„Ulefone Power 2“ apžvalga: energija, energija, energija!  (2)

Klausimas: kokia problema dažniausiai erzina išmaniųjų telefonų naudotojus? Be abejo – baterijos talpa. Ypač tada, kai energija baigiasi greičiau nei planavote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir „Vernee“, „Ulefone“ patenka į ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje mažiau žinomų gamintojų tarpą. Tačiau kompanijos dydis be jokios abejonės lemia ne viską. Tą puikiai demonstruoja jau minėtas „Ulefone Power 2”: metalinis korpusas, 6050 mAh baterija, 5.5 colio FHD ekranas, 4GB RAM. Jau įdomu? Luktelėkit, nes čia dar tik pradžia. Toliau galima vardinti 64GB vidinės atminties, 2 SIM kortelių palaikymą, pirštų atspaudų skaitytuvą, „Android 7.0” operacinę sistemą. Visa tai už maždaug 179 eurų kainą. Tiesa, yra ir vienas reikšmingas minusas, bet apie jį kiek vėliau.

Žemiau esančioje lentelėje galite pamatyti platesnį „Ulefone Power 2“ techninių parametrų sąrašą ir jų palyginimą su kitais dviem panašiais įrenginiais:

Specifikacija

Vernee Apollo Lite

Xiaomi Redmi Note 4

Ulefone Power 2

CPU

MTK Helio X20 (MTK6797), 2.3GHz

MTK Helio X20 (MTK6797), 2.1 GHz

MTK MT6750T, 1.5 GHz

GPU

Mali T880

Mali T880

Mali T860

Ekranas

5.5 inch FHD IPS, Sharp IGZO technologija

5.5 inch FHD

5.5 inch FHD

RAM

4GB

3GB

4GB

ROM

32GB

32GB

64GB

Pagrindinė kamera

16.0MP, F/2.0

13.0MP

13.0MP, F/2.2

Priekinė kamera

5.0MP

5.0MP

8.0MP

SIM kortelės tipas

Micro SIM, Nano SIM

Micro SIM, Nano SIM

2x Nano SIM

Operacinė sistema

Android 6.0

MIUI 8

Android 7.0

Baterija

3180 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

4100 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

6050 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

Svoris

178 g

173 g

210 g

Matmenys

15.20 x 7.60 x 0.90 cm

15.10 x 7.60 x 0.84 cm

15.50 x 7.76 x 0.99 cm

Atminties kortelių palaikymas

MicroSD/TF, iki 128 GB

MicroSD/TF, iki 128 GB

MicroSD/TF, iki 256 GB

Mažmeninė kaina

€146.05

Apie €152

189.99 USD (apie €179)

 

Dizainas ir pagaminimo kokybė

Dizaino ir konstrukcijos požiūriu „Ulefone Power 2” nėra standartinis „kiniškas“ sprendimas. Korpusui pagaminti, kaip ir teigia gamintojas, panaudotas metalas. Dėl šios priežasties gaminys atrodo išskirtiniau nei plastmasinį korpusą naudojantys išmanieji telefonai. Be abejo, metalas įrenginiui prideda kažkiek gramų papildomo svorio, tačiau į lengvo telefono vardą „Ulefone Power 2” nepretenduoja.

„Ulefone Power 2” svoris sudaro 210 g, t.y. telefonas yra apie 20% sunkesnis nei vidutiniškai sveria panašios įstrižainės ekraną turintys gaminiai. Daugiausiai svorio neišvengiamai prideda didelės talpos baterija. Baterija korpusui taip pat prideda papildomo storio, tad jei jūsų tikslas yra lengvas kompaktiškas įrenginys, šis modelis netiks. Korpuso šonai yra lenktos formos, rankoje laikyti patogu, o vizualiai toks sprendimas atrodo visai neprastai.

„Ulefone Power 2” ekranas yra 5.5 colio įstrižainės, raiška „Full HD“. Vaizdo kokybės požiūriu ekranas tikrai neprilygs rinkos lyderiams ir naivu tikėtis už tokius pinigus gauti kažką panašaus į „Retina“ displėjų, naudojamą „iPhone“ telefonuose. Tačiau vertinant vizualiai, vaizdo kokybė yra nebloga. Į prisilietimus ekranas taip pat reaguoja gerai.

Valdymo mygtukai išdėstyti patogiai. Ekrano apačioje yra pirštų atspaudų skaitytuvas – jei esate pripratę prie įrenginių, kurie pirštų atspaudo skenerį turi galinėje korpuso sienelėje, galite šiek tiek užtrukti kol priprasite prie kitokios padėties. Tačiau tai nėra vienintelis įrenginys, kuriame gamintojas pasirinko tokią piršto atspaudo skaitytuvo vietą.

Teoriškai piršto atspaudas nuskaitomas per 0.15 sekundės. Tikslių matavimų neatlikome, nes skaitytuvo veikimas buvo tikrai greitas, o identifikavimas buvo gal net kiek tikslesnis jei palygintume su anksčiau apžvelgtu „Vernee Apollo Lite“.

Kitame korpuso šone yra numatytas lizdas Nano SIM kortelėms – vienas metalinis padėkliukas iškart sutalpina dvi korteles viena šalia kitos. Vienas Nano SIM lizdas taip pat tarnauja kaip „MicroSD“ atminties kortelės laikymo vieta (vienu metu ir antrosios SIM kortelės, ir atminties kortelės nesutalpinsite). Tiek telefoninis, tiek mobiliųjų duomenų ryšys Lietuvoje tikrai veikia.

Viršuje numatyta 3.5mm jungtis ausinėms, apačioje – įprastinė dabartiniu metu labiausiai paplitusi USB (Micro-B tipo) jungtis.

