Kinijos turgelio stebuklai: fantastinių filmų vaizdus primenantis kompiuteris „K8 Mini PC“ – visoje Europoje nerasite nieko panašaus (Video)  ()

Jau tampa įprasta, jog netradicinių elektroninių aksesuarų dažniausiai visų pirma puolame ieškoti Kinijoje ir ypač prieš didžiąsias šventes, kuomet norisi nustebinti artimuosius ar patiems sau padovanoti kažką įdomaus ir netradicinio. Viena to priežasčių, žinoma, yra mažesnė kaina, tačiau šiuo atveju ne ką mažiau svarbu ir visuomet kur kas įvairesnis prekių asortimentas. Labai gaila, bet dalis to asortimento kol kas yra sunkiai prieinama Europoje bei Amerikoje, kas reiškia, kad apie kai kuriuos itin įdomius kiniškus sprendimus dalis potencialių pirkėjų galbūt išvis niekada nėra nieko girdėję.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinkamu to pavyzdžiu šį kartą gali tapti techniškai unikalus ir iki šiol greičiausiai daugumai nematytas kompiuteris „K8 Mini PC“. Nors sunku tuo patikėti, bet kinams greta sulankstomos klaviatūros šį kartą taip pat pavyko integruoti ir biudžetinės klasės mažų gabaritų kompiuterį bei lietimui jautrų paviršių. Negana to „K8 Mini PC“ yra pakankamai našus, kad palaikytų „Windows 10“ operacinę sistemą, todėl tai šiam mažų gabaritų unikalios architektūros ir dizaino kompiuteriui suteikia dar daugiau privalumų.

Nors tai skamba kaip iš fantastikos srities, bet norint išnaudoti „K8 Mini PC“ galimybes tereikia HDMI laido, monitoriaus bei 5V maitinimo šaltinio. Be to, kaip jau buvo minėta, „K8 Mini PC“ ypatingas tampa ir dėl savo sulankstomos klaviatūros, kas šį kompiuterį transportuoti iš vienos vietos į kitą leidžia žymiai lengviau nei bet kurį kitą standartinės architektūros kompiuterį.

Žinoma, našumu „K8 Mini PC“ nustebinti tikrai negali, bet svarbiausioms užduotims atlikti šiame kompiuteryje integruotos aparatinės įrangos tikrai pakaks. Negana to, kad „K8 Mini PC“ yra aprūpintas keturių branduolių „Intel Z8300“ centriniu procesoriumi bei „Intel HD Graphic 5500“ vaizdo plokšte, jis ypatingas tampa ir dėl 4 GB DDR3 tipo operatyviosios RAM atmintinės bei 64 GB vidinės atminties. Būtent pastarąją esant išskirtiniam poreikiui bet kada galima praplėsti dar 128 GB panaudojant atminties kortelę.

Galiausiai stebina ir tai, kad kinai šiame vos pusę kilogramo sveriančiame mažų gabaritų unikalios architektūros kompiuteryje sugebėjo sutalpinti WiFi ir Bluetooth ryšio modulius bei greta jau minėtosios HDMI vaizdo išvesties taip pat integruoti VGA, dvi USB ir 3,5 milimetro ausinių jungtis.

O svarbiausia, kad išskirtinis „K8 Mini PC“ yra įperkamas praktiškai kiekvienam - kompiuterio kaina Azijos rinkoje šiuo metu svyruoja iki 200 €, o gearbest parduotuvėje dar galima rasti modelių su ženklia nuolaida iš gamintojo – už 135€. Už tokią kainą kompiuterių kiekis ribotas, naujienos rašymo metu siekė 76 vnt.

Kad ir kaip pažiūrėjus, bet įvertinus kainą, „K8 Mini PC“ galima įsigyti netgi pigiau nei bet kurį kitą biudžetinės klasės nešiojamą kompiuterį, o jo išskirtinumas yra tiesiog neabejotinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(16)
(0)

Komentarai ()