Sukūrė kamuolio dydžio mėsos kukulį, pagamintą iš mamutų DNR (Foto, Video)  ()

Australijos mėsos bendrovė „Vow“ sukūrė milžinišką mėsos kukulį, pagamintą iš netikėto baltymo – vilninio mamuto DNR. Tačiau niekas jo neragavo, nes žmonės gali būti alergiški 5000 metų senumo baltymams, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Vow“ pranešimo spaudai, mėsos kukulis buvo pagamintas iš išnykusio vilninio mamuto DNR ir Afrikos dramblio, artimo mamuto giminaičio, DNR fragmentų. Po to DNR buvo įterpta į laboratorijoje pagamintą ėrieną, pranešė CNN.

„Vow“ teigė, kad gaminant milžinišką mėsos kukulį buvo panaudotos „naujos ir novatoriškos technologijos“, kuriomis siekiama ne sukurti naują valgiaraščio patiekalą, o padaryti pareiškimą apie maisto pramonę.

Mėsos kukuliu „siekiama mesti iššūkį visuomenei ir mėsos pramonei kitaip galvoti apie tai, kaip mes gaminame ir vartojame maistą, ir pabrėžti, kad kultūrinė mėsa yra perspektyvi alternatyva tradicinei gyvulininkystei“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tačiau yra dar viena priežastis, kodėl niekas dar neįsmeigė šakutės į šį patiekalą. Jamesas Ryallis, „Vow“ vyriausiasis mokslo darbuotojas, CNN sakė, kad neaišku, ar žmonės gali valgyti mamuto mėsą.

 

„Paprastai mes paragaujame savo produktų. Tačiau nesiryžome iš karto bandyti ir ragauti, nes kalbame apie baltymą, kuris neegzistavo 5000 metų. Neįsivaizduoju, koks gali būti šio konkretaus baltymo potencialus alergiškumas“, – sakė J.Ryallis.

 

Yra įrodymų, kad senovės žmonės vartojo mamutų mėsą ir netgi naudojo išradingus konservavimo būdus, pavyzdžiui, panardindavo ją į šaltą vandenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()