Ko vertas 32 colių UHD raiškos prieinamiausias monitorius pagal kainą (Apžvalga)  (4)

4K raiška pastaraisiais metais vis labiau braunasi į mūsų gyvenimus; stipriai padeda, kad tai jau ne vien turtingiesiems skirta technologija. Norintiems didelės raiškos monitoriaus, rinktis jau tampa sunku, nes pasiūla yra tikrai didelė. Kainų diapazonas irgi labai platus: 330- 1300 €. Jei nereikia papildomų blizgučių ar įmantrių technologijų, 28 colių monitorių galite rasti už kiek daugiau nei 330 €, pavyzdžiui, „AOC U2879VF“. Įsigeidus 32 colių UHD monitoriaus, kas yra pati ta įstrižainė šiai raiškai, piniginę teks atverti kur kas plačiau. Šios įstrižainės prieinamiausiu monitoriumi galime tituluoti AOC „U3277PWQU“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis turi MVA panelę su plačiu spalvų spektru ir kainuoja 560 €. Kaip monitorius atrodo iš arčiau bei ką tiksliai gali pasiūlyti, bandysime išsiaiškinti apžvalgoje.

Pakuotė ir komplektacija, specifikacijos

Pas mus atkeliavęs „AOC U3277PWQU” monitorius jau pabuvo pas kitus apžvalgininkus, todėl dėžė šiek tiek aplamdyta, bet savo apsaugines funkcijas vis dar puikiai atlieka. Ant dėžės iš abiejų pusių vienoda informacija. Sužinome, kad tai 4K 80 cm (31.5 coliai) įstrižainę turintis monitorius su (M)VA panele ir integruotais garsiakalbiais. Jis palaiko vaizdą vaizde (PiP), yra 10 bit ir nemirgantis. Visas dėžės svoris nemažas – 15.31 kg, o pats monitorius su stovu sveria  11.51 kg. Viduje viskas apgaubta putų polistirolu, ką nors pažeisti transportavimo metu šansų mažai.

Be „AOC U3277PWQU” monitoriaus dėžėje dar randame stovą (dviejų dalių) ir tokius kabelius: VGA, HDMI, DisplayPort, Audio, USB 3.0 ir maitinimo. Jokių knygučių pakuotėje nebuvo, jas gal praganė prieš tai monitorių bandę apžvalgininkai.

Monitoriui surinkti prireiks paprasto pliusinio atsuktuvo. Stovas prie monitoriaus nugaros tvirtinasi keturiais varžtais. Stovo pagrindo varžtas gali būti įsukamas rankomis arba minusiniu atsuktuvu, bet jis nėra būtinas.

Specifikacijos:

Ekrano dydis:  31.5 coliai
Panelės tipas:  InnoLux M315DJJ-K30 AAS (Azimuthal Anchoring Switch) LCD
Įgimta rezoliucija:  3840 x 2160
Pikselio dydis: 0.1845
Pikselio dažnis  170 Hz
Maksimalus ryškumas:  350 cd/m²
Spalvos:  1.07 mlrd. (10-bitų per subpikselį be papildymų)
Matricos reakcijos laikas (G2G):  4ms
Atnaujinimo dažnumas:  60 Hz
Kontrastas:  3.000:1 (80m:1 Dinaminis kontrastas)
Apžvalgos kampai:  178º horizontaliai, 178º vertikaliai
Energijos sąnaudos:  50W įjungtas, 0.5 W išjungtas
Svoris:  11.51kg
Vesa: 100 x 100
Stovas: Pasukimas: -165o/165o, pakreipimas -5o/+24o, aukščio reguliavimas (180 mm)
Išmatavimai su stovu (P×A×G)  741.88x659x171.2 mm
Išvestys: D-Sub, DVI, HDMI, USB 2.0 / USB 3.0, MHL, DisplayPort
Sertifikatai: „Energystar 6“,„TCO 6“, „EPEAT Gold“, „TUV-GS“, „TUV-Bauart“, „CE“,„FCC“, „EAC“, „PVC/BRF Free“, „ISO Certified Production“, „RoHS compliant“, „EUP complient“, „Reach compliant“, „dicom_part_14“

 

Žvilgsnis iš arčiau

„AOC U3277PWQU” dizaine vyrauja dvi spalvos: juoda ir sidabrinė. Apatinė rėmelio dalis metalinė, rėmelio šonai ir viršus iš blizgios juodos plastmasės. Pats rėmelis nėra labai siauras – apie 2 cm. Ekranas yra matinis.

Monitoriau stovas yra su reguliavimo galimybėmis. Galime keisti aukštį, eiga 18 cm. Stovas leidžia monitorių pakreipti -5o/+24o. Naudotojas monitorių gali pasukti į stačią padėtį, arba kitaip vadinamą portreto, bet tik į vieną pusę (pagal laikrodžio rodyklę). Visiems veiksmams stovas pasiduoda paklusniai. Sunkaus pagrindo dėka monitorius ant paviršiaus stovi stabiliai, bet sujudinus stalą jaučiamas menkas laisvumas iš viršutinės stovo dalies, dėl ko monitorius kiek tabaluoja. Stovo pagrindas yra iš metalo su permatomu plastmasiniu rėmeliu. Pagrindo apačioje įmontuotas plastmasinis diskas, kuris leidžia monitorių lengvai pasukti į kairę ar dešinę 165 laipsnių kampu. Išmatavus paaiškėja, kad monitorius su stovu į gylį užima apie 23 cm, jo plotis 74.2 cm, aukštis 48-64 cm.

 

Įdomumo dėlei „AOC U3277PWQU” palygintas su 24 colių monitoriumi.

Stovo galinėje dalyje įmontuotas plastmasinis elementas kabeliams prilaikyti. Pats stovas yra plastmasinis, juodos ir sidabrinės spalvos. Reguliavimo mechanizmas, žinoma, yra geležinis. Stovas prie monitoriaus tvirtinamas 4 varžtų pagalba. Monitorius gali būti tvirtinamas prie jau turimo laikiklio. Tvirtinimo skylių išdėstymas atitinka „Vesa 100 x 100“ standartą.

Vieno dalyko „AOC U3277PWQU” tikrai netrūksta - jungčių. Monitoriaus apačioje, kairėje stovo pusėje įtaisytos VGA, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 (su MHL), Dual Link DVI ir Audio in bei ausinių išvestys. Dešinėje stovo pusėje yra maitinimo jungtis su įjungimo/išjungimo mygtuku.

Dešiniame monitoriaus šone surasime USB portus: du USB 3.0 ir du USB 2.0 standarto. Mėlyna yra įprasta USB 3.0 jungtis, o geltona su greito krovimo funkcija. Kiti du juodi USB portai atitinka USB 2.0 specifikacijas. Kvadratinė jungtis skirta įvesčiai.

„AOC U3277PWQU” funkcijų valdymui dešinėje monitoriaus pusėje apačioje įmontuoti 5 paspaudžiami mygtukai. Išjungimo/įjungimo, meniu ššaukimo, du meniu navigacijos ir įvesties pasirinkimas. Meniu navigacijos mygtukai turi po antrą funkciją. Paspaudus į kairę galime keisti „Clear Vision“ technologijos nustatymus, paspaudus į dešinę reguliuoti integruotų garsiakalbių garsą. Apie patį meniu pakalbėsime sekančiame puslapyje.

 

Monitoriaus valdymas (OSD)

Visų AOC monitorių valdymas identiškas, priklausomai nuo modelio gauname daugiau arba mažiau pasirinkimų. Nuotraukose meniu padariau neperšviečiamą, gamykliškai jis kiek praleidžia už savęs esantį vaizdą. Meniu padalintas į 8 skiltis. Viena neveiksni nes naudojamas tik esant analoginiam vaizdo šaltiniui.

Pirmoje „Luminance“ skiltyje rasime kontrasto (angl. Contrast), ryškumo (angl. Brightness), „Eco Mode“ (serija parinktų su nekeičiamais ryškumo nustatymais), gama, dinaminio kontrasto (DCR) ir atsako laiko sumažinimo (angl. Overdrive) nustatymus.

„Color Setup“ skiltyje galime keisti spalvų temperatūrą. Gamykliškai būna nustatytos šiltos (angl. Warm) spalvos. Bet galima pasirinkti normalias ar šaltas spalvas. AOC pateikia sukonfigūruotą sRGB spalvų profilį. Spalvas gali derinti ir naudotojas. Toliau „DCB Mode“. Tai dinaminis spalvų paryškinimas. „DCB Demo“ greitai leidžia peržvelgti, kaip atrodo paryškintų spalvų režimai pusėje ekrano rodant esamus nustatymus, kitoje pusėje kaip atrodo naujas pasirinkimas.

Toliau „Picture Boost“ skiltis. Čia programinė įranga leidžia ryškiau apšviesti norimą ekrano dalį. Galime reguliuoti ryškesnio ploto dydį, vietą ir ryškumą.

„OSD Setup“ skiltyje galime keisti meniu kalbą, lietuvių tarp jų nėra. Sekantis „Timeout“ nustatymas nurodo po kiek laiko meniu išsijungs. Žemiau - DisplayPort (DP Capability) standarto pasirinkimas, standartą galime pasirinkti ir HDMI jungčiai. Šioje skiltyje dar galime reguliuoti meniu vietą bei persišvietimą.

„Extra“ skiltyje galime pasirinkti automatinį ar rankinį įvesties šaltinį. „Autoconfig“ naudojamas tik esant analoginiam signalui. Išjungimo laikmatis leidžia nustatyti iki 24 valandų. „DDC/CI“ įgalina monitoriuje esantį sensorių, kuris stebi kaip pakreiptas monitorius. Jį pasukus į kitą padėtį, prisitaiko ir vaizdas. Paskutinė opcija yra gamyklinių parametrų atstatymas.

Sekanti „PIP Setting“ skiltis gali būti labai naudinga, jei dirbama su keliais vaizdo šaltiniais, nes leidžia monitoriuje matyti „vaizdą vaizde“ (angl. Picture in Picture), arba „vaizdą šalia vaizdo“ (angl. Picture by Pictue). Galime pasirinkti, kuris vaizdo šaltinis bus pagrindinis („Main Source“), o kuris antrinis („Sub Source“)  ir vienu mygtuko paspaudimu juos sukeisti („Swap“). PiP režime galime reguliuoti antrinio šaltinio vaizdo dydi („Size“) bei kampą („Position“), kuriame jis bus rodomas. Yra galimybė pasirinkti, ar antrinio šaltinio garsas bus įjungtas ar išjungtas („Audio“).

   

Kalibravimas

Kalibravimui naudotas „Spyder4Pro“ prietaisas. Jis automatiškai suderina monitoriaus rodomą vaizdą. Bet su įrankiu galime pamatyti nemažai  „AOC U3277PWQU” parametrų, kurių plika akimi niekaip nenustatysi. Juos ir patikrinsime.

Monitoriaus gamykliniai nustatymai galėtų tikti nebent labai šviesiame kambaryje, nes ryškumas nustatytas net 90 %. Tai lemia, kad monitoriaus ryškumas yra 258.2 cd/m2, kontrastas 1180:1, o baltas taškas 6700. (siekiamybė butų 6500).

Matuoklis nurodo, kad gamyklinių nustatymų (raudonas trikampis) spalvų spektras atitinka 100 % sRGB spalvų, o AdobeRGB spalvų aprėptis siekia 90 %.

Toliau patikriname, ką keičia gama nustatymai. Pagal viską, „Gamma1“ turėtų būti 2.2, „Gamma2“ – 2.0, o Gamma3“ – 2.3 reikšmių. Kaip tai atitinka, matote skaidrėse.

   

Su matuokliu nusprendžiau išmatuoti, kokia yra kiekvieno spalvų nustatymo spalvų temperatūra. „Warm“ spalvos pasirodo esančios arti normalios ribos (6581K), „Normal“ nustatymas veda prie šaltesnių spalvų. „Cool“ spalvos pasiekia joms reikalingą 9300K ribą, o SRGB spalvų temperatūra yra 6701K. Matavimai atlikti su 38 % ryškumu, tik sRGB profilis su 90 %, nes šios reikšmės keisti negalima.

„Warm“                                                                                                   sRGB

„Normal“                                                                                     „Cool“

Dar vienas gamyklinio profilio matavimas. Šį kartą pažiūrėsime kaip keičiasi ryškumas ir kontrastas prie tam tikrų ryškumo nustatymų. Matome, kad „AOC U3277PWQU” maksimalus ryškumas yra 283.3 cd/m2, o kontrastas 1240:1. Kitus duomenis pamatysite lentelėje.

Su „Spider4Pro“ kalibravimas vyksta gan paprastai. Kalibruoklis beveik viską atlieka automatiškai. Naudotojas gali pasirinkti pageidaujamą ryškumą, kalibruoklis rekomenduoja taikyti į 120 cd/m2 ryškumą. Su šiuo monitoriumi tai būtų apie 38 % nustatymo. Ryškumas kiek keičiasi renkantis skirtingus spalvų profilius. Aš kalibravimą vykdžiau pasirinkęs „Warm“ spalvų profilį, nes jos buvo arčiausiai 6500K temperatūros.

Po „Spider4Pro“ kalibravimo viskas tapo kiek tamsiau ir išryškėjo šešėliai. Spalvos pasidarė kiek natūralesnės. Bet vis tiek dėl plataus spektro spalvų ir „Windows“ nemokėjimo jų atvaizduoti, spalvos atrodė kiek per intensyvios. Su plataus spektro spalvomis moka tvarkytis tik keletas programų (pvz. „Photoshop“).

Pamatavus, kas pasikeitė, nustebti nepavyks. Su 38 % ryškumo nustatymu gauname 127.5 cd/m2 ryškumą. Kontrastas siekia 1130:1, o baltas taškas idealus – 6500K.

Po kalibravimo atlikau ir gamykliniam profiliui darytus bandymus. Spalvų spektro analizė parodė, kad AdobeRGB spalvos aprėpiamos 91 %, vienu procentu geriau, o SRGB spalvos išpildomos 100 %, kaip ir seniau. Gama išraiška nepasikeitė. Dar galime pastebėti, kad po kalibravimo kiek sumažėjo kontrastas.

Naudojimasis

Vien pamačius „AOC U3277PWQU” monitorių sunku suvokti, kad tai ne televizorius. Viską prijungus ir pradėjus naudotis, nuostaba niekur nedingsta, pirmi įspūdžiai - wow, koks jis didelis. Per pirmas penkias minutes kelis kartus pavyko pamesti pelės kursorių, nes vaizdo tiek daug. Keista, kad norint apžvelgti visą ekraną, tenka sukinėti galvą, visgi tai 31.5 colių (80 cm) įstrižainė.

Įjungus monitorių iš karto pastebėjau, kad jis labai ryškus, mano skoniui, stipriai per daug. Gamykliškai nustatytas 90 % ryškumas, komfortabiliam naudojimui šį nustatymą teks sumažinti. Gama nustatymas buvo 2.2 (Gamma 1), o spalvos nustatytos į šiltas (R50, G50, B50), o testų metų paaiškėjo, kad realiai tai normalios spalvos (~6500K). Konkrečių skaičių pagal Kelvinus monitorius nepateikia. Spalvų šiltumą/šaltumą galime reguliuoti pagal poreikį. Monitoriaus spalvos atrodė per daug intensyvios, ypač akis kliuvo už raudonos spalvos, kuri atrodė nenatūraliai. Ji, lyginant su seniau naudotu IPS panelę turinčiu AOC monitoriumi, tiesiog degė. „AOC U3277PWQU” turi praplėstą spalvų diapazoną, gal čia ir atsiranda skirtumas. Kiek pasidomėjus paaiškėjo, kad didelį spalvų intensyvumą lemia „Windows“ nemokėjimas atvaizduoti plataus spektro spalvų. Dėl to jos atrodo labai intensyvios (angl. oversaturated). Negalintiems susitaikyti su intensyviomis spalvomis ar darbui reikiant sRGB spalvų yra specialus sRGB spalvų profilis. Jį įjungus emuliuojamos sRGB spalvos, ir viskas atrodo kaip ant senesnių monitorių, bėda, kad tada nėra galimybės reguliuoti ryškumo.

„AOC U3277PWQU” ir žaidimai, prašom. Iš kart reikia paminėti, kad didžiausia problema žaidžiant 4K raiška tampa vaizdo plokštės galia. Mano turima „Radeon RX 480 4 GB“ tam nėra pati tinkamiausia, dažnai net turint „GeFroce GTX 1080“ ir naudojant 3840 x 2160 rezoliuciją, teks mažinti nustatymus ir gan žymiai, kad gautume priimtinus kadrus. Labai daug žaidimų išbandyti neteko, bet ką mačiau - nenuvylė. Net užsklandų metu stebino išaugęs detalumas, atrodė, kad žaidimas pagražėjo. Pastebimo vėlinimo nebuvo, bent jau mano juslės to neužfiksavo. Tiesa, šaudyklių tipo žaidimo neišbandžiau. Patys žaidimai naudojant 4K atrodė nuostabiai, bėda, kad tai tik labai mažais kadrais per sekundę. AOC neturi nei „FreeSync“, nei „GSync“ technologijų. Už tokią kainą gauti „GSync“ ir nesitikėtume, bet „FreeSync“ pridėtų nemažai vertės, nors tai ir nėra žaidėjams skirtas gaminys, jis nutaikytas į darbą,

Jei per šį monitorių žiūrėsite 4K raiškos filmą, jis atrodys nuostabiai. Labai gerai atrodo ir „YouTube“ 4K turinys. Gaila, kad tokios kokybės video medžiagos nėra daug. Per „AOC U3277PWQU” žiūrint „Youtube“ 1080p raiška jaučiamas panašus efektas kaip per 1080p monitorių matant 720p video. Nors kokybė pakankamai gera, bet tai ten, tai šen jau trūksta detalumo. Panaši, gal kiek geresnė, situacija ir žiūrint video iš kompiuterio. Žiūrint į juodą ekraną visiškoje tamsoje su 100 % ryškumu apšvietimas prasismelkia mažai. Pagrinde apatiniuose šonuose. Fotografijoje viskas atrodo blogiau nei yra iš tikrųjų, tiesiog niekaip nepavyko perteikti akimis matomo vaizdo. Taip vadinamas „backlight bleed“ efektas yra tikrai mažas.

Tokios didelės įstrižainės monitoriui labai svarbu geri apžvalgos kampai. Dažniausiai VA tipo panelės šioje srityje kiek nusileidžia IPS panelėms, bet lenkia TN. Žiūrint į monitorių tiesiai iš ~50 cm atstumo kampuose matomas minimalus spalvų pasikeitimas. Jį įmanoma pastebėti tik tada kai prieš tai žiūrint tiesiai į vidurį pažiūrime tiesiai į kampą. Tą patį pakartojus iš 1.5 m spalvos jau nepersimaino. Pažiūrėjus į monitorių iš šonų ar iš viršaus/apačios spalvos pašviesėja. Bet nieko tragiško, į monitorių iš šono gi nežiūrime.

  

„AOC U3277PWQU” turi integruotas kolonėles, jas gamintojas patupdė galinėje monitoriaus dalyje, garsą jos skleidžia į viršų. Tikriausiai niekas nesitiki, kad jos bus išskirtinės kokybės. Jos veikia, garsas sklindantis iš jų, toli gražu, nėra tobulas, bet peržiūrėti filmą ar pasikalbėti per „Skype“ užteks. Kolonėles garso signalą gauna per HDMI ar Displayport jungtį. Galima prijungti garso šaltinį ir per paprastą Audio jungtį.

 

Ekrane matomo turinio didinimas/mažinimas, įskaitant ikonas ir tekstą (angl. Scaling)

Ne vienoje vietoje rasite parašyta, kad 4K raiškos monitoriui 32 coliai yra optimali įstrižainė. Vaizdas matomas ekrane labai detalus, ne veltui tai 4K raiška. „Windows 10“ automatiškai parenka 150 % išdidinimą, viską įskaityti ir matyti dydis atrodo tinkamas. Darbalaukis atrodo įžiūrimas, daugiau visko didinti naviguojant neprireiks, nebent mėgstate labai dideles ikonas ar tekstą.

Užduotyse, kur nereikia labai įdėmiai susitelkti į turinį, galime pasitenkinti ir mažesnėmis ikonėlėmis ar užrašais. Bet naršant internete, kur reikia skaityti daug teksto, norėjosi viską kiek padidinti. Man labiausiai tiko 125 % ar 150 % išdidinimas, priklausomai nuo tinklapio. Visa tai jau prie 150 % „Windows 10“ išdidinimo. Naudojant 100 % išdidinimą gali pasitaikyti tinklapių, kurie užims vos trečdalį ekrano, o norint skaityti tekstą tenka labai susikoncentruoti ir įsitempti. Savaime suprantama, tai individualus dalykas, kiekvienas asmeniškai renkasi sau tinkamą dydį nuo regos ar pripratimo. Išdidintas naršyklės turinys prasčiau neatrodo, bent aš skirtumo įžvelgti nesugebu arba jis yra labai mažas. Reikia paminėti, kad AOC į monitorių turi integravę vaizdo paaštrinimo funkciją, ji pasiekiama spaudžiant navigacijos mygtuką į kairę. Naudotojas gali rinktis iš trijų režimų: „Weak“, „Medium“, „Strong“. Tekstą šis nustatymas išryškina tikrai gerai.

Pirmas skaičius (procentais)  „Windows 10“ išdidinimas, antras - naršyklės išdidinimas.  

 

150 %/ 100%                                                            150 %/ 125%

Smalsaudamas nustačiau „Windows 10“ išdidinimą į 100 %. Iš karto aišku, kad taip sukonfigūruota sistema darbui netinkama, viską įžiūrėti labai sunku. Naršyti internete labai nepatogu. Tektų stipriai didinti naršyklės turinį.

 

100 %/ 100%

100 %/ 125%

100 %/ 150%

Pabandžius 175 % tampa aišku, kad tai nustatymas mėgstantiems labai dideles ikonas ir tekstą. Nors viskas išdidėjo, bet vaizdo kokybe vis tiek likau patenkintas, tiek, kad viskas atrodo kiek neįprastai.

Tenka pripažinti, kad „Windows 10“ siūlomas 150 % išdidinimas yra optimalus. Galimai teks padidinti tik naršyklėje matomus objektus, priklausomai kaip kas pripratęs.

Energijos sąnaudos

AOC deklaruoja, kad monitorius budėjimo režime ims 0.5 W, išjungtas priekyje esančiu mygtuku irgi 0.5 W, o įjungtas 50 W. Kaip matome iš gautų duomenų, AOC pateikdami elektros sąnaudas apsidraudė. Budėjimo ir išjungtam monitoriui reikia 0.2 W. Iš dėžės ištrauktas „AOC U3277PWQU” su 90 % ryškumu siurbia 44.1 W elektros energijos. Man tinkantis ryškumo nustatymas yra 38 % (~120 cd/m2). Naudojant tokį nustatymą monitoriui reikia 30.4 W.

