Kaip iš tikro atrodo nė 100 € nekainuojantis kiniškas telefonas: ar verta susigundyti tokiais pirkiniais, ar verčiau nė nesukti galvos? („Oukitel U7 Plus“ apžvalga)  (4)

Kai Kinijos elektroninės parduotuvės pradėjo siųsti produktus į Lietuvą, o svarbiausiai, kai kurių daiktų atsiuntimas nekainuoja nė cento, iškyla labai logiškas klausimas - kodėl gi nenusipirkus vietinės gamybos pigių ir iš pirmo žvilgsnio visai simpatiškų telefonų? Tačiau ar jie tikrai simpatiški, ar ne, daugeliu atveju pasimato tik sulaukus pačio pirkinio. Tiems, kam rizika nepatinka ir iš karto nori žinoti, ko galima tikėtis iš tipinio kinietiško telefono, pristatome „Oukitel U7 Plus“ apžvalgą. Tai gana charakteringas kinų gamybos modelis: pagal technines charakteristikas visai simpatiškas įrenginys, o pagal kainą – vienas iš pigiausiųjų rinkoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-10-13 Kaip iš tikro atrodo nė 100 € nekainuojantis kiniškas telefonas: ar verta susigundyti tokiais pirkiniais, ar verčiau nė nesukti galvos? („Oukitel U7 Plus“ apžvalga)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis telefonas kainuoja vos šimtą eurų ir jį, kaip jau supratote, pagamino mano labai mėgstamas gamintojas, „Oukitel“. Paprastai „Oukitel“ garbinu už tai, kad jie įdeda itin didelės talpos baterijas, bet „U7 Plus“ yra tiesiog... 100 eurų kainuojantis telefonas (tiesą sakant, Kinijoje su akcijos nuolaidomis jis kainuoja dar mažiau - šiuo metu tik 80 JAV dolerių). Ar jis geresnis už tuos telefonus, kuriuos galime įsigyti ir Lietuvoje?

TELEFONAS GRAKŠTUS IR KOKYBIŠKAS, BET GREIČIAUSIAI – NEILGAAMŽIŠKAS

„Oukitel U7 Plus“ gan smarkiai primena „iPhone“ be antenų linijų. Jų čia ir nereikia, nes „U7 Plus“ pagamintas iš plastiko. Aliuminis panaudotas tik pirštų antspaudų skaitytuvui (beje, šis veikia nuostabiai), o ekranui, žinoma, stiklas. Paprastas stiklas, ne „Gorilla Glass“ – už tokią kainą tiek daug tikėtis neverta.

Keista, bet „U7 Plus“ yra vienas kokybiškiausių telefonų, kuriuos man yra tekę liesti. Mygtukai nekliba, viskas labai tvirta, nors galinį dangtelį nuimti galima. Tik štai dėl ilgaamžiškumo aš smarkiai abejoju – „U7 Plus“ yra didžiulis (daugeliui galimai net per didelis) ir labai slidus, galinė įrenginio dalis tikrai braižysis, o dėklo telefonui už 100 eurų pirkti nesinorėtų.

Dar vienas smulkus, bet protu nesuvokiamas sprendimas – kodėl „Oukitel“ Micro USB jungtį įkišo ne įrenginio centre ir net ne šone, o kažkur „beveik per vidurį“. Toks jausmas, kad telefono dizaino kūrimo pabaigoje „Oukitel“ dizaineriai nutarė šiek tiek išgerti ir atšvęsti.

EKRANAS YRA PAPRASČIAUSIAI PER DIDELIS?

„Oukitel U7 Plus“ turi 5.5 colių HD raiškos IPS ekraną. Tokio dydžio ekranui raiška yra mažoka, kadangi tai reiškia, jog „U7 Plus“ viename ekrano colyje yra 267 pikseliai. Reikalauti iš 100 eurų kainuojančio telefono Full HD raiškos nėra protinga, tad aš manau, jog „U7 Plus“ ekranas yra tiesiog per didelis.

5.5 colių ekranas būtų tinkamas aukštesnės klasės įrenginiui, su kuriuo galima žaisti grafiškai sudėtingus žaidimus, žiūrėti filmus ir t.t. Galų gale, kaip jau minėjau, tokios kategorijos įrenginiai perkami vaikams. Vaikai turi tikrai nedideles rankas – kaip jiems patogiai laikyti tokį gremėzdišką telefoną? Tad verčiau „Oukitel“ būtų pasirinkę 5 colių ar net mažesnį ekraną – taip jis ir atrodytų geriau, ir telefonas tiktų platesniam žmonių ratui.

Bet šiaip „U7 Plus“ ekranas nėra prastas – spalvos gan šaltos, bet ryškios, matomumas prieš saulę ar žvelgiant iš kampo geras. Skųstis nėra kuo, bet ir iš kitų panašios klasės telefonų „U7 Plus“ per daug neišsiskiria.

„OUKITEL“ NEBANDO IŠRASTI DVIRAČIO SU PROGRAMINE ĮRANGA

Kaip ir įprasta, „Oukitel“ naudoja standartinę, beveik nemodifikuotą „Android“ versiją ir šiuo atveju – tai „Android 6.0 Marshmallow“. Kinų kompanija pridėjo kelias naudingas funkcijas – pavyzdžiui, valdymą gestais ar galimybę įjungti telefoną du kartus pabaksnojus pirštu į ekraną.

O štai kodėl vietoje „Chrome“ jie įdiegė savo beviltišką naršyklę ir vietoje „Google“ kameros programėlės panaudojo kažkokį pasityčiojimą, primenantį „Android 2.3“ versiją, tai net nežinau.

Be tų dviejų programėlių skųstis daugiau nebeturiu kuo. „U7 Plus“ su 4 branduolių 1.3GHz „MediaTek MTK6737“ procesoriumi ir 2GB RAM įprastose operacijose tiesiog skraido. Tai, ko gero, vienas iš sparčiausių telefonų savo klasėje, kuriuos man yra tekę bandyti. Tik štai kartais kai kurios programėlės išsijungia tiesiog „lygioje vietoje“. Su kitais telefonais to patirti netenka.

Žaidimų mėgėjams, ko gero, vertėtų rinktis kažką geresnio, nes „U7 Plus“ susitvarko tik su 2D žaidimais, nors net ir „Smashy Road: Wanted“ esant didesniam objektų kiekiui pradeda šiek tiek strigti. Telefono nedidelę galią įrodo ir testai:

„ANTUTU“ IR „GEEKBENCH“ TESTAI:

KAMERA TINKANTI NEBENT TEKSTUI FOTOGRAFUOTI

Silpniausia nežinomų kinų gamintojų, tokių kaip „Oukitel“, „Homtom“ ar „Bluboo“, vieta – kamera. Dažnai šie gamintojai pasirenka kokybiškus sensorius, tačiau nesugeba susitvarkyti su programine įranga, tad kamera turi problemų su baltos spalvos balansu, šešėliais ir t.t.

Na, šįkart „Oukitel“ net ir gero sensoriaus pagailėjo – net ir šviesoje nuotraukos atrodo prastokai. Jos išblukusios, neryškios, atrodo, lyg rūką fotografuotum. Na, o vos tik sudėtingesnės sąlygos, pradeda streikuoti programinė įranga ir papildomai atsiranda mano minėtos bėdos. Na, popieriaus lapą su tekstu nufotografuoti galėsite ir viskas ten matysis, bet jeigu norite kažko daugiau, bet kuris žinomo gamintojo telefonas siūlo geresnę patirtį.

BATERIJA ŠĮKART „OUKITEL“ NEGELBĖJA

Paprastai „Oukitel“ telefonai išsiskiria būtent savo žvėriška baterijos talpa ir tarnavimo laiku, bet „U7 Plus“ ne iš tų. Šis telefonas turi 2500 mAh bateriją ir paprastai jos pakanka vienai ar dviem dienoms, naudojantis telefonu labai intensyviai (muzika, naršymas internete, žaidimai, GPS). Tai rezultatas neblogas, nors ir nestulbinantis.

GERAS GAMINYS LABAI SIAURAI ŽMONIŲ GRUPEI

Žinot, „Oukitel U7 Plus“ man patiko. Bet su telefonais, kaip su merginomis – kartais reikia vadovautis ne širdimis, o protu. Tai nors mano širdis sako, kad „Oukitel U7 Plus“ yra gražus, kokybiškas telefonas su nebloga vartotojo sąsaja ir nuostabiu pirštų antspaudų skaitytuvu

Na, o protas sako, kad „Oukitel“ visų pirma prašovė su ekrano dydžiu. Nepataikyta ir su pasirinktu plastiku – jis, greičiausiai, greitai susibraižys ir nusitrins. Kai kuriems gali nepatikti ir tai, kad perkant tokio nedidelio gamintojo telefoną galima nesitikėti garantijos – teoriškai, „Oukitel“ tokią suteikia, bet realiose situacijose tokios kinų kompanijos pagalbos dažniausiai nesuteikia.

Dėl programinės įrangos ir panaudotų komponentų skųstis negalima – visgi telefonas kainuoja vos 100 eurų. O štai kamera tiesiog apverktinos kokybės. Galų gale, „Oukitel“ galėjo įdėti bent jau 3500mAh bateriją. Žinau, kad jie galėjo, tik kažkodėl to nenorėjo. To rezultatas – neblogas telefonas, tinkantis labai siaurai žmonių grupei. Iš „Oukitel“ visuomet tikiuosi labai daug ir šįkart esu šiek tiek nuviltas.

IŠVADOS

Privalumai

  • Solidus dizainas
  • Puiki surinkimo kokybė
  • Nuostabus pirštų antspaudų skaitytuvas
  • Puikus veikimas naudojantis įprastai
  • Standartinė „Android“ vartotojo sąsaja ir gan nauja šios OS versija

Trūkumai

  • Neilgaamžiškas plastikas
  • Telefonas daugelius bus per didelis ir per slidus
  • Ekranas turi tik 267 pikselius colyje
  • Apie rimtesnius žaidimus galite pamiršti
  • Prasta kamera

Šiuo metu Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šį išmanųjį telefoną galima įsigyti vos už 80 JAV dolerių. Kaina, švelniai tariant, nesikandžioja, tad ar galima pykti dėl telefono trūkumų?

Nors „U7 Plus“ atrodo prabangiai ir jis yra stebėtinai kokybiškas, tiems, kam jis nepatinka ar nenori prasidėti su pirkimais Kinijoje, galima rekomenduoti „LG K4“ – tai yra mažesnis, mažiau slidus, tačiau turėtų būti žymiai patvaresnis telefonas, o kadangi šios klasės įrenginiai dažniausiai yra perkami mažiems vaikams, šie aspektai gali būti svarbesni, negu grožis. Tiesa, net pigiausio modelio kaina jau didesnė - perlipa per 100 €.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Erik Murin
(13)
(4)
(9)

Komentarai (4)