Štai kokia beprotybė šią savaitę vyksta Kinijoje: skaičių magija ir Juodasis penktadienis 11.11  (5)

Kinai labai žavisi skaičių magija. Pavyzdžiui, Kinijoje sunku surasti ketvertą – net liftai dažnai neturi mygtuko su šiuo skaičiumi, jo taip pat beveik nepasitaiko ant automobilių numerių. Šiai fobijai yra suprantamų priežasčių: žodis „keturi“ kinų kalba skamba kaip „mirtis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo tarpu 8 yra mėgstamiausias kinų skaičius, kadangi jis yra gerovės, pilnatvės ir tobulumo simbolis. Daugelis mano, kad materialinių poreikių tenkinimas yra viena tobulumo sudedamųjų dalių, o tam skirti kiti skaičiai – keturi vienetai 11:11.

Šiuo „magišku“ deriniu kinai džiaugiasi ypač audringai. Apskritai, šie skaičiai dažniausiai reiškia lapkričio 11 dieną, kuri Kinijoje vadinama viengungių diena. Manoma, kad šią dieną likimas skatina naujus kontaktus bei padeda palaikyti gerus verslo ir asmeninius santykius. Kinijos verslininkai nusprendė nepraleisti šanso suteikti galimybę susitikti vienišiems žmonėms ir jau kelerius metus sutraukia šimtus tūkstančių žmonių didžiuliuose išpardavimuose.

Lapkričio 11-oji Kinijoje yra amerikiečių Juodojo penktadienio sinonimas. Šią dieną kinų prekybos centrai rengia įvairias akcijas ir išpardavimus, o labiausiai viliojantys pasiūlymai pasirodo internete. Beje, pirmą kartą toks išpardavimas įvyko 2009 metais „Taobao“ internetinėje svetainėje.

Praėjus 6 metams, šis renginys tapo tradicija ir jokia didesnė parduotuvė negali jos ignoruoti - būtent tai vyksta ir „Gearbest“ parduotuvėje: jau rašėme apie šią savaitę vykdomą didžiausią išpardavimą „Sales Storm“ ir stebėjomės, kodėl jis vyksta tokiu keistu laiku. Pasirodo, laikas visai nekeistas, jei tik žinai kinišką magija. Belieka palinkėti visiems sėkmės, gaudant naudą iš šios magijos!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(11)
(17)
(-6)

Komentarai (5)