10 populiariausių praeitos vasaros ausinių iš Kinijos - ko dažniausiai ieškojo muzikos mylėtojai  ()

Užsidėjus ausines atrodo, kad galima iš karto pabėgti nuo pasaulio. Šiais laikais jos ne tik kokybiškai groja muziką, bet ir padeda bendrauti, blokuoja pašalinį triukšmą, dažnai naudojamos audio knygoms klausyti. Pristatome 10 populiariausių ausinių, kurias praeitą vasarą lietuviai noriai siuntėsi iš Kinijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Hibridinės „Xiaomi Mi IV“

Apie šias ausines jau rašėme ne kartą, nes jos tikrai turi gausybę privalumų. Tai - ir itin tvirtas laidas, ir geras mikrofonas, ir ypatinga garsiakalbių technologija. Dauguma mažų, į ausis įstatomų ausinių turi garso diapazoną, kuriame dirba geriausiai. „Xiaomi Mi IV“ puikiai veikia ir prie aukštų, ir prie žemų dažnių garsų, nes turi hibridinius garsiakalbius.

Puikūs atsiliepimai ir hibridinė garsiakalbių technologija greičiausiai ir nulėmė „Xiaomi Mi IV“ populiarūmą. Jos puikiai laikosi ausyse, yra lengvos ir patogios, ir turi laidą - jų niekada nereikės įkrauti. „Xiaomi Mi IV“ šiuo metu kainuoja vos daugiau nei 15 eurų. Visgi, jei žvalgotės ausinių su hibridiniais garsiakalbiais, pasirinkimo galimybės nuolat auga - į lyderių pozicijas kėsinasi ir „KZ ZS6“.

2. Belaidės „Xiaomi“ ausinės

Laidinės ausinės yra gerai, tačiau jei aktyviai sportuojate, laidas gali maišyti. „Xiaomi“ savo gamoje turi ir gerų belaidžių ausinių. Šios gali tarp įkrovimų groti 7 valandas, tačiau vis tiek yra lengvos, patogios ir atsparios prakaitui (IPX4 standartas). 

Garsiakalbis su aukštos kokybės varine vija ir metalo-kompozito diafragma pasižymi minkštu, ryškių garsu, kuris skamba itin realistiškai. Šios belaidės „Xiaomi“ ausinės kainuoja  €16,75. Tačiau ne visiems patinka į ausis įstatomos ausinės.

3. „Bluedio H+“

Į ausis įstatomos ausinės pasižymi vienu akivaizdžiu minusu - mažais garsiakalbiais. Dideli garsiakalbiai gali ne tik garsiau groti, bet ir atkurti ryškesnį vaizdą, o gamintojams pakanka vietos įvairioms technologijoms montuoti. 

Perkamiausia tokio tipo ausinės šią vasarą iš Kinijos buvo belaidės „Bluedio H+“ -  jos turi 57 mm garsiakalbį, gali nuskaityti SD kortelę ir net gaudo FM radijo bangas. Taigi, tai - daugiafunkcis prietaisas.

Gamintojas garantuoja, kad nuolat klausantis muzikos baterija neišseks bent 40 valandų. Tokia prognozė skamba labai optimistiškai, tačiau reikia pripažinti, jog ir naudotojai yra labai patenkinti „Bluedio H+“ baterijos darbu. Tad nekeista, jog šios ausinės pateko į trejetuką populiariausių.

 „Bluedio H+“ kainuoja €18,42.

4. „Bluedio T3 Plus“

Visai šalia sąraše atsidūrė ir dar vienos belaidės „Bluedio“ ausinės. Šios turi kiek tvirtesnį lankelį, SD kortelės lizdą ir 57 mm garsiakalbius. Tačiau jos turi ir dar vieną kozirį - 3D garso sistemą. Būtent ji turbūt labiausiai ir sugundė pirkėjus. 

Įprasta stereo sistema veikia plokštomoje - kuriamas įspūdis, kad kai kurie muzikos elementai ateina iš vienos pusės, o kiti - iš kitos. 3D garso sistema kuria įspūdį, kad muzika groja ir priešais jus, ir už jūsų. Taip garsas yra realistiškesnis, o filmus žiūrėti ar žaidimus žaisti yra kur kas paprasčiau.

Tiesa, naudotojai teigia, kad 3D garsą geriau išjungti klausantis muzikos.

„Bluedio T3 Plus“ taip pat yra labai patogios ir ištvermingos - tarp įkrovimų gali groti net 20 valandų. „Bluedio T3 Plus“ kainuoja €34,34.

5. „Meizu EP51“

„Meizu“ vardas rinkoje yra puikiai žinomas, o šios ausinės jam gėdos tikrai nedaro. Jos yra belaidės, groja iki 6 valandų, yra lengvos ir patogios. Norint jas trumpam išsiimti, galite jas sujungti tiesiai sau ant kaklo - galinėje dalyje jos turi stiprius magnetus. „Apt-X“ technologija kuria tolygų, raiškų garsą, kuriame dominuoja žemi tonai.

„Meizu EP51“ yra padengtos specialia nano danga, saugančia įrenginį nuo prakaito. Taigi, akivaizdu, kad gamintojas turėjo omenyje sportuojančius, todėl jos tikriausiai ir atsidūrė šiame sąraše. Apie šias ausines turime ir skaitytojos atsiųstą atsiliepimą.  „Meizu EP51“ kainuoja vos daugiau nei 25 eurus.

6. „Awei A980BL“

Kur kas mažiau girdėtas vardas - „Awei A980BL“. Tai dar vienos paprastos belaidės ausinės sportuojantiems. Jos, kaip ir „Meizu EP51“, yra atsparios prakaitui ir lietui, gali būti lengvai laikomos kišenėje ar ant kaklo, o ir ausyse trukdyti neturėtų. Jos taip pat gali groti maždaug 4-6 valandas.

Aišku, „Awei A980BL“ neturi tokių įmantrių technologijų ar gražaus metalinio korpuso, kaip  „Meizu EP51“ pasiūlymas, tačiau „Awei A980BL“ yra kur kas pigesnė. Gal dėl to pagal populiarumą jos taip nedaug teatsiliko nuo tiesioginio savo konkurento.

 „Awei A980BL“ kainuoja  €16,27.

7. „Superlux HD681“

„Superlux HD681“, gamintojo teigimu, yra puikios ausinės pradedantiesiems audiofilams. Tai - aukščiausią vietą šiame reitinge užėmusios laidinės, ant ausų dedamos ausinės, turinčios itin patogų lankelį ir minkštus kaušelius. Teigiama, kad su jomis galima išsėdėti nors ir visą darbo dieną ar entuziastingą kompiuterinių žaidimų sesiją. Būtent tokiame panaudojimo scenarijuje visai nesvarbu, kad šios ausinės nėra belaidės.

Kitą vertus, ausinių laidas užtikrina geresnį garso signalą, tad audiofilams tai tik privalumas, o ne trūkumas.

Verta atkreipti dėmesį ir į jų lankelio konstrukciją - jis yra metalinis, tad yra atsparesnis, nei aukščiau paminėtų belaidžių ir ant ausų dedamų „Bluedio“ ausinių.

Tad nors „Superlux HD681“ nėra pačios išvaizdžiausios, bet pagal kainos/kokybės santykį tai vienos geriausių ausinių, o jų 50 mm garsiakalbiai puikiai groja. Didžiausiais dėmesys skiriamas žemiems tonams. 

„Superlux HD681“ ausinės kainuoja €16,75.

8. „Bluedio T2+“

Tai - senesnė, pigesnė ir paprastesnė „Bluedio T3 Plus“ karta. Šios ausinės taip pat turi SD lizdą, groja FM radiją, tačiau neatrodo taip šiuolaikiškai kaip naujesnis modelis. Kita vertus, jos vis tiek turi 57 mm garsiakalbius ir itin didelę ir našią bateriją, kurios turėtų pakakti 40 muzikos valandų.

„Bluedio T2+“ susilanksto ir yra gana kompaktiškos. Tai vienis iš tų ausinių, kurios savininką lydi visur. „Bluedio T2+“ kainuoja €19,26 - ženkliai pigiau nei naujesnės ir, galbūt, gražesnės „Bluedio T3 Plus“. Turbūt tai ir paskatino nemažą pirkėjų susidomėjimą jomis. 

9. KZ ZS3

KZ garsėja ausinėmis su atjungiamu laidu. Tai turi ir pliusų, ir minusų. Tokį laidą lengva pakeisti, o pati ausinių konstrukcija yra tokia paprasta, kad nesunku pažvelgti į jų vidų. Tačiau jungimai ir nesandarus korpusas neleidžia šioms ausinėms būti visiškai atsparioms vandeniui. 

KZ ZS3 itin stipriai groja žemus dažnius - tai jau tampa šiokiu tokiu standartu. Šios ausinės kainuoja vos €6,69.

10. „Haoer S745T“

Paskutinis šio sąrašo narys - itin originaliai atrodančios „Haoer S745T“ ausinės. Kai kam jos gali atrodyti net ir labai neįprastai ar net keistai, tačiau būtent jis užbaigia šį dešimtuką.

Kodėl jos tokios keistos? Nes tai - multifunkcinės belaidės ausinės: veikia ir kaip „Bluetooth“ ausinės, ir kaip FM radijas, ir kaip laisvų rankų įranga, ir kaip MP3 grotuvas. Ant aplink kaklą dedamos įrenginio dalies yra dainų perjungimo, režimo keitimo, garso reguliavimo ir atsiliepimo mygtukai. Jais labai patogu naudotis, nes jie gali prie kaklo, o ne prie ausų, kaip būna kitose „Bluetooth“ ausinėse.

Tokio stiliaus ausinės nėra pačios tinkamiausios sportuojantiems žmonėms - įrenginys ant kaklo bėgiojant gali nemaloniai judėti. Tačiau tiems, kurie dirba kieme, garaže ar biure jos tinka puikiai. Iš ausų krentančios ausinės niekur toli nenurieda, nes jas sulaiko ant kaklo uždėtas įrenginys. Galima greitai pereiti iš „Bluetooth“ režimo į radiją, arba klausytis muzikos tiesiai iš atminties kortelės.

Kai muzikos nesiklausote, ausinės gali būti įstatomos į specialius laikiklius su magnetais abiejose įrenginio galuose. „Haoer S745T“ yra pagamintas iš lygaus juodo ar balto plastiko su raudonais elementais. Ne visiems patiks jo išvaizda, tačiau per daug į akis kristi tikrai neturėtų.

„Haoer S745T“ kainuoja  €16,48.

 

Kokias išvadas galima padaryti apie šios vasaros pirkėjų pomėgius? Kaip ir galima nuspėti, karaliauja belaidės ausinės dėl savo patogumo, bet nė viena iš jų negalėjo aplenkti pirmoje vietoje esančių laidinių, į ausis įstatomų hibridinių „Xiaomi Mi IV“ ausinių. Jos jau tapo etalonu, jei norite mažų, stilingų, pigių ir maksimalią garso kokybę garantuojančių ausinių.

Belaidžių ausinių gerbėjams labiausiai patinka ant ausų dedamos „Bluedio“ ausinės arba į ausis kišamos „Xiaomi“ bei „Meizu“. Visi šie gamintojai yra puikiai žinomi, daug padirbėję dėl garso kokybės, tik „Bluedio“ labai sunkiai sekasi sukurti po ilgesnio laiko naudojimo nesulūžtančius rėmelius. Šia prasme kur kas labiau vykęs sprendimas - metalinis „Superlux HD681“ ausinių rėmelis. Iš vis, pagal kainos/kokybės santykį, tai bene geriausios ausinės šame sąraše, tik deja, yra nelabai išvaizdžios ir laidinės, tad mėgstantiems mobilumą jos netiks. 

Mėgstantiems valdymo patogumą ir daugiafunkciškumą, nieko geriau nesuras kaip „Haoer S745T“ ausines, tačiau verta prisiminti, kad aktyviam judėjimui jos nėra patogios. 




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()