Techninės įrangos apžvalga

Mikroprocesorius (CPU) yra „Ulefone Power 2“ išmaniojo telefono „Achilo kulnas“. Čia naudojamas šiek tiek senesnės technologijos 28nm gamybinio proceso pagrindu pagamintas mikroprocesorius MT6750T, veikiantis derinyje su grafine posisteme „Mali T860”.

Tiesa, „senumas“ yra sąlyginis, kadangi pats mikroprocesorius pristatytas vos prieš metus. Nepaisant to, šis CPU yra mažiau pajėgus nei, tarkime, „Helio X20”, o 28nm gamybos procesas lemia kiek mažesnį energijos panaudojimo efektyvumą. Be abejo, baterijos talpa pastarąjį minusą lengvai atsveria (kaip matysis iš toliau pateikto aprašymo), tačiau bendras įrenginio našumas palyginti su anksčiau mūsų testuotu „Vernee Apollo Lite“ yra dvigubai mažesnis.

„Ulefone Power 2“ turi 4GB RAM atminties, ir tai jau yra maloni „lengvinanti aplinkybė“ . Mūsų testavimo metu vidutinis užimtos RAM parodymas svyravo 1.6-2.1 GB ribose, o daugiausiai atminties „okupavo” būtent operacinė sistema „Android 7.0” (1.3 GB). Momentinis RAM užimtumo pikas tikrai gali būti didesnis, tačiau absoliučiai daugumai vartotojų RAM atminties resursas yra visiškai užtenkamas.

„Ulefone Power 2” telefono vaizdo kamera nusileidžia anksčiau testuotam „Vernee Apollo Lite“. Nors veikimo sparta yra nebloga ir nuotraukų kokybė esant geram apšvietimui yra priimtina, norėtųsi geresnio automatinio baltos spalvos balanso nustatymo ir tikslesnio spalvų vaizdavimo, ypač kai fotografuojama prastesnio apšvietimo sąlygomis.

Programinė įranga ir našumas

„Ulefone Power 2” vartotojo sąsajos grafinis sprendimas gerokai skiriasi nuo daugumos „Android“ variantų: itin patraukliu akiai jo nepavadinsi ir šio gamintojo programinio dizaino komandai yra kur padirbėti. Laimei, egzistuoja programėlių leidžiančių grafinės sąsajos dizainą pakeisti greitai ir be didesnių problemų, bet tai jau papildomas darbas.

Telefonas pateikiamas su minimalia papildoma programine įranga, kurios asortimentas tik nežymiai platesnis palyginti su „Vernee Apollo Lite“. Tačiau tai be abejo ne problema, greičiau privalumas.

Jau minėjome, kad „Ulefone Power 2” procesorius savo našumu nusileidžia naujesniems konkurentams. Tačiau tai nereiškia, kad telefonas yra lėtas. Naudodami pagrindines funkcijas, jokio sulėtėjimo nepastebėjome. 3D žaidimas „N.O.V.A Legacy“ taip pat veikė nepriekaištingai, be menkiausių trikdžių.

Vertinant „Ulefone Power 2” spartą grynai matematiškai pagal AnTuTu testą, bendras reitingas sudarė 41724 taškus, iš kurių atskirose kategorijose rezultatai pasiskirstė taip: 3D – 7406, UX – 16510, CPU – 13241, RAM – 4567.

Baterija

Naudojantis telefonu intensyviai (naršymas internete, didesnis ekrano šviesumas, vaizdo medžiagos peržiūra, žaidimai ir t.t.), pilnai įkrautos baterijos turėtų pakakti bent 12-14 valandų, atsižvelgiant į konkrečias naudojimo sąlygas. Esant vidutiniam darbo intensyvumui, energijos rezervas turėtų baigtis ties 3-4 diena. Naudojant telefoną mažu intensyvumu (pavieniai neilgi pokalbiai telefonu, per dieną ~1 valanda interneto per Wi-Fi), energijos turėtumėte užtekti bent savaitei. 

Telefonas naudoja greito įkrovimo technologiją “Pump Express 2.0”, kuri yra kiek mažesnio efektyvumo palyginti su PE 3.0 versija (92% vs 95%) ir pasižymi truputį lėtesniu baterijos krovimo procesu. Gamintojo teigimu, pilnas baterijos įkrovimas turėtų trukti 2-3 valandas. Tuo tarpu pirminiai realūs baterijos įkrovimo testo rezultatai buvo labai neblogi. Praktiniuose testuose baterijos įkrovimas nuo 80% iki 100% truko kiek trumpiau nei 20 min, o nuo 10% iki 100% krovimo trukmė neviršijo pusantros valandos. Korpuso kaitimas krovimo metu (vertinant subjektyviai) jaučiasi panašiai kaip ir „Vernee Apollo Lite“. Šiuos rezultatus dar patikslinsime pakartotiniais bandymais.

Išvada

Turime pripažinti, kad jei procesorius būtų spartesnis, „Ulefone Power 2” būtų itin konkurencingas telefonas. Be abejo, pirkėjas įsigydamas „Ulefone Power 2” gauna reikšmingų privalumų, iš kurių svarbiausi yra 4GB RAM, 64 GB vidinės atminties ir išties solidi 6050 mAh talpos baterija, geros korpuso medžiagos, "Android 7.0" operacinė sistema. Palyginus su „Vernee Apollo Lite“ ir skaičiuojant grynai matematiškai, išvardintos savybės yra vertos šių dviejų modelių kainos skirtumo (€146 vs €179). Tačiau funkciniu požiūriu įrenginiai nėra vienodi. Šį kartą paliksime patiems skaitytojams nuspręsti, kurios telefono savybės jiems yra reikšmingesnės ir kuri kaina realiau atspindi gaunamą vertę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(10)
(-3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: