Kinijos turgelio stebuklai: 12,3 colių ir 2K raiškos bei 6 GB RAM turintis nešiojamas kompiuteris „CHUWI LapBook 12.3“ jau vadinamas nauju žingsniu į priekį, o anonso proga siūlomas su nuolaida  ()

Šiuo metu dažnai galima išgirsti, kad kinų gaminami išmanieji telefonai jau pasiekė tokį lygį, kuris pagaliau leidžia pagalvoti apie tarptautinę rinką. Vis dėlto vietiniai Kinijos gamintojai visą tą laiką nesėdėjo rankų sudėję ir taip pat siekė tobulinti nešiojamų kompiuterių gamybos technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Itin aktyviai ties tuo darbuojasi ir gana gerai žinomas Kinijos nešiojamų bei planšetinių kompiuterių gamintojas „CHUWI“, o bene geriausias to įrodymas – naujos kartos biudžetinės klasės nešiojamas kompiuteris „CHUWI LapBook 12.3“.

Tenka pripažinti, kad iš pirmo žvilgsnio „CHUWI LapBook 12.3“ dizaino aspektu neatrodo niekuo ypatingas, tačiau techninės charakteristikos sako visiškai ką kito. Šiuo atveju reikėtų pradėti nuo to, kad šis pilnai metalinį 0,8 centimetrų storio korpusą turintis ekonominės klasės nešiojamas kompiuteris ypatingas tampa jau vien dėl to, nes gali pasigirti 12,3 colių įstrižainės 2K raiškos (2736 x 1824) IPS technologijos ekranu. Priminsime, kad daugumos vietinių Kinijos kompanijų gaminamoje elektronikoje kol kas vis dar dominuoja 1080p raiškos (1920 x 1080) ekranai, todėl „CHUWI“ šiuo aspektu tikrai žengė didelį žingsnį į priekį.

Gamintojas pristatydamas „CHUWI LapBook 12.3“ akcentuoja, kad kompiuteris yra parduodamas su iš karto įdiegta „Windows 10“ operacinės sistemos versija ir taip pat pabrėžia, kad jame yra integruota talpi 36,48 Wh baterija, 2,4 GHz bei 5 GHz dažinių diapazone veikiantis IEEE 802.11ac WiFi ryšio modulis ir net dvi USB 3.0 tipo jungtys.

Bene svarbiausiu „CHUWI LapBook 12.3“ akcentu, žinoma, tampa naujosios kartos 64 bitų „Intel Apollo Lake Celeron N3450-4C4T“ centrinis procesorius su integruota „Intel HD Graphics 500“ vaizdo plokšte. Ir nors šis CPU buvo sukurtas taikant 14 nanometrų „Goldmont“ architektūrinį sprendimą, kai kurie itin išrankūs pirkėjai greičiausiai vis tiek dvejos dėl šio naujos kartos „Celeron“ centrinio procesoriaus našumo, tačiau skubame pranešti, kad jis buvo kurtas orientuojantis ne tiek į spartą, kiek į energijos sąnaudas. Mobiliems ir nedideliams kompiuteriams - tai svarbiausias dalykas, nes tokiais kompiuteriais vistiek niekas neatlieka sudėtingų modeliavimo darbų, o naršymui po internetą, video peržiūrai, ofiso darbams turėtų būti pats tas. Svarbiausia, kad kompiuteris - itin lengvas - jo masė tėra kiek daugiau nei 1 kg. 

Šiuo atveju reikia įvertinti dar ir tai, kad „CHUWI LapBook 12.3“ nešiojamas kompiuteris gali pasigirti 6 GB operatyviąją DDR3 tipo RAM atmintine bei 64 GB vidine eMMC M.2 tipo atmintimi. Be to, „CHUWI“ taip pat akcentuoja, kad šis nešiojamas kompiuteris ypatingas ir tuo, kad pirkėjui tiesiog namuose leidžia pasikeisti eMMC M.2 tipo lustą, o tai reiškia, kad standartinę 64 GB vidinę atmintį esant reikalui bet kada galima lengvai plėsti.

Galiausiai maloniai stebina ne tik „CHUWI LapBook 12.3“ techninės galimybės, bet ir šio nešiojamo kompiuterio kaina. Pavyzdžiui, šiuo metu Kinijos elektroninėse parduotuvėse „CHUWI LapBook 12.3“ kainuoja apie 275 eurus, kas yra tikrai puiki kaina už ekonomės klasės nešiojamą kompiuterį su naujosios kartos „Intelt Apollo Lake“ centriniu procesoriumi. Tiesa, už tokią kainą siūlomų modelių kiekis yra ribotas, o jai gauti reikia įvesti nuolaidos kodą „CHUWI123“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()