Dingo Kinijos mokslininkas, paskelbęs apie vaikų genų modifikavimą: buvę darbdaviai neigia, kad šis buvo sulaikytas  ()

Kinijos mokslininkas He Jiankui, kuris viešai paskelbė apie tai, kad sukūrė pirmuosius pasaulyje vaikus su modifikuotais genais, dingo. Jo buvę darbdaviai neigia, kad jis praėjusį savaitgalį buvo sulaikytas, rašo „South China Morning Post“, kuriuos cituoja „The Hill“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinio mokslo ir technologijų universiteto Šenžene (Kinija), kur iki šiol dirbo H. Jiankui, atstovė spaudai paneigė pranešimus, kad mokslininkas sulaikytas.

„Šiuo metu niekeno informacija nėra tiksli, išskyrus oficialiuosius kanalus“, tvirtino atstovė spaudai, atsisakiusi paaiškinti savo mįslingą komentarą.

Nuo trečiadienio, kai mokslininkas skaitė pranešimą mokslo konferencijoje, H. Jiankui niekas nebematė.

Dar praėjusią savaitę mokslininkas teigė, jog vykdant apvaisinimo procedūras jis modifikavo septynių porų embrionų genus.

Vienai porai iš šių embrionų gimė dvynės mergaitės, kurių DNR buvo modifikuota taip, kad jos būtų atsparesnės AIDS. Mokslininko teigimu, mergaitės gimė „normalios ir sveikos“.

Dėl prieštaringai vertinamo darbo, anot Kinijos leidinio, H. Jiankui buvo pramintas „Kinijos Frankenšteinu“, daugelis mokslininkų išreiškė susirūpinimą dėl jo vykdomo darbo.

Universitetas, kuriame dirbo H. Jiankui paskelbė, kad situacijai išaiškinti – ar iš tiesų H. Jiankui modifikavo dvynių genus – samdys nepriklausomus tyrėjus. Jeigu jie patvirtintų genų modifikavimo faktą, tai H. Jiankui būtų „rimtai pažeidęs akademinės etikos reikalavimus ir standartus“.

Mokslininko veiklą tiria ir vietos teisėsauga bei Kinijos Nacionalinė sveikatos komisija, aukšto rango Mokslo ir technologijų ministerijos pareigūnas valstybinės žiniasklaidos kanalui yra teigęs, kad H. Jiankui darbas yra „ypatingai smerktinas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()