovėti 24 valandas“, – transliacijos metu sakė diktorius.

[Vokietija] Tik 37€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
3135 3

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Leidinyje patikslinama, kad įgulą sudaro „Roskosmos“ kosmonautas Olegas Novickis, Baltarusijos atstovė Marina Vasilevskaja ir NASA astronautė Tracy Dyson.

„Erdvėlaivio  su žmonėmis skrydis turėjo vykti pagal itin greitą dviejų orbitų suartėjimo schemą ir trukti maždaug 3 valandas 19 minučių. Buvo numatytas „Sojuz MS-25“ prijungimas prie Rusijos TKS modulio „Pričal“ 19:40“, – rašoma pranešime.

„Roskosmos“ duomenimis, O. Novickis ir M. Vasilevskaja turėjo praleisti 12 dienų stotyje ir balandžio 2 d. grįžti į Žemę erdvėlaiviu „Sojuz MS-24“ kartu su NASA astronautu Loralu O'Hara, o T. Dyson tęstų skrydį iki rugsėjo ir nusileistų „Sojuz MS-25“ su „Roskosmos“ kosmonautais Olegu Kononenko ir Nikolajumi Chubu.

 

„T. Dyson turėjo vykti į TKS pagal Rusijos Federacijos ir JAV susitarimą dėl kryžminių skrydžių. Šis skrydis buvo trečiasis Rusijos erdvėlaiviu „Sojuz MS“ pagal sudarytą susitarimą „Roskosmos“ ir NASA dėl skrydžio į TKS“, – priduria žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: