Ypač sparčiai kyla RAM kainos: prognozuojamos rekordinės aukštumos ir visos elektronikos pabrangimas  ()

Nemalonu pranešti, bet rinkoje pastebimas žymus DRAM lustų brangimas, o paskutiniame 2017 metų ketvirtyje tikimąsi pasiekti dviejų metų aukštumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vien per rugsėjį asmeniniams kompiuteriams skirtų 4GB DDR3 ir DDR4 atminties lustų kainos išaugo atitinkamai 19 % ir 15 %. O blogiausia, kad tam nematyti galo – paskutiniame ketvirtyje kainos augs iki dviejų metų aukštumų.

Tokia situacija susiklostė dėl gamintojų prioritetų perskirstymo, jie trečiame ketvirtyje nusprendė gaminti mažiau atminties, skirtos asmeniniams kompiuteriams, o daugiau dėmesio skirti į mobiliems įrenginiams skirtos atminties gamybą.

Dabar asmeniniams kompiuteriams skirta atmintis užima 20 % gamybos pajėgumo, o mobiliems įrenginiams skirtos atminties gamybos apimtys sudaro 40 %. Prie to prisidėjo ir neplanuotai išaugusi nešiojamų kompiuterių paklausa. Toliau seka natūrali seka, OEM kompiuterių gamintojai nori užsitikrinti tiekimą ir sutinka mokėti daugiau.

To pasekmė – DRAM kainos kyla visiems.

Asmeniniams kompiuteriams skirtos atminties brangimas atsilieps ir kitiems segmentams. Darbo stotims skirta atmintis jau pabrango 10 %, o NAND atminties laukia 10- 15 % kainų šuolis.

Patyrinėti lietuviškų RAM kainų dinamiką galima čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(18)
(8)
(10)

Komentarai ()