 

Ryškumo nustatymas Energijos sąnaudos
100 % 47.2 W
90 % 44.1 W
38 % 30.4 W
0 % 21.6 W
Budėjimo režimas 0.2 W

 

Išvados

Trokštantiems pasižaboti 4K raišką, „AOC U3277PWQU“ gali tapti puikiu kandidatu, ypač jis tiks dirbantiems su „Photoshop“, „Lightroom“ ar „Bridge“. Plataus spektro (angl. Wide Gamut) spalvos tikrai pravers redaguojant nuotraukas. Gaila, kad plataus spektro spalvos taip puikiai neatrodys „Windows“ aplinkoje, nes operacinė sistema nesugeba tinkamai jų perteikti. Jos atrodys per daug intensyvios, o tai gali erzinti. Šios problemos neturi „Mac OS“, tad „Microsoft“ turi kur pasitempti.

Monitorius esamu metu gali pasiūlyti prieinamiausią kainą už 31.5 colius (80 cm), ji siekia vos 560 €. Bet „AOC U3277PWQU“ anaiptol neatrodo pigus. Su monitoriumi gauname daugiafunkcinį stovą. Jis leidžia paversti ekraną 90o kampu pagal laikrodžio rodyklę, jį pakreipti pirmyn arba atgal, o stovo pagrinde esančio disko dėka galime jį lengvai sukinėti į šonus. Nereikia pamiršti ir aukščio reguliavimo. Monitoriaus nepriklausymą aukščiausiai produktų kategorijai išduoda kiek platokas rėmelis (2 cm).

Dar viena sritis, kurioje galime pagirti „AOC U3277PWQU“, yra komplektuojamų kabelių kiekis, jų tikrai nepritrūks. Jungčių monitorius irgi turi sočiai, tame tarpe ir USB 3.0 su greitojo krovimo funkcija. Reikia paminėti ir integruotus garsiakalbius, jie nėra labai aukštos kokybės, bet peržiūrėti filmui pakaks.

Monitorius su MVA tipo panele, tad apžvalgos kampai yra geri. Negalėčiau pasakyti, kad jie puikūs, bet į ekraną gi iš šono nežiūrime. VA penelėms dažniausiai nepasireiškia stiprus „apšvietimo kraujavimo“ efekto, ne išimtis ir šis „A0C U3277PWQU“. Naktį žiūrint į juodą ekraną nematysite prasimušančio apšvietimo.

Monitorių naudojant darbui gali praversi „vaizdo vaizde“ arba „vaizdas šalia vaizdo“ technologijos. „A0C U3277PWQU“ gali vienu metu rodyti vaizdą iš dviejų šaltinių. Naudotojui palikta galimybė greitai sukeisti vaizdo šaltinius bei didinti, mažinti ar keisti antro šaltinio vaizdo vietą naudojant „vaizdas vaizde“ pasirinkimą.

Su žaidimais „A0C U3277PWQU“ susidoroja lengvai, o jie atrodo fantastiškai. Mėgautis jais gali sutrukdyti nebent silpna vaizdo plokštė. Apčiuopiamo vėlinimo nesugebėjau pastebėti. Žinoma, užkietėję šaudyklių mėgėjai gal sugebėtų prisikabinti, visgi tai ne žaidimams skirtas monitorius.

 

Pliusai

  • Gera kaina
  • MVA panelė
  • Integruoti garsiakalbiai
  • Komplektacijoje daug kabelių
  • Pakankamas kiekis jungčių (DP 1.2, HDMI 2.0, USB 3.0)
  • Daugiafunkcinis stovas
  • „Vaizdas Vaizde“ (PiP, PbP)

Vidutiniška

  • Platus rėmelis




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(14)
(3)
(11)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: